Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (883)

plakát

Nezlomní (2024) 

Prostě miluju ten film. A to přitom nesnáším adrenalinové sporty. Ale ten důvod, proč s klidem dávám 5*, je ten boží pes. Tečka.

plakát

Napoleon (2023) 

Ano, pět si to nezaslouží, své mouchy to má a občas to trochu drhne, ale to jsou marginálie a tu pátou přidávám čistě jen proto, že současných 68 je směšně nízkých. Jestli někomu vadí historické nepřesnosti, ať si pustí dokument. Film jako médium má širší pole působnosti a hlavně ve Scottově podání je film umělecké vyjádření, se kterým se jeho příjemce musí/nemusí nějak ztotožnit. Je to obrovská podívaná a já byl spokojen.

plakát

Princ Mamánek (2022) 

Konečně česká pohádka, která se vymyká všem těm janákovským, zelenkovským a troškovským kravinám. Ano, není to pohádka pro malé děti, místy je docela drsná, ale v záplavě nudné šedi ji nikdy nezapomenu, a proto zcela s klidem dávám plný počet. A ten hudební doprovod - Puccini, Mozart, Vivaldi... to jsou pak dokonalé kombinace v závěru.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Další Tarantinův masterpiece. Skoro tři hodiny se jen kecá a čeká se na závěrečný masakr. Přitom to tak krásně uteče, člověk zavzpomíná na slavné bijáky, poslechne suprovou muziku, podívá se, jak dostane Bruce Lee naloženo, užije si lehké špičkování a suché hlášky obou postav, občas se zplnahrdla zasměje, párkrát pořádně napne a pak to přijde... V závěru krása střídá nádheru a čím dýl jsem od zhlédnutí filmu, tím víc se mi líbí a tím víc se těším, až jej znovu uvidím.

plakát

Bílé peklo (2001) 

Miluju tenhle film. To ruské svinstvo je neuvěřitelné a opravdu celý film fandíte náckovi, aby uprchl z lágru až někde v prdeli totálně na Kamčatce přes celou Sibiř. Fascinující je i ta posedlost ruského pronásledovatele, která vrcholí zdrcující scénou na mostě... ale víc už psát nebudu, abych se sám nepřipravil o potěšení z dalšího zhlédnutí.

plakát

3:10 Vlak do Yumy (2007) 

V době, kdy se westerny netočí, je úžasné narazit na western, který funguje, jak má. Sympatický záporák a ještě sympatičtější klaďas, nádherné exteriéry, zajímavý příběh s parádním koncem a hlavně krásná muzika. Tleskám.

plakát

Komisař Clouseau na stopě (1964) 

Zejména díky titulní melodii (paradoxně jedinkrát odlišná od typické růžovopanterovské) dávám místo čtyř pět, rozhodně je to lepší než rozjížděcí první díl, který si Sellers ukradl pro sebe. Tentokrát je to celé postavené na něm. Rozměr původní divadelní hry z toho čiší v dobrém i špatném na všechny strany a nebýt Sellerse, byla by to totální nuda.

plakát

Podfukáři - The Con Is Off (2012) (epizoda) 

Končit se má v kompletním obsazení. "Ahoj Kotě, jak se vede? Já jsem Danny... Danny Blue." :) Stacey má obličej sice nějaký povytahovaný a vyhlazený, ale pořád je to neskutečná kočička :) Příjemný závěr s tím největším hejlem, jakého kdy podfukáři obrali - a tak se má končit.

plakát

Podfukáři - Eat Yourself Slender (2012) (epizoda) 

Hra kočky s myší. Hra policie s podfukáři. Nebo podfukářů s policií? A nehraje si tady někdo i s diváky? A kdo tady vlastně koho podfoukává? Samozřejmě nevyzradím nic, ale je jasné, že tenhle díl patří mezi ty nejvypointovanější.

plakát

Podfukáři - Curiosity Caught the Kat (2012) (epizoda) 

Díl pro vtipálky - hejlové jsou opravdu tupouni tupí, které obrat by chtěl absolutně každý. Barrowman tady až skoro dělá karikatura sama sebe :) Ash si to opět asi musel užít to postupné hubnutí a je to taky jeden z dílů, kde hejl není z těch, kteří by se pak nějak mstili, takže člověk si pak neříká klasické "to by jim přece neprošlo..."