Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (1 177)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Fakticky jako první díl, sci-fi epos na kterém se nešetřilo, má výborný vizuální look a v pořádně ozvučeném kině jsem si neskutečně užil i ATMOS zvuk. Jako jedinou výtku mám zase chybějící vnitřní hlas, kterým jsou vysvětlovány Paulovi či jeho matky schopnosti. Hodně by to filmu pomohlo.

plakát

Smysl pro tumor (2024) (seriál) 

Perfektní strastiplné vyprávění, které mě hodně naučilo...

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Už poměrně dlouho kritizuji vyzdvihování digitálního bordelu před příběhem. A Quantumania je toho ukázkovým příkladem. Ano krásně barevné a šílené, ale hodně sterilní a NEnapínavé. Úplný propadák to není a postupem času i ten příběh trochu graduje, ale je prostě vidět, že se vše točí kolem digitálního bordelu.

plakát

Aquaman a ztracené království (2023) 

Opravdu začínám být čím dál víc alergický na digitální bordel, který je ovšem alfou a omegou příběhu. Pochopím pokud se digitálními efekty dokreslí atmosféra, ale ne to na nich postavit.

plakát

Barbie (2023) 

Za sebe nevím jak to pojmout, čekal jsem asi něco jiného, více vtipného a legračního. Herecké obsazení a dostatek peněz na produkci jsou fajn, ale smíchání feminismu, patriarchátu, naivního vedení a vážné noty v podání zakladatelky a postavení žen mi dohromady nedávalo moc smysl. A už vůbec si neumím představit, jak tyto "hluboké" myšlenky asi zpracovávali ty malé děti v růžovích oblečcích, kteří do kina přišli...

plakát

Creed III (2023) 

Moc příjemné pokračování a poctivých 70%. Nic nového, ale celé to hezky plyne a i boxerské zápasy jsou zajímavě natočené.

plakát

Gran Turismo (2023) 

Ale tak nakonec jako jo. Nechalo se to i přes to, že jsem původně čekal mnohem větší bláznovinu.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Film jsem viděl před dvěma měsíci a vlastně mě tak "hodně" zaujal, že jsem si už vůbec nepamatoval o čem že to bylo. Vizuálně zase krásné omalovánky, ale na mě je to už hodně prázdné a nezapamatovatelné. Doufejme že se již legendární sága na které jsem vyrůstal jako malý kluk nebude dále ničit podobnými braky.

plakát

Její tělo (2023) 

V poslední době mám rád tyto příběhy dle skutečných událostí. Film byl natočený na první pohled hodně dobře na české poměry, Germani se do role fakt hodí a i příběh byl odvyprávěn v tempu bez nudných pasáží. Navíc je fajn, že se tvůrci nebojí natočit kontroverzní témata a to je dobře.