Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (241)

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Hromada keců a hovno z toho. Děj se vlastně vůbec neposunul. Chyběla mi ta akčnost předešlých dílů, na druhou stranu je to pěkný úvod pro poslední část. Tenhle díl je plný patetických a rádoby burcujících proslovů, plánování války, emocionálních momentů, které Jennifer skvěle zvládá. Nebýt jí, je to jen podprůměrná blbost. Tentokrát jen za 3. Uvidíme, jak dopadne poslední část.

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

Dawn of the sequel of the prequel of the reboot of the Planet of apes. Aneb bůh žehnej 9gagu. Ačkoliv si to někdo opravdu může myslet, tak tahle planeta opic je pětihvězdičková jízda. Caesar je opravdu charismatický vůdce, Koba je zase ukázkový záporák z opičího představenstva. Střet mezi lidmi a Caesarovou skupinou je nevyhnutelný a bolestivý. Příběh sice není, tak propracovaný jako v prvním díle, přesto Vás zasáhne. A protože jsem milovník šimpanzů a jiných primátů, tak i za ty digitální dám plný počet.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Začíná to a končí srdceryvnou scénou. Je to emocionální, napínavé, vtipné a někdy hloupé. Pár popkulturních vtípků, tolik nevyzní, ale celkově to působí, že se film nebere vážně a to je plus. Celý příběh podkresluje soundtrack, který se absolutně pro takový film nehodí, ale přesto působí živě. Další, co mě napadlo, že tohle je vděčný film pro cosplayování. Samozřejmě nesmím zapomenout na postavy. Máme tu (skoro) člověka, mývala, zelenou Gamoru a hlavně Groota. Tahle partička Vás provede vesmírem a vy budete odcházet z kina plní pozitivních pocitů. Protože... We are Groot!

plakát

Jak vycvičit draka 2 (2014) 

Příběhově trošku slabší než jednička, ale jinak naprosto úžasný zážitek z kina. Škyťák nám vyrostl a Bezzubka s ním. Ostrov se změnil a draci jsou součástí života Vikingů. A pak to začne být epické. Který animovaný film měl někdy, tak úžasnou bitvu? V jakém animovaném filmu zemřela důležitá postava? Kromě zvratů a úžasného příběhu se můžete těšit na hlášky a vtipy. Rafana je prostě strašně vtipná. A už jsem zminovala tu úžasnou animaci? A draky? Hodně draků. Kam se hrabe Khaleesi.

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Tenhle seriál se mi opravdu dostal pod kůži. Samozřejmě každá série je na trošku jiné úrovni, ale dohromady tvoří pětihvězdičkovou kanonádu. První série mě překvapivě uchvátila již od prvního dílu, ačkoliv je pilot, tak nějak neoriginální. No přece, hororů na téma strašidelný dům je všude plno. Ale příběh nebezpečně graduje a servíruje jeden zvrat za druhým a přitom vás napětí zatlačuje do opěrky židle. Konec považuji za "trochu jiný happyend". Asylum je hodně překombinovaný příběh, ale zase mě bavil nejvíc. Opět úžasný úvod, který nám ukáže smíšený pár, lesbický pár (připomínám, že v roce 64!) a hlavně úžasnou sestru Jude, blázinec a alieny. Zatím poslední - třetí série, působí nejslaběji a tak nějak bez napětí, konec vyšumí, ale musím ocenit originalitu u čarodějnického tématu. Už se těším na další nářez. *Lana Banana born to suffer, muhaha*

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

Jsem na začátku druhé řady, ale musím se k tomu, alespoň trochu vyjádřit. Upřímně nechápu, proč na to koukám... ale jo vlastně chápu. Kvůli Madsovi a Hughovi. Už když jsem viděla Hon, přišel mi Mads, tak nějak nesympatický, slizký a nebezpečný, dokonce jsem si ho představila v nazi uniformě. Myslím, že je na Hanniba příliš dokonalý, až mi z něho leze mráz po zádech. Pokud jde o atmosféru seriálu, tak je opravdu nepřekonatelná, mrazivá, psycho. To vše je podporováno představami Willa, hudbou a zvuky (jako neustálý zvuk tekoucí vody). Vraždy jsou morbidní a moc detailní a Hannibalovo večeření také nepůsobí dobře pro oči člověka slabé povahy. Uvidíme, jak se to vyvine. Každopádně se u mě vyvinula jistá fascinace tímto dílem. Zatím 4*.

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Nářez, epic, boží. Opravdu nelituji návštěvy kina. Kombinace akčního příběhu a zajímavých dialogů, okořeněná mými oblíbenými herci. Samozřejmě jsem se neubránila je označit jako Gandalfa, Katniss, Tyriona... ale Wolverine je prostě Wolverine. Napětí i pár vtipných momentů, do toho úžasná Jennifer, která se postupně dopracovala na 1. místo mého žebříčku nejoblíbenějších hereček a naprosto boží scéna z Pentagonu. No a příběh? To asi nechám na posouzení každého z vás.

plakát

47 róninů (2013) 

Dobře, myslím, že si to čtyři hvězdičky nezaslouží, ale... Mně se to prostě líbilo. Nebýt fantasy prvků a angličtiny, tak by to byl nářez. To by Amíkům fakt ublížily titulky? Škoda, japonština by tomu dala úplně jiný rozměr. Celkový dojem z filmu nezkazí ani konec, už jsem čekala americký happyend a ono (díky bohu) ne. A Keanu drží katanu rozhodně líp než Uma.

plakát

Život Adèle (2013) 

Tohle je jen obrovské hype. Pseudointelektuální tříhodinové drama s nesympatickou hlavní hrdinkou. Jediné, co musím pochválit je kamera. Close upy na obličeje, potom postupné oddalování a tím řešené rozhovory působily opravdu živě, vtáhly vás do děje a nepustily. Ano film je to bezesporu skvělý, ale... Adele je blbá kráva, Emma zase měří dvojím metrem (sama opustila svou přítelkyni kvůli Adele a v další fázi jasně flirtuje s těhotnou blondýnou), oba charaktery jsou naprosto ploché a celý Adelin život stagnuje. A v tom nepomůžou brýle ani kariéra učitelky.

plakát

Gravitace (2013) 

Sakra, škoda, že jsem to neviděla na velkém plátně. Opět jsem dlouho žádný komentář nenapsala, tak to napravím hned u tohoto snímku. Nádherný začátek, uchvacující pohledy na Zemi, musím uznat, že tak dobrý vizuál jsem dlouho nikde neviděla. Bylo to dramatické, napínavé, uchvacující a nervy drásající. A stálo to za to. Dokonce i mně nesympatická Sandra dokonale seděla. Pětka hvězdiček jak vyšitá.