Reklama

Reklama

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část

  • USA The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (více)
Trailer 4

Katniss Everdeenová prožívá nejtěžší období svého života. Ačkoli z Her čtvrtstoletí jakžtakž vyvázla se zdravou kůží a máma se sestrou jsou v bezpečí, její starosti ještě neskončily. Capitol srovnal se zemí Dvanáctý obvod, zahynuly tisíce lidí a Katniss pronásleduje pocit viny. Navíc Peeta Mellark, její partner z Her, zůstal v rukou nepřátel. Na čelo odboje se postavil Třináctý obvod, i když jen donedávna se o jeho existenci téměř nic nevědělo. Válka přináší oběti na obou stranách, rozdíly mezi dobrem a zlem se stále více stírají. Vítězství se sice přiklání na stranu rebelů, ale konec je stále v nedohlednu. Krveprolití může zastavit pouze Katniss. Pokud chce zachránit Peetu, zabránit dalšímu maření životů, porazit Sídlo a nenáviděného prezidenta Snowa, musí se znovu chopit symbolu Reprodrozda. Opět zjišťuje, že o svém osudu nerozhoduje sama, ale do jisté míry se stává nástrojem v mocenském souboji. A stále nevyřešila dilema, kterému ze dvou nejbližších přátel patří její city ... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (28)

Trailer 4

Recenze (1 008)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Zbytečná etuda před finální nevyhnutelnou a očekávanou konfrontací, kterou můžete převyprávět v několika větách. !SPOILER! Katniss je tváří rebelů, ale její zaranžované vystoupení nemá potřebnou sílu. Tak ji vezmou přímo do terénu, tam už je to lepší. Výměna vzkazů mezi Peetou a Katniss, což sleduje celý Panem. Katniss neví, koho miluje. Finnick říká Katniss, koho miluje. Katniss nadále přemýšlí, koho vlastně miluje a co chce v životě dělat. Pár hlubokých myšlenek a srdceryvných řečí, jeden útok na podzemí (s wtf epizodou záchrany sestry a kočky), jeden na Kapitol, záchrana Peety a ostatních - ví o tom prezident Snow? Peeta chce zabít Katniss. Suma sumárum vzájemné PR přestřelky a mediální hry celkem fajn, montážní sekvence celkem sucks, scénář taky. Zvyšuji na 3* jen za Seymoura Hoffmana. Nejhorší díl série. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Tohle by výborně fungovalo jako půlhodinový úvod k finále. Ale jako dvouhodinový film? Ani náhodou, v tomto filmu se totiž nic nestane, děj se neposune prakticky nikam a je to škoda, celý film mi bylo líto toho promarněného potenciálu, Francisi Lawrencovi prakticky nelze nic vytknout, líp to asi ani natočit nešlo, měl zde značně omezený prostor a i tak se mu místy povedlo navodit tu správnou tíživou atmosféru, jen se zkrátka celý film točí jakoby v kruhu. Hlavouni studia si hold naplní kapsy dvojnásob, ale také se to dvojnásob projevilo na kvalitě filmu. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po roce je tady opět Katniss Everdeen. Již potřetí a ne naposled, ačkoliv byly knihy napsány všehovšudy tři. Moderní nešvar rozdělování posledních dílů do dvou částí je zároveň největší slabinou tohoto slibně vyhlížejícího kousku. Jinak vše při starém, vrací se staré postavy, přibylo několik nových (zaujme hlavně Julianne Moore, kterou sice osobně nemusím, ale je to dobrá herečka) a vrátil se i Francis Lawrence na režijní sesli, který natočil dvojku celkově jako dobrý film, který zaujme i nečtenáře knihy a nefanoušky příběhu. Stejně tak natočil i první část trojky, kdy se zkrátka tvůrci museli poprat s tím, že příběh musí být násilně rozdělen. Jedná se o podobný problém, jako byl u Harry Pottera 7, kdy první část víceméně vařil z vody a velká bitva se odehrála až v té druhé. Z marketingového hlediska skvělý tah, fanoušci přijdou na obě části, chtějí-li mít celistvý zážitek a prachy se jen pohrnou. Z hlediska kvality jednotlivých částí už je to ale horší. 120 minut sice není nijak krátká stopáž, časem však může přijít dojem, že se jen okecává to podstatné, co v tomhle díle zkrátka přijít ještě nemůže. Toto ale není rozhodnutí režiséra, který se ale s tímto faktem popral se vší vervou a dokázal připravit pohodový film o hrdince, po které fandové touží a odvedl minimálně stejně slušnou práci, jako v předchozím díle. A čtvrtá hvězdička? Samozřejmě za oscarovou Jennifer Lawrence. PS : Nemůžu si pomoct, ale zkrátka chytlavé...70%...[7.12.2014_Cinema City_Flora] ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $125miliónovTržby USA $337,135,885Tržby Celosvetovo $755,356,711Tržby za predaj Blu-ray v USA $40,038,065 //počet predaných kusov 2,023,234Tržby za predaj DVD v USA $26,041,068 //počet predaných kusov 1,833,857║ čoraz viac to začína byť dejovo suchšie, povrchnejšie, banálnejšie, bez poriadneho zápalu, stále slabší a slabší priemer /50%/ ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// ...a jsme zpátky u ubrečené Katniss, otravného trojúhelníku zla, tedy - lásky, pardon, a nudné vaty okolo. Super. Počas filmu jsem přemýšlel, jaký má vlastně tahle sága smysl - co chce říct, o čem je, a co z ní může vyplynout, a bohužel jsem nenašel odpověď k ani jedné z těch otázek. Takže jinak - za ucházejících pět minut akce a P. S. Hoffmana dávám dvě hvězdičky, a ten zbytek? Když nezajímá nikoho z tvůrců, nezajímá ani mě. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (30)

  • Jennifer Lawrence, představitelka Katniss Everdeen, nosila během natáčení paruku, neboť její vlasy byly příliš krátké. (Weasley)

Související novinky

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama