Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (7)

plakát

Slovo (2022) odpad!

Omlouvám se, ale za mě ne. Tomu filmu chybělo asi úplně všechno, pokud měl nést nějakou hlubší myšlenku, nepodařilo se mi ji odhalit. Pokud se ta hlubší myšlenka měla týkat pevného lidského charakteru, pak to bylo velmi špatně zpracováno. Herecké výkony hodnotit nelze, neboť se v bídně napsaném scénáři nemohly vlastně ani nijak projevit, prostě nebyl žádný prostor. Věc o to smutnější, že autorka údajně čerpala z osudů svých předků...

plakát

Motýlek (2017) 

Obdivuji odvahu režisérovu, protože původní, ikdyž dějově (oproti knížce) dosti osekaná verze z roku 1973, přeci jenom nastavila laťku hodně vysoko. Tak zaprvé: Nechápu, proč se všude objevovaly peníze v americké měně, dokonce ještě i když se děj odehrával ve Franci. Za druhé: Nápis na káznici opět v angličtině, což je v ryze francouzském prostředí naprosto nepochopitelné a ubírá to na věrohodnosti. Pro někoho možná maličkost, pro mě dost podstatná záležitost. Za třetí: I prostředí Francouzské Guayany je zcela odlišné od toho, které nám nabízela filmová kamera. A konečně za čtvrté: Nemohu si pomoci, ale herecké výkony mě nikterak neoslnily. Rejžovi prominu, že nechal popravit Julota, na lodi nechal ubodat Clusiota a podobně, ale celé je to takové nepřirozené (všichni trestanci zcela jistě navštěvovali fitko) a vzhledem k původnímu příběhu i uhlazené. Motýlek je tady téměř nadpřirozená bytost, na které se žádným způsobem nepodepsala léta strávená na samotce a Dega je stále vykulený chlapeček. Prostě mi tady chybí to chlapství, drsnost a realita prostředí. Původní příběh mám moc rád, na mysli mám knihu, i původní film je koukatelný a chápu, že kdyby v něm mělo být vše, stopáž by se blížila asi dvěma dnům, ale tento počin za mě opravdu ne. Sorry.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) odpad!

Naprostá zoufalost... Navíc umocněna skutečností, že existuje drzost vydávat toto za vánoční pohádku...

plakát

Rédl (2018) (seriál) 

Dobrý příklad toho, jak se poměrně napínavý děj dá pohnojit jeho závěrem... Škoda. Možná by měl pan Hřebejk omezit své bezduché politické komenty a více se věnovat tomu, co mu dříve snad celkem šlo... Dávám tři hlavně za Lorence.

plakát

Milada (2017) 

Každý film jde asi natočit a zpracovat lépe... Měřítkem je divákův vkus. V tomto případě mi vadila určitá plochost snímku, pan režisér se jistě neurazí, ale po deseti letech příprav... Někdo zde psal, že nebylo zřejmé, za co že Milada Horáková svůj trest vlastně dostala? Naprosto souhlasím, takových momentů bylo ve filmu bohužel více - prostě a jednoduše: na to, jak velkou a známou postavou našich dějin beze sporu Milada Horáková byla, je propracovanost snímku v tomto smyslu velice slabá. Jedno ale nejde snímku upřít: pokud bylo jeho smyslem tuto osobnost publiku ještě více přiblížit, pak musím konstatovat, že toto se povedlo. V jádru se jednalo o celkem silně natočený příběh, který jistě málokoho zanechal beze změny tepu. I přes zmíněné nedostatky nelituji návštěvy biografu, nebudu dále remcat a dávám 80%.

plakát

Rodinný film (2015) 

Dávám jednu hvězdu a to jenom za herecký výkon psa...

plakát

A névtelen vár (1981) (seriál) 

Matně si tenhle seriál vybavuji, vysílal se myslím pod názvem Bezejmenný hrad ve slovenském znění. Vzpomínám si, že se mi líbila atmosféra doby, a taky ten liliput z bažin, kterej se tam občas mihnul...