Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (15)

plakát

Chalupáři (1975) (seriál) 

Ano! Podle mně jeden z nejlepších českých seriálů (né-li nejlepší). Cholerický Evžen Huml a jeho nájemník Bohouš Císař :-) Mně osobně se i moc líbí role Josefa Vinkláře, co by Sioly, taky perfektně uchopené. A samozřejmě celá plejáda top herců té doby. To, že je v seriálu tak trochu idealizován život na vesnici víme všichni, ale je to krásná podívaná. Nedavno jsem si řekl, jak by to asi vypadalo, kdyby v tom seriálu hráli současní herci... Etzler apod., no nebylo by to ono, ani z třetiny. Holt, byli to mistři svého oboru, jeden jak druhý. Takový seriál se už nepovede... bohužel.

plakát

Hollywoodland (2006) 

Ojojoj, na to, že mám opravdu rád filmy s noirovskou atmosférou, tak mně tento film bohužel moc neoslnil. Je to dlouhé a vleče se to, vleče. V poslední čtvrtině filmu jsem už chtěl konec, jelikož mně to nějak moc nebavilo a přišlo mi nefér film zkrátka vypnout. Navíc mi byl Adrian Brody v této roli poměrně nesympatický... ale to je čistě můj problém. Zkrátka... moc nebavilo a dost jsem se nudil. Za mně... zklamání, bohužel :-(

plakát

Rock of Ages (2012) 

Mně to přišlo v pohodě. Vyloženě odpočinkovej film plnej fajn rockovejch songů. Zase nebuďte tak úzkoprsí a nehledejte ve všem za každou cenu chyby.

plakát

Šťastný smolař (2012) (TV film) 

Hezký, vtipný, milý. Pěkná podívaná. Skvělé obsazení, vtipný scénář.

plakát

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film) 

To že jak někteří namítají, že je to spojení Mrazíka a Popelky, tak je pohádka nastavena předlohou, to bych tvůrcům nevyčítal. Ovšem vizuální zpracování a herecké výkony, to je věc druhá a dvě hvězdy, jsou tak akorát. Neurazí / nenadchne. Podruhé se už nepodívám, na Mrazíka, nebo Popelku ano.

plakát

Kanikuly strogogo režima (2009) 

Sergej Bezrukov a Dmitrij Djužev jsou záruka pěkné podívané. Jsou sehraní, jeden nepřevyšuje druhého, do toho dobrý příběh a pěkná kamera. Jo, mně se to vážně moc líbilo!

plakát

Brigada - Brigáda (2002) (série) 

Je to velmi dobře udělaný seriál. Nehraje si na americké gangsterky, ale zachovává v sobě tu Ruskou surovost. Hodnotím až po dokoukání všech 15ti dílů. Koho baví filmy/seriály na téma podsvětí, mafie apod. tak si přijde rozhodně na své.

plakát

Masakr na svatého Valentýna (1967) 

Vizuálně Jason Robards jako Al Capone je snad hloupý vtip. Nedokoukal jsem už jenom z tohoto hlediska. Proto nehodnotím.

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

Super, akční, rychlý, ani chvilku jsem se nenudil. Nějaký pasáže jsou lehce předvídatelný, ale ve výsledku opravdu parádní podívaná.

plakát

Newsroom (2012) (seriál) 

Po pěti zhlédnutých epizodách musím konstatovat že je to jeden z nejlepších seriálů co jsem doposud viděl. Pro mně největší překvapení Jeff Daniels. Ale i ostatní jsou absolutně skvělí a všechny charaktery jsou perfektně vyvážené. Co se týče dialogů, tak tam není o čem. Chytré, vtipné, zkrátka úžasné. Původně jsem dal 4 hvězdy s tím, že až po dokoukání celé série dám 5. Nicméně opravuji a dávám 5 hvězd hned. Je to vážně jedinečný seriál.