Reklama

Reklama

Daredevil

(seriál)
  • USA Marvel's Daredevil (více)
Trailer 2
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 34 h 56 min (Minutáž: 46–61 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D'Onofrio, Jon Bernthal, Elodie Yung, Geoffrey Cantor, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Teď bojuje s nespravedlností ve dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorkské čtvrti Hell’s Kitchen. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (561)

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vše, co Marvelům chybí na velkém plátně, vměstnal Daredevil do třinácti skvěle vystavěných epizod, které nezvládnou nudit nebo tahat čas, protože je kupředu žene jednak příval famózně obsazených vedlejších figur, jednak skvělý konflikt mezi dobrem a zlem... ale vlastně... můžeme v Hell's Kitchen o něčem podobném mluvit? Padouch Fisk je zcela v rozporu s marvelovským filmovým kánonem vystavěný s až biblickou ambivalencí lásky a nenávisti, něhy a krutosti a klaďas Matt od počátku pochybuje o tom, jak má být dobro naplněno. Seriál tak divákům na otázku dobra a zla nabízí dvě odpovědi - jednu krátkou a druhou velmi dlouhou. Ke všem (opodstatněným) komiksovým klišé vede velmi náročná a nepředvídatelná cesta, šperkovaná skvělou režií a na televizi nezvykle spektakulárním pojetí soubojů muže proti muži. Občas se člověku dere na mysl pochybnost, jak vlastně mohou mít ve světě Avengers lidé tak přízemní a reálné problémy. Daredevil svojí sociální rovinu vyvažuje ikonickým nasvícením, přesto neustále převládá dojem, že je to "rea deal" a ne eskapismus. O to opojnější jsou chvíle, kdy symbol vítězí nad příliš spletitou skutečností, kde neexistuje sterilita a dvojrozměrnost Iron Mana, Capa a dalších. Pro mě nejlepší komiksák od Dark Knighta. Zcela bez debat. Drew Goddard je pán. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se Marvel rozhoupal i k něčemu dospělejšímu, Daredevil je přesně to, co mu chybělo, nečekejte barvičkové zázraky, nucený humor nebo jemné sestříhané násilí, Daredevil válí. Souboje jsou úžasné, příběh vybroušený do detailů, konečně tu máme něco pořádného, kam se na tohle hrabe DC se svými CW seriály. První řada za 100 procent, Kingpin je naprosto dábelský a je rozhodně výborný padouch, Cox je uvěřitelný Daredevil a je radost na něj koukat a Deborah je tak nesympatická až to bolí, za každou cenu se snaží získat cenu, ale marně. Druhá řada je snad ještě lepší, nastupuje nekompromisní Punisher, který je ze vše předchozích inkarnací rozhodně nejlepší, Elektra je výborná a správně vražedná a konečně je zde i organizace Hand. Druhá řada je výborná, chemie mezi DD a Punisherem je slast pro oko a závěrečný fight je parádní, opět za 100 % a troufám si říct, že druhá řada je ještě lepší. Prosím více takových seriálů, tohle se Marvelu opravdu povedlo. Třetí řada je vrchol, DD konkuruje kingpin který má snad stejně prostoru a do toho nastupuje úžasný Bullseye, souboje jsou výborné a závěrečný fight je vrcholem seriálu a Marvel netflixu... výborné ()

Reklama

M.Macho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Daredevil je skvělý z několika důvodů. Prvním z nich je rozhodně to, že v tom samém New Yorku, kde sídlí nablýskaný Stark Tower a v tom samém světě, kde se prohání parta nadlidí a v tom samém vesmíru, kde je sedm (nebo kolik galaxií) existuje ještě další tvář města New York. Je plné spekulantů, kteří vydělávají na tom, že po bitkách Avengers zbývají v ulicích trosky z domů, které je potřeba opravit, dodat beton, cihly - zkrátka spekulovat. Do tohoto světa přichází životem zakoušený slepec, který nebojuje s galaktickými zjevy nebo superzbraněmi, ale "nechce zklamat svoje město". Dělá to vlastně líp než takový Arrow. A nakonec má Daredevil jeden velký trumf - Vanessu. Samotný seriál je na 4, ale něco tak fascinujícího jako vztah Wilsona Fiska s charismatickou, inteligentní a nádhernou galeristkou jejího formátu - jak mu narušuje rituály, činí jeho pustý, temný život plnější - nemá obdoby a je to velká síla. Herecky vytříbená záležitost, která si zaslouží více než tři řádky. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ambiciózní televizní zpracování známého komiksu, které se nese v duchu temného batmanovského universa made by Christopher Nolan, ale chybí mu velmi brzy patřičná epika, promakanost charakterů a jejich motivací a v neposlední řadě dostatečná dávka dramatu a realističnosti, která se postupem času, hlavně s třetí sérií velmi vytrácí. Povedená věc, ale další díly nejsou potřeba a narozdíl třeba od Punishera asi není ani zájem. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dnes vzniká tolik televizních seriálů a z toho stále slušná část na motivy komiksu. Daredevil už ve svém starém filmovém podání ukázal, že není zrovna jednoduchá látka na zpracování pro film/televizi. Netflixu se však povedlo využít temnotu látky, Daredevilův charakter i semknutost postav v Hell's Kitchen. Díky tomu se Daredevil stal překvapením sezony. V první sezoně se postavy teprve ukazují, Daredevil se hledá, obléká a poznává své nepřátele včetně toho největšího. Chvílemi je Daredevil až podivně nesmrtelný, protože dostává opravdu velkou nakládačku (ale zranění jsou na něm současně vidět). V druhé sezoně jsou postavy skvěle využity a rozšířeny o fantastickou dvojici Elektra-Punisher. Tihle dva prohloubí nejen hlavní postavu, ale také svět, v kterém se tu pohybujeme. Tohle není přebarevněný a vtipný a univerzální svět Marveláckých Avengerů. Tohle je Hell's Kitchen. Temný, nebezpečný a obávaný svět pouličních bitek a špinavosti. Když pominu krásu a nebezpečnost Elektry a její příběh, je zásadním kamenem druhé sezony Punisher, který je perfektní. Od jeho psychického stavu až po jeho brutalitu ve věznici. Působivé. Co mě občas mrzí je, že některé scénáristické kličky jsou vyřešeny "najednou se objeví jedna postava, co tam pět dílů nebyla a všechno zachrání". Někdy to bohužel nefunguje ideálně (Stick hadr). Přesto, tenhle směr je správný, velice silný a Daredevil kvete do krásy. Jsem zvědav na třetí sezonu. ()

Galerie (453)

Zajímavosti (109)

  • Jeden z Irů hned v 1. díle 2. série "Bang" drží v ruce českou pistoli CZ P-07 Duty. (UncleMorty)
  • V závěrečné scéně posledního dílu 1. série stojí Daredevil (Charlie Cox) na římse a jsou mu vidět oči. Hned v zápětí v dalším záběru už má přes oči typické červené klapky. (Timak)

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Reklama

Reklama