Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 3

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 3

Recenze (1 396)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

James Watkins úplně obrátil notu, když z agresivních výrostků přešel do klasické secesní duchařiny, ale laťku své pověsti, nastavené svojí prvotinou, rozhodně doskočil, protože to pere do diváka s takovou razancí, až jsem si kladl otázku, kde sakra ten člověk celé ty roky byl, když všichni brečeli na skomírajícím žánrem. Je to vlastně těžká frajeřina bafat na diváka tak předvídatelně a přitom s takovou drzostí a nesmlouvavostí, ve které umírají malé děti, a záhada se rozplétá v rychlém tempu, přičemž si film udržuje onu britskou rozvážnou distingovanost a mírný odstup. Od dokonalosti se to odchyluje pouze typově nepadnoucím Radcliffem, který, nic proti jeho výkonu, prostě ještě na takovou roli nedorostl. Jinak hluboká poklona před režisérem. 4 a ½. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľké prekvapenie. Duchariny som prestal mať v obľube, odkedy sa všetky točia na jedno kopyto, no práve teraz som rád, že im dám občas šancu. Celý film pôsobí pomerne konzistentne, všetko má svoj zmysel, čo nie je vo filmoch tohto typu bežné a čo som si naposledy povedal pri Šiestom zmysle. Herci výborní, hudba dotvárala atmosféru, efekty domyslené a na sekundu fungujúce ľakačky, z ktorých jedna sa mi zaryla ako takmer žiadna horrorová. Takéto filmy chýbali mnohým detským hercom, aby sa vystrábili z podvedomia spoločnosti z označenia "one hit wonder". Radcliffe má na to, aby nám predviedol aj viac, než len čáry-máry svojou paličkou. A chcem viac filmov od Jamesa Watkinsa! 85%. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Poctivý staromódní horor s atmosférou, která je tak hustá jako mlha, jež v něm halí kdeco a straší kdekoho. Žádné nechutnosti, jen napětí, lekaček není tolik, aby se jich člověk přejedl, a působivých scén dost a dost - ta s vytahováním kočáru jasně nejlepší. Snad jen Daniel Radcliffe se mi zdál pro hlavní roli příliš mladý - kdyby jeho synkovi bylo o pár let méně, bylo by to přirozenější a uvěřitelnější. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Duchařina jak se patří. Už nesmírně působivá a mrazivá úvodní scéna mě ihned navnadila a naznačila mi, že se mně tenhle snímek pravděpodobně bude líbit. A také že ano. Dostal jsem přesně to, co od hororu očekávám, tj. tu správnou žánrovou atmosféru, napětí a lekačky. K tomu jako bonus naprosto perfektně sedící hudbu, nehostinné prostředí a stejně tak jeho obyvatele, k tomu navíc vcelku děsivé postavy (žena v černém + děti). A ne, neměl jsem větší problém s tím uvěřit Radcliffovi jeho roli. A vcelku mile mě překvapil konec (myslím co do nenaplnění mého skeptického očekávání). Silné 4*, spokojenost. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Daniel Redcliffe ani "Potterovky" mi nejako extra k srdcu neprirástli, ale tu sa Redcliffe buď prekonal, alebo som ho doteraz veľmi podceňoval. Úloha v tomto skvelom duchárskom horore mu výborne sadla a svojím hereckým výkonom ma veľmi ku kritike nepustil. Už je to dlho, čo som naposledy videl dobrý duchársky horor. Film ma bez problémov vtiahol do deja, gradácia a "ľakačky" slušne fungujú, ale najviac poteší pochmúrna atmosféra zahmleného Anglicka. Hľadanie mŕtvoly v bažinách mi pripadalo obzvlášť napínavé a temné. Príbeh nesklamal, hudba bola správne mrazivá a aj ten záver bol presne v duchu poctivého hororu, až som si hovoril, či to má byť drsný koniec alebo happyend...80%. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Hrací skříňky a mechanické hračky, které se objevily v dětském pokoji, jsou původní kousky z 19. století. Nejedná se o repliky, produkci je zapůjčil sběratel. (Nine)
  • V jedné scéně vejde Arthur (Daniel Radcliffe) do pokoje a vezme si jednu ze dvou svíček, které se nacházejí vlevo od dveří. Při následném úprku svíčku nemá. Ale na místě, kde by měla tedy být pouze jedna svíčka, jsou opět dvě. (noelcoward73)
  • Severoamerické tržby filmu byly 54,3 mil. amerických dolarů, celosvětové 129 milionů. (NIRO)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama