Reklama

Reklama

Frozen

  • Velká Británie Frozen
Trailer

Skupinka fanúšikov snowboardu a ostatných zimných športov poblúdi v mrazivom počasí a bude sa musieť popasovať s bojom o prežitie. (tom88)

Videa (1)

Trailer

Recenze (513)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nečekaně sugestivní a nervydrásající. Pamatuji si na scény z Blair Witch, při kterých jsem se třásl jako osika, zíral s otevřenou pusou a mrazilo mě po zádech. Vzpomínám si na Válku světů, kdy jsem Rayově rodině držel v těch nejvypjatějších scénách palce tak silně, až mi zbělaly ruce. A nesmím zapomenout na cliffhangery z Dextera, při kterých se skřípot zubů nese ztichlým pokojem a po tváři stéká osamocená slza. Tak tohle všechno Frozen má. Je to hutné drama, nezapomenutelný thriller a hlavně film, při jehož sledování jsem si opět připoměl, jak je to úžasně neopakovatelný pocit, vžít se do těch lidí a trpět s nimi. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k možnostiam hereckým, technickým a rozpočtovým nadpriemerná survival dráma. Nenudila ma síce ani na minútku, ale vedel som, že každým dialógom sa film dopredu neposunie, a to bola jediné možné vykúpenie do vyšších sfér kvality. A navyše mám o dôvod viac neučiť sa lyžovať, či boardovať. 70%. ()

Reklama

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

No to snad dělají prdel né...?? Jak někdo může takhle odfláknout film to nechápu, moc by mě zajímalo kterej vygumovanej debil měl na starosti technickou stránku filmu a který retardovaný děcko dělalo scénář. Oni si snad myslí, že diváci mají v palicích jen sračky a navíc nebyli nikdy v horách lyžovat a pokud ano, jezdily jen na pomách a kotvách. Kdyby tohle někdo udělal v 80tých letech, možná by se to tady u nás ve východním bloku chytlo, to jen málokdo z nás věděl jak vypadá sedačka (navíc by se tam i tahle filmová sedačka svým stářím hodila.) Ale v dnešní době by se takovéhle věci snad točit neměli né..? Navíc to "ztroskotání" je přímo k smíchu. Tolik náhod na jednou se snad nestalo ani v "celestýnském proroctví". Chtělo by se mi tu rozepsat o všech vyloženě debilních úsecích týdle slátaniny, ale jen na to pomyslím mám tep 200. takže vám pouza povím že jsem na tuhle hovadinu vydržel koukat pouze 47 minut. víc jsem psychycky prostě nevydržel. Za mě 15% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jedno je jisté. Určitě bych zpočátku víc křičel o pomoc a zcela jistě si zapnul bundu až ke krku, případně nandal kapuci. S nasazením vlků bych byl opatrnější (i když hrají ve filmu podstatnou roli), moc mi navíc nejde na mysl, proč za oceánem na celý týden zavírají sjezdovky a proč si skokan třeba nezkusil svázat z bund několika metrový provaz? Dost ale rýpání. Určitě by se dalo leccos udělat jinak, ale my tam nahoře holt nebyli. Frozen je totiž jinak velmi intenzivní survival zážitek bez zásadních logických lapsů a uječených hereckých výkonů. Adam Green dokáže na několika decimetrech dokonale strhnout, s postavami nás seznamuje netriviálními dialogy, které neurazí. Není zbytečně samoúčelný a postupně buduje atmosféru, která zalézá za nehty. Casting (Emma Bell, Shawn Ashmore, Kevin Zegers) skvělý, režiséra sledovat, spokojenost veliká!! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

I přes originální námět, si režisér Adam Green při psaní scénáře neuvědomil, že řada vypjatých situací ve filmu bude vyznívat nechtěně směšně. A tahle skutečnost film dost sráží, nehledě na to, že úvod, ve kterém trojice přátel (debutující Emma Bell, Ashmore a Zegers) na horách mezi sebou vede plané kecy o ničem a následně usmlouvají s provozovatelem lanovky dobrou cenu místo permanentek, je zbytečně rozvleklá a nemine nás ani snowboarding. A pak se ústřední trojka začne chovat idiotsky. Provozovatelem lanovky jsou upozorněni na blížící se nepříznivé počasí a přesto ho večer ještě jednou přemluví, aby je vytáhl na kopec. Nějaký pud sebezáchovy u nich neexistuje a už vidím, jak někde na sjezdovce něco takového nějaký provozovatel připustí. A pak sehraje hlavní roli náhoda. Obsluhující u lanovky si prohodí místo s kolegou. Ten v domnění, že už nikdo na lanovce není, lanovku vypne a jde domů. A naše trojka zůstane v mrazu viset pěkných pár metrů nad zemí. Výchozí situace nesporně zajímavá, ale pak přišly na řadu převážně ony zmíněné komické vsuvky oscilující mezi komedii a parodií. Představte si, že se nešlo nesmát se při pohledu do půl těla zahrabaného Zegerse v umělém sněhu, jak má u těla přidělané evidentně umělé nohy, které si jako při skoku z výšky zlomil, až mu trčí kosti. Aby to nebylo málo, tak do toho z nedalekého lesíku přiběhnou vlci, on šíleně komicky ječí a oni ho roztrhají, ale skoro nic není vidět. Takových momentů je ve filmu víc, a pokud to režisérovi přišlo napínavé, tak mně to teda přišlo směšné. Nechtěně komické jsou často i dialogy, ale na druhou stranu zimu a mráz lze cítit až fyzicky a přimrzlá ruka k držadlu sedačky patří k tomu lepšímu, co drama z hor nabízí, ale jako horor bych to přímo neoznačoval. Sice filmem postupně prostupovala trýznivá až mučivá atmosféra vznikající z bezvýchodné situace, ale Green ji vždy nějak zásadně pokazil nějakou nepravděpodobnou blbostí, jako třeba útočící vlci nebo zcela vylidněná sjezdovka dopoledne za pěkného počasí. Frozen není optimálně zvládnutý film, ale přesto mě nenudil a vlastně jsem se u něj i nečekaně zasmál. 60% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Kevin Zegers natočil scénu se smečkou vlků bez dubléra. (Hal_Moore)
  • Jedným z mnohých problémov, ktorým museli tvorcovia pri natáčaní čeliť, je fakt, že režisér Adam Green má panický strach z výšok. (beso74)
  • Film byl natáčen bez použití CGI efektů či klíčovacího plátna a herci tak značnou část natáčení skutečně ztrávili na lanovce. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama