Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (CinemArt)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (647)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Wes Ball je génius, s takovým rozpočtem a podle nijak oslnivé předlohy vykouzlil doslova zázraky.Žádná filmová adaptace všech těch knižních hitů o mladých pro mladé, které jedou poslední roky jako na běžícím páse se na Labyrint ani zdaleka nechytá.Twilight, Divergence, Hunger Games....ani jedna verze se nemůže pochlubit tím, co mají oba díly Maze Runnera a to je talentovaný a hlavně evidentně nadšený režisér.Jednička mě hodně překvapila a skoro až fascinovala tím, jak mě děj zaujal.Bez mučení a nepokrytecky přiznám, že dvojka je místy neskutečně naivní a ty neuvěřitelné dějové a hlavně neustále náhody opravdu až příliš byly do očí.Na druhou stránku asi musím prostě sugestivně film lehce nadhodnotit, protože mě ta látka celkově chytla.Postavy jsou sympatické a hrají je hlavně výteční herci.Efekty a vizuální stránka jsou vzhledem k rozpočtu něco neskutečného a mám ten pocit, že po třetím díle bude Wes Ball v Hollywoodu velice žádaným zbožím.Od začátku do konce se něco děje a i když mě lehce nudila ta pasáž na tý párty a až moc se povídalo, pořád to nemá ve světě z filmovaných knižních brakových bestsellerů žádnou konkurenci a takový třetí díl Hunger Games je proti dvojce Labyrintu doslova tupá megasračka.Navíc miluju postapo filmy a tady jsem se dočkal naloženo úplně všeho, čeho jsem se dočkat chtěl a Paesano by si zasloužil za svojí hudbu potlesk ve stoje, něco tak úchvatného a strhujícího už jsem nějakej pátek neslyšel.Ve všech ohledech není tenhle film žádný art, ani žádný hluboce inteligentní skvost, ale je nadupaný výtečnou akcí, ubíhající stopáží, napínavým dějem, dobrými herci, vymazlenou vizuální stránkou a strhující hudbou.Jednoznačně nejlepší filmové zpracování knížek tohodle typu a že to někomu neleze do hlavy a hází tu dvojky a odpady....spláchnout vás do kanálu všechny.95%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to o chlp viac ako predošlý Útek. Zhorenisko pokračuje presne tam, kde skončil prvý film a začína takmer okamžite. Lepšie napísané, Scorch Trials už začína rozbehnutý. Úvod ma veľmi potešil, žiadne zbytočne zdržiavačky alebo nudné vysvetlovačky. Ide sa hneď do tuhého, postavy (ktoré už lepšie poznáme) vás hneď chytia, za skromnejší rozpočet sa podarila aj vizuálna stránka post-apokalyptického sveta, atmosféra sa opäť tiež našla a celé to prvú hodinu ešte bičovala akčná hudba Johna Pasana. Potom už prišiel utlm v podobe dlhého putovania v štýle Walking Dead. Prvá polovica bola skoro až vynikajúca, ale čím viac sa to v závere naťahovalo, tým viac strácal film svoju údernosť, ktorú si nádherne vybudoval, za prvú polovicu. Oblúbený soundtrack: Tired of Running. 70% - 3* ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nepochopila zásadní věc ... k čemu byl vlastně ten labyrint, když jsou ta děcka pro lidstvo tak důležitá? Proč je tam nechali chcípat? U dvojky došel dech a inspirace, takže bylo nutné vymyslet honem rychle nějakou zápletku? Snažila jsem se, a to vážně moc, chápat souvislosti nebo spíš jsem je hledala. Ale pokud si zřejmě nepřečtu knihu, tak mám smůlu. Tam ty smysluplné nitky zřejmě budou, nitky, které filmaři prostě opomněli zdůraznit, aby každý všechno pochopil, i takový jako já. Pokud bych pominula labyrint jako důležitou část děje, tak jsem se docela bavila. Děj je rychlý, adrenalinový a zombíci řádně hladoví. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Středa, první podzimní den. CineStar na Černém mostu, sál číslo osm. Dva fleky jako kráva na plátnu, dvě krávy za mnou. Zima jako dobytek, jeden dobytek i za mnou vedle těch krav. "Jsem v kině, mami, přijdu po desátý" říká dobytek do telefonu v půlce filmu, zatímco dvě krávy už tou dobou mají probrány novinky v péči o beďary, o kosmetice, účesech a už taky díky nim vím, že Michal je debil a Honza zase děsně smrdí. Nepomáhá prosba, nepomáhá výhružka, nepomohlo by ani kdyby do sálu vjel bagr a zasypal je. Aby toho na Pepince nebylo málo, film stojí za hovno. Tlupa nezajímavejch puberťáků běhá sem a tam a já do psí díry ani po druhým dílu ještě pořád nevím, proč a co se k sakru na tý naší kouli stalo?!? Narvat do filmu zombíky je pecka, naprosto vynikající, originální a šokující nápad. Proč to ještě nikdo neudělal? No a když skončil ten dvouhodinovej kolotoč lidský imbecility a filmovýho zmaru, rozsvítilo se v sále a já v záplavě smetí po zvířatech, co se do kina choděj akorát nažrat a vyzvracet, našel na zemi lístek, kde bylo napsáno 209 korun. No ty vole tak řekne mně už konečně někdo, na jaký planetě já to vlastně žiju? ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Druhý Labyrint se malinko vine ve stínu stejnoročního béčkového blockbusteru San Andreas, ovšem Labyrint je na tom o malinko lépe, hlavně díky ucházející inteligenci hlavních postav. Samotný název filmu mě do kina lákal na další famózní jízdu v úplně novém smrtícím bludišti, plných nových nestvůr. Namísto toho tvůrci tohoto pokračování (na přání) připravili podprůměrnou a nekulminující dobrodružnou akci v otevřeném apokalyptickém světě. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Vzhľad a správanie nakazených bolo inšpirované úspešnou videohrou „The Last of Us“. Rovnako ako niektoré dejové prvky, napríklad putovanie imúnnych, hľadanie Pravej ruky či lieku. (peter.kralik)
  • Světová premiéra proběhla 1. září 2015 v Sao Paulu v Brazílii. (Varan)

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama