Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (67)

plakát

Tohle jsme my (2016) (seriál) 

Hodnotím po prvních 4 epizodách. Seriál mě skutečně začal bavit hned od začátku, protože jsem přemýšlel, kdo je tohle a kdo ke komu patří. Každá příběhová linie má logiku a všechno to do sebe pěkně zapadá. Dost lidí to přirovnává ke klasickým mozaikovým filmům, což mi ale nepřijde. To se drží jen v prvním díle, ale pak se můžeme dočkat i různých překvapení a otázek (což nemohu více rozvést, neboť bych musel použít spoilery). Bál jsem se, že seriál bude přehnaně romantický, ale není. Drží se tu romantika na uzdě a to dělá tento seriál tak dobrým.

plakát

Vyšehrad (2016) (seriál) 

Tohle je další český počin, který mě nadchl. Nejsem zrovna člověk, který by měl rád české filmy nebo seriály. Naposledy se mi strašně líbil Okresní přebor, který byl tak krásně vyšperkovaný, že vytvářel perfektní komediální zážitek. Konečně jsem se dočkal dalšího takového seriálu, který však ztrácí na tom, že je krátký. Sice je každý díl vtipný a perfektně odkazuje na momentální situaci v českém fotbalu, ale stejně bych radši viděl každý díl o něco delší s lepším příběhem. Nicméně by si naše republika měla uvědomit, že seriály z fotbalového prostředí jim fakt jdou a měli by pověsit doktory na hřebík. Uvidíme, kam to nadějný Lavi dotáhne.

plakát

Black Mass: Špinavá hra (2015) 

Na tomto filmu je asi nejlepší vývoj Jimmyho a ostatních postav. Kdy začínají jako malé ryby, které se nade všechno milují a nedali by na sebe v žádném případě dopustit. To se po určitých momentech mění a těžko říct, zda je mezi nimi ještě nějaká láska nebo čest, naopak přemýšlí, co dál, aby to hlavně oni samotní přežili. Film měl celkem pomalé tempo a spíše využíval potenciálu Johnyho Deppa, což podle mě využil na 100%. Nebylo zde mnoho momentů, které by diváka překvapily nebo alespoň lehce zaskočily. Jediný takový moment byla chvíle, kdy šel Jimmy za Johnovou ženou - to bylo pro mě geniální. Každopádně jsem od filmu čekal mnohem více.

plakát

Bojovník (2015) 

Já jakožto člověk obdivující herecké výkony Gyllenhaala, filmy s tématikou boxu a kruté životní cesty - musím tento film ohodnotit maximálním počtem hvězdiček, protože tomu skutečně nemám co vytknout. Příběh, herecké výkony, soundtrack, graduace atd.. > Vše je pro mě naprostá špička. Jediné, co mi přišlo poněkud matoucí a hektické je hlavní dějový zvrat, kdy Hope ztratí svou ženu, protože tam pořádně nevidím, kdo to vlastně udělal. Každopádně tento film je opět stavěný hlavně na Gyllenhaalově výkonu, což je v poslední době většina filmů, kde Jake hraje. A dokáži si představit to, že by film nebyl tak dobrý, kdyby hlavní postavu hrál někdo jiný.

plakát

Daredevil (2015) (seriál) 

Člověk by nikdy neřekl, že by Daredevil mohl utáhnout vlastní seriál. Čím to je? Osobně jsem milovníkem komiksů a Daredevil prostě nikdy neměl moc silnou storyline a spíše se řadil mezi ty slabší superhrdiny. Každopádně Netflix - Díky bože za tuto stanici! Uchopili Daredevila z geniálního hlediska a dle mého se jim skutečně povedlo stvořit něco skvělého. V dnešní době, kdy je celý svět zblázněný do superhrdinů a můžeme sledovat dějovou linku Green Arrowa, Flashe atd.. tak stačilo, aby někdo udělal seriál, který bude pro náročnějšího diváka a je to tady - Daredevil. Musím vyzdvihnout vývoj seriálu, kdy můžeme vidět Daredevila v jeho počátcích, kdy byl brán jako terorista, chvíle kdy dostal brutálně na prdel a pak si musel chvíli poležet v posteli a hlavně moment, kdy se vše dozví jeho nejlepší kámoš - bez chyby. Každopádně jednu věc musím přeci jen zkritizovat. Až moc keců. Strašně moc se tam povídá a člověka to v jednu chvíli začne trochu unavovat. Většina dialogů je zajímavých a člověka fakt baví, ale pak tu jsou chvíle, kdy postavy mluví furt o jednom a tom samém a prostě to nudí. A dost mě mrzí, že jsme se nedočkali za celou tu dobu vystoupení Fiska jakožto Kingpina. Těšil jsem se na potenciální: "I am Kingpin!"

plakát

Fantastická čtyřka (2015) 

Co to sakra bylo? Tohle fakt nefunguje. Skutečně jsem čekal trochu více a ne takhle natahovaný děj kvůli finální bitce, která byla dlouhá tak 4 minuty a obsahovala spíše více klišé než akce. Human Torch a Thing úplně vyřízení, že nemohou dál bojovat a najednou, jako kdyby na ně někdo sáhl kouzelným proutkem a dodal jim veškerou sílu, zničí to, co jim brání v boji a jsou zase neskutečně silní. Doom mi přijde vizuálně fakt absolutně nepovedený a Thing zase jako dětská hračka než něco fakt badass. Opravdu nechápu, proč se nepoučili z předchozích dílů a nezapracovali na tom více - trochu té akce nebo alespoň něčeho, co ten film zpříjemní a po dokoukání na to budete myslet a později vzpomínat, ale to tam prostě nebylo. Chyběla akce, napětí i humor, který však nebyl tak důležitý. Zlaté předchozí dvě verze.

plakát

Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015) 

Tohle funguje! Člověk by čekal, že když vyšel Kingsman: Tajná služba nebo se blíží Spectre, tak tohle bude film nabušený různými rvačkami atd.. Ale autoři se rozhodli jít úplně opačným směrem! Což je v pořádku, protože film působí klidně a člověk si u něj celkem i odpočine. Je to plné vtipných narážek a situací, které si nedokážete představit a přitom je to i místy napínavé nebo šokující. Alicia je tu neskutečně nádherná, ale má jednu chybičku. Na to, že se jedná (spoiler) o tajnou agentku (/spoiler), tak se nechala odvést celkem klidně a ve finálním souboji u auta toho také moc nepředvedla - to jediné mi přišlo poněkud nelogické. Každopádně "Supermanova" postava je skvělá, chladný výraz bez jakýchkoliv emocí se opravdu hodí a spolupráce s agresivním a výbušným rusákem? To je nádhera!

plakát

Labyrint: Zkoušky ohněm (2015) 

Mě tohle prostě baví. Všichni to srovnávají s Hunger Games nebo s Divergencí, ale tohle je jiné. Není to tak "měkké" nebo jak to nazvat. Svět je drsnější, všechno nasvědčuje tomu, že se dá těžko někde delší dobu přežít. Nikdo se tam s ničím nesere a klidně zabije jednu z důležitých postav. Důležitá postava zase podrazí ostatní, kteří ji věřili. Takhle to má být. Jde sice o PG-13 rating, ale i ten je využitý až až. Člověk by si řekl, že filmy s tímto ratingem nemohou mít v sobě ani trochu drsnosti, ale tomu tak není. Ball si s tím pohrál fakt perfektně a využil ratingu co nejvíce mohl. A že je to blbost proti teenagery? Proč? Však se tu nedočkáme žádné velké a složité lásky, nevidíme tu žádné vlkodlaky ani upíry. Jediné co je podle kopíráku je volba mladších herců (Ale proč by ne, alespoň se nám tu vyklubou nové filmové hvězdy, kterou Dylan určitě jednoho dne bude) a motiv mladší vs. jedna velká nemesis. Jinak mi přijde vše odlišné a zajímavé. Možná jsem trochu zaslepený tím, že jsem četl knihy a strašně se mi líbily.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Zde se nedočkáte klasických westernových honiček na koních, střílení indiánů nebo kopání zlata, které nakonec stejně někdo ukradne. Místo toho tu máme skupinku podivínů, kteří si pořádně zastřílí až u konce. Do té doby nás však baví svými hláškami, příhodami a taková Jennifer nemusí ani promluvit, ale stačí její výrazy. Zpočátku jsem si říkal, že zlatý Django, ale tohle bylo nakonec mnohem lepší (Už jen kvůli scéně Samuela, kdy starému chlápkovi popisoval setkání s jeho synem - geniální). Konec byl pochopitelně plný krve, která cákala ze strany na stranu a nikdo jsme nevěděl, jak to tedy dopadne až to skončilo přesně tak, jak se u Tarantina sluší a patří! Za mě opravdu povedený western!

plakát

Otcové a dcery (2015) 

Tohle mě dost baví a fungovalo to na mě od začátku až do konce. Všem hercům věřím jejich postavy a Russell Crowe je pro mě neskutečným tahounem celého filmu. Části, kde byl Russell s malou holčičkou byly fakt skvělé a osobně si myslím, že ta holčička jednou nakopne pořádně svou hereckou kariéru. Amanda zahrála skvěle narušenou dceru, která dělá v životě vše možné, aby konečně zase něco ucítila. Aaron ukázal, že mu slaďárny jdou stejně jako vaření v dodávce. Nevím, co ještě napsat, protože mě film skutečně bavil - pokud máte chuť na dobré drama, tak sáhněte pro tento film.