Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (321)

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

Hodnocení: 7/10 Verdikt: Audio-vizuálně působivá, avšak nepřesná a chladná adaptace jednoho z nejlepších protiválečných románů všech dob. (+) -> minimalistický soundtrack, atmosféra, Felix Kammerer (-) -> nekompaktnost příběhu, příliš bez emocí

plakát

Nikdo (2021) 

U všech Skotů! Po celou dobu sledování jsem měl na tváři přiblblej úsměv. Takhle vypadá pořádné guilty-pleasure béčko. A Odenkirk byl výborný.

plakát

Rivalové (2013) 

Ronu Howardovi by se mělo zakázat točit jiné než životopisné filmy! Kdykoliv pracuje na něčem jiném přicházíme o pecku takovéhohle formátu, a zároveň vzniká další průměrný film.

plakát

Robocop (2014) 

Velmi příjemný remake, pro fanoušky Robocopa povinnost. Všechny postavy zde mají smysl, ale mohlo tam být více prostoru pro Michaela Keatona. Akce je lehce nadprůměrná, režie svěží. Jen škoda že to nevydělalo a Padilha už pokračování asi nenatočí.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Popcornově vystavěné špionážní drama s výbornou choreografií soubojů, malinko zmateným střihem, parádními CGI efekty a výrazným záporákem. O stupeň zábavnější než jednička.

plakát

Ostrov (2005) 

Velmi akční sci-fi, kdy Michael Bay opět dokazuje, že cool záběry a akce mu jde na jedničku. K takovému námětu se to ale moc nehodí a několikrát jsem si v prostřední části říkal: "Už dost Michaele! Nech si je chvíli popovídat! Prosím!" Objektivně by to bylo za tři, jenomže je tu ta herecká čtveřice co mi to nedovolí. (Scarlett, Ewan, Sean a Steve). Sakra, tu čtvrtou musím přihodit.

plakát

Mezi vlky (2011) 

Snažit se v žánrové vyvražďovačce vytvořit filosofický přesah a nechat všechny až moc vážně plkat o životě a smrti (potom naoko nechat někoho říct fuck, aby se neřeklo) je špatný nápad. Dohromady to vůbec nefunguje. Zápletka s vlky tu tedy hraje druhé housle a vypadá neskutečně nuceně a trapně. Tři hvězdičky dávám za kameru a Carnahanovu režii. Neskutečně mě bavily záběry na vlky (nikdy pořádně nebyli vidět, což vyvolá pocit nejistoty), detaily, pěkně použité filtry. Těším se na jeho další práci, jenom by to chtělo scénář.

plakát

Umělec (2011) 

Člověk si to pustí a první otázka co si položí je: "Ono to fakt bude úplně němé??" Zpočátku jsem si dost zvykal, ale když přistoupíte na tuhle hru, rozjede se krásný a srdceryvný příběh o vyhasínající Hollywoodské hvězdě. Další otázka: "A nebylo to tady už stokrát?" Bylo, ale ne takhle. Ano, příběh je prostý jako průběh všedního dne pubertálního dítěte, ale při této formě nic víc chtít nemůžete. Koneckonců lidi tyhle příběhy stejně budou mít rádi pořád a pořád. Už jen za odvahu natočit němý film v dnešní době dávám pět hvězdiček a děkuji tvůrcům, že mi zprostředkovali náhled na tyto filmy. Sám bych se k nim totiž asi nikdy nedostal.

plakát

Válečný kůň (2011) 

Nekonzistentní film se slabým a předvídatelným nosným příběhem, který tvoří v podstatě čtyři "povídky" o tom, jak koník cestoval mezi Angličany, Němci a Francouzi (není spoiler když napíšu, že se vrátí domů z války se všemi kopyty a znovushledaným páníčkem navrch). Spielberg se bohužel utrhl ze řetězu a natočil opravdu, ale opravdu až nesnesitelný kýč a patos (hlavně poslední půlhodina). Film ovšem zachraňují náhodně se vyskytující výborné scény, kdy si řeknete, že na to Steven ještě má. Škoda jen, že mu to nevyšlo. Filmů z první světové není nikdy dost. Třetí hvězdu přidávám za excelentní výkon Sarah J. Parker v roli ústředního koně.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Výborný námět zhatila přemíra klišé, které dělají děj více předvídatelným, než bych byl schopen akceptovat. Navíc atmosféru kazí až moc všeuměl Timberlake (jeho postava ne herec sám). Za tři hvězdičky ale film stojí, protože rychle odsýpá a neštve nějakým zdržováním a zbytečnými nelogičnostmi. Za zmínku stojí i Amanda Seyfried a její moderní sestřih.