Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (214)

plakát

Krvavý diamant (2006) 

U tohoto filmu mi přijde určitým způsobem nevhodné hodnotit JEN film. Kamera, režie, hudba, herecké výkony atd. Je to určitým způsobem povrchní. Tento film totiž ukazuje něco hrozného, co se děje v Africe. A myslím, že to přikrášlováno a dramatizováno být nemusí, že takové věci se klidně dít mohou. A spíš stojí za zamyšlení ne to, jak je film natočený, ale jací jsme my lidé prašivci – někteří. A jak řekla novinářka v tomto filmu: Těžko se pak pije caffé-laté někde v hotelu, když o tomhle víte. A je to pravda. Faktem ale i zůstává, že Krvavý diamant není dokument, ale film, který vydělal hodně peněz. A nehledě na cestu krvavých diamantů od nálezu, od úmrtí, od rebelů a překupníků k prodeji, což by podle mě měli lidé vědět, je to skvělý film. Líbil se mi příběh, herecké výkony, kamera i hudba. Takže můžu film vřele. doporučit. Hlavně i z informativních důvodů.

plakát

V čertích službách (1989) 

Moc pěkně zpracovaná pohádka o hloupém Honzovi, který šel do světa a pracoval v čertích službách. Animace moc pěkná, určitě můžu doporučit . Pravda ale, že části jsou docela okopírované Obušku z pytle ven – popřípadě naopak, to nevím.

plakát

František Nebojsa (1983) 

Docela pěkná pohádka o chlapci, který se neuměl bát a vyhnal strašidla z hospody. Pěkně naanimované, hlas Jana Wericha. Mnohem víc se mi sice líbila pohádka O líném Honzovi a V čertích službách, ale taky to není špatné

plakát

O líném Honzovi (1983) 

Toto zpracování pohádky je úžasně vtipné a pěkně zanimované. Určitě doporučuji se podívat, jestli máte rádi ladovské kresby, humor a klasické české pohádky

plakát

Hokus pokus (1971) 

Tento snímek mi moc nepřijde jako film. A on to ani není film, spíš kreslení na tabuli zanimované. Představivost. Co z toho vzejde. Pokud čekáte příběh, budete zklamaní. Jinak je to celkem pěkné.

plakát

Johanes doktor Faust (1958) 

Toto je nefalšované loutkové představení, kde vidíte drátky a ruce atd. Líbilo se mi to tajemno, loutky, hudba. Trošku mi vadilo, že je celý tento příběh hodně nahuštěn do pár minut. Konec je však skvělý.

plakát

Dýmka míru (1988) 

Tato pohádka mě moc nenadchla. Je z indiánského prostředí, jako pověst je to ale moc pěkné, pokud se vám příběhy o indiánech líbí. Zaujala mě přeměna zlé postavy na zvířata – jak to animačně vytvořily

plakát

Královna Koloběžka první (1981) 

Tento snímek je ztvárnění klasické pohádky tisíckrát jinak převyprávěné o rybáři, který dostane od krále hádanku – kterou za něj vyřeší jeho chytrá dcera a král si ji vezme za ženu. Zde to jde i trošku dál, navíc namluvené J. Werichem, mně se pohádka moc líbila.

plakát

Podojená kráva (1984) 

asi 3/4 tohoto snímku mi přišly vtipné, je to podle humoresky nějakého amerického spisovatele. Konec už byl ale docela zdlouhavý a ta animace se mi taky až tak nelíbila.

plakát

Co jsem princi neřekla (1975) 

Tento snímek je na motivy Šťastného prince od O. Wildeho, který je upraven do podoby méně srdcervoucí. Mně osobně přišel snímek velmi dobrý, velmi smutný a pravdivý.