Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Válečný

Recenze (92)

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Buďto vás to chytne a najdete si v tom smysl, nebo ne. Rozhodně to stojí při nejmenším za zkoušku. Víc k tomu psát nebudu, protože každý by to měl vidět podle sebe a nezaujatě.

plakát

Stalingrad (2013) 

Epická, efekty narvaná... Jedna jediná scéna z Call of Duty. Na druhou stranu neokoukaný pohled na "profláknutou" látku. Ve 3D jistě pěkný zážitek, ale jinak? Určité "efekty" podle mě do rádoby syrového válečného filmu nepatří. Nu alespoň 2 hvězdičky... Za zpracování. Jinak? předvídatelný filmík. Ale hezky udělaný. Efekty.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Prostě mě to nechytlo. Neříkám že vše bylo špatně koncept byl jistě nápaditý, ale výsledek mi přijde poněkud bezduchý a předvídatelný. Jak to jen říct, od relativně špionážního filmu byť s přízviskem komedie, bych čekal víc. Už kvůli Britskému nádechu... Bohužel jen nádechu.

plakát

Kříž cti (2012) 

Prostě... Já nevím. Je jen málo nově natočených válečných filmů, které stojí za shlédnutí. Tenhle k nim rozhodně patří. Člověk tuší jak to dopadne, ale stejně. Naprosto úchvatné. Alespoň pro mě.

plakát

Mrtvý muž (1995) 

Jednoduché, černobílé, milé. Ano, i milé... jednoduchý přímočarý příběh se špetkou něčeho speciálního a vyjímečně to není jen Johny Depp.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Velkolepé, předražené, přehnané... Ano. Ale nemohu si pomoci, to je přesně to, co mi ve staré verzi chybělo. Mě tohle zpracování prostě okouzlilo. Takhle jsem si představoval knížku. 3D je zbytečné, ale přesto nijak neruší dojem. Pro mě skvělý zážitek...

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Na to, že přišel film v tajemném, záhadném plášti směsi očekávání a obav, musím alespoň za sebe říci že je to přinejmenším velmi povedené pokračování stylu Da Vinciho. Tom Hanks je prostě skvělej, i když mi trochu chyběla jeho klaustrofobie z Šifry... Hanksovi prostě takovýhle věci sedí. Prostě až na zkažený konec (ale za to mohl soused se sekačkou) za mě super.

plakát

Do nebíčka (1997) odpad!

Jak to říct... Uznávám že koukat se na film pro děcka je ve 2o už dost nebezpečné, ale i tak... Neni to uplně špatný příběh, odpovídá to stopáži. Ale... Hapka? Velmi dobrej. Vondruška, Pecha? Snaží se to zachránit jak se dá. Hlavní hrdinka hraje taky dobře... O zbytku "hereckých" "výkonů" lepší nemluvit...

plakát

Žena v černém (2012) 

Celkově na 5 hvězdiček, ale přeci jen jsem měl dojem že ten příběh už sem někdy viděl... Jinak ale skvělá atmosféra, především díky hudbě a ruchům.

plakát

Lincoln (2012) 

Na tenhle film jsem šel do kina, vybaven jen znalostmi ze základky. Jediné co jsem o snímku znal byl trailer, který dost často uvede diváka v omyl. Nečekal jsem striktní biografické drama o životě člověka, který by mě provedl jeho životem od kolébky do hrobu. I když se považuji za milovníka filmů, nikdy by mě nenapadlo soudit film podle toho, co jeho režisér natočil předtím. Nedočkáte se velkolepé oslavy Spojených států, nedočkáte se velkolepých popisů života. Syrovost poněkud politického filmu, který se zabývá jedinou kapitolou z Lincolnova života může snad někoho nudit. Pokud si však najde své diváky, strhne je do svého děje natolik, že i když víte jak to celé dopadne, stejně vám nedovolí dýchat a jen čekáte jaký bude závěr. u mě má rozhodně více než 5 hvězdiček i díky skvělé hudbě, která tomuto dramatu z politiky dodává potřebnou hloubku.