Reklama

Reklama

Čas na dobrodružství

(seriál)
  • USA Adventure Time with Finn and Jake (více)
Trailer
USA, (2010–2018), 55 h 39 min (Minutáž: 11–44 min)

Tvůrci:

Pendleton Ward

Kamera:

Helder Sun

Hrají:

Jeremy Shada, John DiMaggio, Tom Kenny, Hynden Walch, Niki Yang, Dee Bradley Baker, Pendleton Ward, Maria Bamford, Steve Little, Olivia Olson, Kent Osborne (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(279)

Obsahy(1)

Seriál Čas na dobrodružství animátora Pendletona Warda vznikl na základě krátkého filmu vytvořeného pro televizní program Random! Cartoons televize Nicktoons Network (filmová studia Frederator), fungující jako inkubátor pro animovanou tvorbu. Samotný Ward nazval styl seriálu „černou komedií“ s „krásnými“ okamžiky jako ve filmu Můj soused Totoro japonského režiséra Hajaa Mijazakiho okořeněnými špetkou zvráceného humoru ve stylu komediálních seriálů jako jsou Simpsonovi nebo Pee-Wee's Playhouse (Pee-weeho domeček). Děj seriálu se odehrává v post-apokalyptickém světě, který Ward popisuje jako „zvenku sladký bonbónek, uvnitř temnota.“ (Anifilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Marys 

všechny recenze uživatele

Geek značka, ok, ale cieľová skupina mi nejako uniká. Veľké množstvo divno psychadelických epizód až minisérií, časté výjavy, ktoré deti môžu akurát vystrašiť a nie je to orietované ani pre dospelú alternatívnu populáciu. Kedykoľvek mi niečo nedávalo zmysel, frajerka poznamenala, že veď to je orientované pre detského diváka. Tak ja neviem už. Také ani-ani. Rýchle, dynamické epizódy, dalo sa to zhltnúť celé, ale divné vetry z toho vanú. ()

Tambry1231 

všechny recenze uživatele

Tento seriál ma fakt prekvapil. Na začiatku bol len vtipný a divný... ale ako som pozerala viac a viac epizod, zistila som, že "Land of Ooo" má zaujímavú a temnú minulosť. Je tu aj mnoho smutných momentov, čo je tiež prekvapenie ( Len si pozrite epizodu I Remember You, a SKÚSTE neplakať ) Ale stále sú tu vtipné a divné momenty. ;) Podla mňa velmi zaujímavý a originálny seriál. Odporúčam, hlavne od neskorej druhej série, kde všetko čo je na tomto seriáli super začalo. :) ()

Reklama

Mii 

všechny recenze uživatele

To je tak neskutecne ujety a bizardni ze to clovek proste nemuze nemilovat. Tvurci musi hodne velky zasoby LSD a extraze, protoze tohle proste nikdo pri normalnim vedomi vymyslet nemuze. A ta animace! Ta me dostava uplne do kolen. Dava tomu jeste dalsi rozmer silenosti. Finalni rozmer silenosti maj na svedomi postavy jako Lumpy Space princess, Lady Rainicorn, Ice king nebo princess Bubblegum, kteri jsou tak zvracene kouzelni az to cloveka dojima. ()

FialovaMaska 

všechny recenze uživatele

Zprvu se Adventure Time jeví jako jednoduchý silly trip zavánějící eskapismem, protože se mu protřednictvím dobrodružné výpravy dvou infantilních kamarádů daří na výtečnou vracet diváka zpátky do dětství plného Larpu, Dračího doupěte a poflakování, pak ale napříč deseti sériemi dává pozvolna zakusit malé, mnohdy vážné exkurzy do lore universa, ve kterém se příběhy odehrávají a ve kterém má každá postava svou úlohu (Občas to zavání archetypální dekonstrukcí). Nejeden dospělec tedy navíc zajásá nad propojením post-apo, fantasy, sci-fi, nad multidimenzionálními hrátkami, vytvářením alternativních realit a dalšími nerdovskými kejklemi. A ono to funguje! Pokud tedy netrváte na tom, že každá pořádná show musí obsahovat dudy, sex, krev a politické machinace, aby vám dokázala, jak moc je chytroučká a hodna vašeho času, udělejte si pohodlí a pobavte své vnitřní dítě Časem na dobrodružství. PS: První díl první série "Slumber Party Panic" není moc dobrým starterem. Doporučuji tedy předtím začít dílem 01x05 "The Enchiridion!" ()

dan.nad 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zábavná nostalgická jízda. Hlavně nostalgická - mladý chlapec Finn se svým nejlepším kámošem (a zároveň bratrem) psem Jakem žijí ve fantasmagorické, psychedelické zemi Ooo a každý den zažívají různá dobrodružství - od zachraňování princezen, přes vypomáhání rockové upírce, která pije červenou barvu a cestování na Mars za prezidentem Abrahamem Lincolnem, po cestování skrze časoprostor ve snaze zachránit celé jsoucno před zlým Lichem... Adventure Time je pohled do absurdní fantazie malého dítěte a se svými bláznivými zápletkami, nekonečnou nápaditostí a milými postavami je naprosto nepřekonatelný a zároveň si skvěle udržuje úroveň a nespadá do infantilní otravnosti a trapnosti. Podívaná jak pro děti, tak pro dospělé, kteří se zase chtějí cítit - alespoň na deset minut - jako děti. ()

Galerie (5 681)

Zajímavosti (24)

  • Jedním z nejznámějších storyboardistů seriálu je Tom Herpich. Na seriálu pracuje již od 1. série. (bignothing)
  • Hra „Regression Simulator“, kterou Finnovi přinese Jake, je skutečná hra „Super Hexagon“. (immortalitas)

Reklama

Reklama