Reklama

Reklama

Captain America: Návrat prvního Avengera

  • USA Captain America: The Winter Soldier (více)
Trailer 1
USA, 2014, 136 min

Předloha:

Joe Simon (kniha), Jack Kirby (kniha), Ed Brubaker (komiks) (více)

Kamera:

Trent Opaloch

Hrají:

Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Dominic Cooper, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Cobie Smulders, Emily VanCamp, Robert Redford (více)
(další profese)

Po katastrofických událostech, které Avengers prožili v New Yorku, žije Steve Rogers neboli Captain America ve filmu Captain America: Návrat prvního Avengera poklidně v ústraní ve Washingtonu, D.C. a snaží se přizpůsobit modernímu světu. Když ale dojde k útoku na jeho kolegu z organizace S.H.I.E.L.D., zaplétá se do pavučiny intrik, které ohrožují celý svět. Společně s Black Widow se Captain America pokouší odhalit stále se prohlubující spiknutí a současně se na každém kroku střetává s profesionálními zabijáky, kteří byli posláni, aby ho umlčeli. Když dojde k odhalení skutečné šíře zákeřného plánu, povolávají Captain America s Black Widow na pomoc svého spojence Falcona. Přesto se brzy ocitají tváří v tvář nečekanému a zdatnému nepříteli – Winter Soldierovi. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (1 416)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Lepší než jednička, ale hodně jiné – vážnější, temnější. Zápletka má atraktivní přesah a lze ji chápat jako nabitý blockbusterový komentář k aktuálním skandálům (špionáž ze strany USA), jenže bojové scény jsou velice chaoticky sestřihané a kamera vratká, což jistě podporuje dojem, že Captain spěchá a čas na něj tlačí, ale 136 minut je i na záchranu světa příliš. Přímo v kině je to zábava plná vjemů, ovšem hodinu po zhlédnutí dojmy nečekaně rychle vyprchaly.../// 3D k ničemu a Bouček občas tahá za uši, druhá potitulková scéna nadbytečná, Evans herecky nevýrazný – ovšem tílko a bicepsy výsledný dojem zlepšují. 65 %. [Kino, 3D, dabing] ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Soudruhům v Marvelu se neustále daří nejen svůj komiksový svět superhrdinů rozšiřovat, ale také v jednotlivých adaptacích neustále přicházet s něčím alespoň trochu novým. Druhá rána amerického kapitána potěší svou lehce bondovsky laděnou špionážní zápletkou připomínající thrillery ze staré školy. Právě u toho bych ale ocenil prohloubení pocitu paranoie, kdy není jasné, kdo se účastní jakého spiknutí a komu věřit. Film poměrně snadno sklouzne k megalomanské akci, která je místy chaoticky sestříhaná. Rychlým střihem a třesavou kamerou se obvykle zakrývají nedokonalosti v choreografii či tricích, Kapitán Amerika však tohle určitě neměl za potřebí, a proto to trochu zamrzí. Přesto akce vypadá velmi dobře, střet superhrdinů má šťávu, nicméně nejsou mi moc jasná "fyzikální" pravidla, co se může a co ne, resp. co Kapitán ustojí a co jeho život naopak ohrožuje. Jako divák pak nevím, kdy se mám o něj strachovat a kdy si můžu bezstarostně hrát v přítmí kina kapesní kulečník... 7/10 ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Film dvou rozdílných polovin. V té první se Marvel vydává ze své obvyklé nic proti ničemu barevné sázky na rodinnou jistotu do jím doposud neprobádaných vod vážněji pojatých komiksáren à la ty ze stáje DC. A světe div se, jde to Kapitánovi až nečekaně k duhu; již jen ta osobní fyzická devadesátková akce je přesně tím, co marvelovky potřebovali jako sůl. Vše však bere za své od bunkru v New Jersey, kdy se to rázem mění v promenádu jedné natuplé deus ex machiny za druhou. Což by nutně nemuselo až tak vadit ve standardní omalovánkové "ha ha ha" marvelovce, ale tady to působí vyloženě nepatřičně. Když se k tomu přidá neúměrná a neopodstatněná délka, nevyužitý potenciál některých postav a s ohledem na veškerou předchozí kontaktní akci stylem naprosto nesednoucí tuctové CGI střihfestové finále tak... Tak je z toho sice dobrá marvelovka (a jedna z dosud třech vůbec nejlepších), ale nic víc. A to ta sympatická první polovina slibovala právě "to víc" ve stylu, na který od Marvelu čekám již od prvního Iron Mana. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Já se picnu. První marvelovka, u které jsem po všech těch předchozích průměrnostech rezignoval na návštěvu kina, a samozřejmě se z ní vyklube ta zdaleka nejlepší! Nejzajímavější scénář, nejsvižnější tempo a dialogy, nejlépe nadávkovaná a nejefektnější akce a Scarlett vystrčená dopředu byla sexy jako nikdy. Žádná postava neotravovala, ani na chvíli jsem se nenudil, dokonce i ten stupidní štít tvůrci těží, co to jde, takže jsem ho chtě nechtě vzal na milost. A TĚCH ZABITÝCH LIDÍ! Fakt našlapaná jízda. Už jsem si nemyslel, že to kdy řeknu, ale - klobouk dolů, Marvel Studios. Takhle by to mělo vypadat vždy. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-VYBRALA JSTE SI ŠPATNOU STRANU. -TO ZÁLEŽÍ NA TOM, KDE STOJÍTE. Dívám se dívám, že zaplaťpánbů zmizeli uživatelé, kteří vyčítají americkým filmům americký patriotismus, je to dobře, protože, pokud je patriotismus správně uchopen, ať je třeba albánský, má smysl. Těšil jsem se na to, jak si Steve bude zvykat na současnost a dočkal se, nečekal jsem, že pátrání po původu zla bude mít zlehka přednost před akcí a byl příjemně překvapen. Sympaťák Evans, sexy Scarlett na straně jedné, stylový SL Jackson a starosvětský, netypický Robert Redford na straně druhé. Fašouni jsou všude a dilema Kpt. Ameriky, zda spravedlnost s oběťmi či bez, už tématicky sahá až někam k dramatu. Stačilo by trochu zkrátit a já bych si lebedil absolutně. 90%. ()

