Reklama

Reklama

Aquaman a ztracené království

  • USA Aquaman and the Lost Kingdom (více)
Trailer 6

Poté, co se mu nepodařilo Aquamana (Jason Momoa) porazit poprvé, se Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II), stále poháněný potřebou pomstít smrt svého otce, nezastaví před ničím, aby Aquamana jednou provždy zničil. Tentokrát je Black Manta hrozivější než kdykoli předtím a vládne mocí bájného černého trojzubce, který uvolňuje prastarou a zlovolnou sílu. Aby ho Aquaman porazil, obrátí se na svého uvězněného bratra Orma (Patrick Wilson), bývalého krále Atlantidy, a uzavře s ním nepravděpodobné spojenectví. Společně musí odložit své rozdíly, aby ochránili své království a zachránili Aquamanovu rodinu i svět před nevratnou zkázou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (309)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Priemer vo všetkých ohľadoch. Kým jednotka oplývala riadnou nadsázkou reflektujúcou stupídnu komiksovú predlohu, dvojka je len hlúpy komiks. Hrdinovia prednášajú tupé hlášky, z ktorých si Wan ešte pred pár rokmi robil srandu. Všetko ide inak na autopilota, chýba tu osobitný rukopis, aký mala jednotka (Trench!). Celé je to utopené v digibordele a s výnimkou prvej prehliadky zamrznutého mesta dýchajúceho Lovecraftom a krátkej etudy na zmutovanom ostrove v štýle King Konga to nemá veľmi čo ponúknuť. PS: Kostýmy z Planet of the Vampires potešili, cantina a podmorský Jabba the Hutt vôbec. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Aquaman čerpá z toho, že ho hraje Jason Momoa. Ten by i v průseru byl dobrej. Ale tady to není úplně průser, jen to prostředí je natolik neuvěřitelné, že to bez absolutního digitálu prostě zfilmovat nezvládnete. A tak i když je film v pohodě a místy i docela vtipný, dochází tu k tomu, že tak trošku tou umělotinou přichází o filmařského ducha, který z filmu dělal zážitek a tak je to spíš rutina. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[40%] Docela jsem rád, že mi kvůli zdravotním problémům tento druhý Aquaman unikl v kině. James Wan už prostě není na úplném vrcholu. Jenže v tomto případě za to ani snad tolik nemůže. Je to prostě jen režisér a studio si holt vše udělá po svém. První Aquman byl pro mě špičkou snad ve vším. Tohle je jen převařená voda, kdy vše funguje tak na 30%. Jason Momoa se snaží, ale třeba takový Patrick Wilson? Ten zde hrál snad jen z donucení. Zbytek herců komentovat moc nebudu. Lundgren zde měl o ždibec víc prostoru, potěšilo ho vidět, ale to je asi tak všechno. Akce je klasický současný digibordel, i když je to zde nasnímáno kamerou přehledně, to si Wan naštěstí pohlídal. Po druhé půli filmu jsem to skoro už nevnímal. Bylo to tak chladné, zbytečně výbušné a já necítil žádné emoce. Přitom tu akce byla, nic nelogického a bijícího do očí, ale prostě mě to celé vůbec neoslovilo. Ta akční linie mezi cca 20 a 40 min, kdy napadnou podmořský svět je ještě celkem ucházející, ale pak už není o co stát. S vypětím všech sil dávám 40% a 2* jen kvůli Wanovi. DC upadá po Marvelu už asi také. I když nedávný FLASH mě zase bavil až až. Budu doufat, že Wan ještě někdy natočí něco pořádného. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jednička pro mě měla kouzlo jakési superhrdinské pohádky pro dospělé z neokoukaného vodního světa (bylo to před Avatarem), poutavý příběh a sympatického hrdinu. Ve dvojce je sice všeho na první pohled vic, ale vodní magie se někam vytratila, příběh o starodávném zlu je jako z pomocné školy, a Arthur se z jakéhosi důvodu stal oprsklým teenagerem. Až na skvělé akční scény a vizuál downgrade ve všech směrech. [HBOmax] ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Já bych to nedramatizoval. Po všech těch průtazích, přetáčkách a hejtu kolem poo poo královny to dopadlo ještě nad očekávání. Z hlavy se to vypaří rychleji než špatně uvařený piko, blbý to je jak syn televizní rosničky a vesnického vidláka, ale celkově s tím vlastně nemám vůbec problém, byť to na víc než 3 není. I tak ty 2 hodiny utečou jako voda, hah hah, a vizuálně se opět jedná o velice pěknou podívanou. Místy to hrozně spěchá, aby to diváka nenechalo moc přemýšlet a tím pádem atmosféru spíš nahradila akce. Té není vůbec málo, na druhou stranu je solidně zábavná. Prostě pohodová akční pohádka, která nemá to něco navíc co první díl. Bratrská chemie a škádlení taky funguje docela slušně a hudební podkres u Black Manty je stále prostě top. 65%! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (33)

  • Herečka Amber Heard dostala za film honorář ve výši 2 milionů amerických dolarů, což je o jeden milion víc, než kolik dostala za první díl – její postava Mery však paradoxně stráví na plátně podstatně méně času. Vzhledem ke skandálům herečky se produkce rozhodla omezit její roli na nezbytné minimum. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

Reklama

Reklama