Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (22)

plakát

Hardcore Henry (2015) 

Illya odvedl dobrou práci. Bál jsem se, že to bude jen pár vypiplaných záběrů POV, ale film měl nakonec i celkem dobrý příběh, který jsem dokázal i nějak vstřebat. Akčních záběrů je ve filmu opravdu dost a snímek mě víc než překvapil.

plakát

Čas na dobrodružství (2010) (seriál) 

Tak tohle je spojení snad všeho... Děj ve fantasy prostředí s relativně zvláštním, až věkově mnohdy poskakujícím humorem, který je mimochodem naprosto geniální a každá věková skupina jej vnímá jinak, ale zároveň se tomu všichni zasmějí nebo aspoň pohnou koutkem úst. Vzhled postav a prostředí prvně budí dojem pohádky pro malé děti, ale zároveň tomu tak není. Humor je mnohdy oplzlý a zase zapůsobí jinak na dospělého, teenagera nebo dítě. Navíc fakt nechápu, že to všechny generace diváků baví, asi to úžasně optimisticky naladěnou atmosférou, kterou seriál vydává a když na něj koukám, nedokážu myslet na nic jiného, než na to kdo další políbí Jakovi zadek. GENIÁLNÍ...

plakát

Robocop (2014) 

Ani se nedivím, že to byl propadák... Tvůrci na něm sice vydělali nějakých 140 miliónů dollarů, ale to jen díky názvu filmu a nadšeným fanouškům co si z nostalgie zašli do kina, ale asi neodcházeli s radostí. Efekty, kamera i obsazení jsou asi nejlepší vlastnosti filmu, příběh není ničím zajímavý a co se týče porovnání s původním RoboCopem z roku 1987, tak tyto dva filmy jsou k sobě blízko, asi jako křesťané k muslimům. Jediná společná věc je název filmu, jinak nic víc a to ani jméno hlavního hrdiny není stejné.

plakát

Godzilla (2014) 

Po vizuální stránce je to výborný, pohyby sice vypadají dost podobně těm ve filmu Pacific Rim, ale i tak to nijak nekazí požitek z filmu. Nelíbí se mi, že tvůrci přidali Godzille rovnoprávného soupeře a to hned dva. Obě dvě jakási stvoření (ve filmu nazýváni MUTO) mi po celou dobu kazili dojem z filmu. Jde vidět že se tvůrci inspirovali filmem Gamera vs. Kontragaos (japonský film kde má Godzilla akorát jiné jméno). Navíc tím, že se film zabývá spíše těmito dvěma příšerami, které jsou ty zlé a vražedné, má Godzilla ve filmu roli jakéhosi hrdinského zachránce a spasitele a po zhlédnutí filmu si říkáte ''sakra neměl by se ten film spíš jmenovat Godzilla vs. dvě svině co chtějí zničit svět''. Popravdě jsem na ten film šel do kina jen kvůli Bryanu Cranstonovi (jsem velký fanoušek Breaking Bad) a nakonec mi ho stejně po dvaceti minutách zabili... Nakonec ale nová Godzilla nedopadla tak špatně jak jsem se obával.

plakát

Bastardi 3 (2012) odpad!

To je taková sračka, že mi z toho chtěj tak akorát krvácet oči. Nedávám tomu ani jednu hvězdičku, protože jsem se u týhle totální kokotiny ani nezasmál a to ani tý příšerný kameře, která má bejt jakože ''akční''

plakát

Crazy Joe (2013) 

Typická ''Stathamovka'' mám ho rád jako herce, ačkoliv většina jeho filmů nejsou přímo trháky co by vydělávaly milliardy dollarů týdně, ale aspoň dokáže z filmu s nevelkým rozpočtem udělat něco zajímavého a akčního. I když Crazy Joe (Redemption) se mi zdá ze všech typických ''Stathamovek'' asi nejslabší, Jason se zde zabývá bohem, city nebo zkažeností světa. Až mi to trochu připomíná spíše depresivní citovku než akční ''Stathamovku''. Ale i tak mě v tomto filmu nezklamaly jeho typické akční scény.

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

Díl od dílu horší a horší... Přehnané akční scény ve kterých auta vidíte pouze ve vzduchu nebo jak se řítí rychle po dálnici, ale to pouze pokud vedle nich jede tank, který po nich zároveň střílí. Nejen Walkerova smrt, ale tento díl, mi sám o sobě opravdu znechutil představu na další díly Fast and Furious, a proč? Z Vin Diesela se najednou stal super-man, který zachraňuje lidi pomocí skoků z auta jedoucího něco kolem 300 km/h (nemusím ani dodávat, že Dieselův záchranný skok všichni přežijí bez jediného škrábance), Ať máte tank, letadlo, formuli, Dodge Charger nebo Trabanta všechno jede/letí stejnou rychlostí a nakonec tu nesmí ani chybět nekonečná runway, kde hodní a zlí mají přestřelku jak z westernovky nebo se mlátí na střeše aut a nebo skáčou s auty skrz letadlo a to všechno je dovršeno smrtí jednou z nevýrazných postav. Nevadí... ukončíme to grilovačkou, dáme si pivo, vyrovnáme se smrtí hanovi přítelkyně, zavzpomínáme na staré dobré časy a jdem točit další nesmyslný díl... Avšak potom co oplakáme Walkera a digitálně uděláme ve filmu jeho druhou smrt.

plakát

Žralok útočí 2 (2000) odpad!

Skvělý Zetkový film který si ve své kategorii zaslouží maximálně ještě míň procent něž kolik má, větší hovna na scénář už nikdo snad ani vyblejt nemůže! Efekty vypadají jak kdyby je dělali indičtí grafici ze studia co kopíruje filmy od Bollywoodu. Akorát mi to připadá jak zprznění spielbergových Čelistí a nakonec se z toho ještě vyklube podvodní přestřelka ale nestřílí se harpunami ale klasickými 9mm glocky, akorát místo negrů to jsou žraloci na které se pálí projektily. Jediný důvod proč jsem tuhle ultra-mrdku 3000 dokoukal dokonce je takový, že jsem přišel ve 2 ráno domů namrdaný z hospody a v televizi nedávali nic jiného čemu bych se zasmál.

plakát

Mass Effect: Ushinawareta Paragon (2012) 

Tenhle film je docela přínosný soudek do světa Mass Effectu. I když styl japonského anime mi nepřijde zrovna optimálním pro film s náměty ME ale jinak úžasný alternativní příběh Jamese Vegy mezi obdobím kdy byl Shepard 2 roky mrtvý. Vývojáři si ve filmu naštěstí nic nevymýšlely a ponechali zde typické prvky pro ME, Jamese Vegu dokonce daboval stejný herec který jej dabuje ve hře a film se vlastně odehrává těsně před začátkem příběhu ve druhém díle ME. Až je mi až líto že ten film není hraný a plus k tomu celkem krátký. Pro fanoušky Sheparda a série ME je tento film povinnost!