Galerie (227)

Zajímavosti (140)

  • Nataša Romanoff (Scarlett Johansson) se krátce zmíní o kanadské agentuře zvané Oddělení H. Jde o organizaci, jež v komiksech prováděla experimenty na Wolverinovi, který jí vděčí za svou adamantiovou kostru. (HellFire)
  • V dubnu 2011, ještě před premiérou snímku Captain America: První Avenger (2011), oznámili scenáristé Christopher Markus a Stephen McFeely, že je Marvel Studios najalo pro napsání pokračování. Jejich scénář využil dějovou linii komiksu o Winter Soldierovi z let 2006-2011, jejímž autorem je Ed Brubaker. O rok později bylo datum premiéry filmu určeno na duben 2014. V létě 2012 se režiséry připravovaného snímku stali bratři Anthony a Joe Russoovi. Potvrzování herců z předešlých filmů a obsazování nových rolí začalo již v letních měsících toho roku a pokračovalo až do následujícího jara, kdy byli obsazení také Georges St-Pierre (Georges Batroc) a Robert Redford (Alexander Pierce). (Danny F.)
  • Za Chrise Evanse (Steve Rogers/Captain America) zaskakovali při příliš nebezpečných scénách tři kaskadéři. Byli jimi Chris Brewster (uveden jako Christopher Brewster), Sam Hargrave (uveden jako Samuel Hargrave) a Daniel Hargrave. (Rominator)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Reklama

Reklama