Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (882)

plakát

Napoleon (2023) 

Ano, pět si to nezaslouží, své mouchy to má a občas to trochu drhne, ale to jsou marginálie a tu pátou přidávám čistě jen proto, že současných 68 je směšně nízkých. Jestli někomu vadí historické nepřesnosti, ať si pustí dokument. Film jako médium má širší pole působnosti a hlavně ve Scottově podání je film umělecké vyjádření, se kterým se jeho příjemce musí/nemusí nějak ztotožnit. Je to obrovská podívaná a já byl spokojen.

plakát

Princ Mamánek (2022) 

Konečně česká pohádka, která se vymyká všem těm janákovským, zelenkovským a troškovským kravinám. Ano, není to pohádka pro malé děti, místy je docela drsná, ale v záplavě nudné šedi ji nikdy nezapomenu, a proto zcela s klidem dávám plný počet. A ten hudební doprovod - Puccini, Mozart, Vivaldi... to jsou pak dokonalé kombinace v závěru.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Další Tarantinův masterpiece. Skoro tři hodiny se jen kecá a čeká se na závěrečný masakr. Přitom to tak krásně uteče, člověk zavzpomíná na slavné bijáky, poslechne suprovou muziku, podívá se, jak dostane Bruce Lee naloženo, užije si lehké špičkování a suché hlášky obou postav, občas se zplnahrdla zasměje, párkrát pořádně napne a pak to přijde... V závěru krása střídá nádheru a čím dýl jsem od zhlédnutí filmu, tím víc se mi líbí a tím víc se těším, až jej znovu uvidím.

plakát

Skleněné peklo (1974) 

Dnes už to může působit trochu zastaralé, přesto je to poctivá a pořádná filmařina plná superhvězd, ze které si všichni později brali to dobré i to špatné. A hlavně je tam Steve McQueen :)

plakát

Bílé peklo (2001) 

Miluju tenhle film. To ruské svinstvo je neuvěřitelné a opravdu celý film fandíte náckovi, aby uprchl z lágru až někde v prdeli totálně na Kamčatce přes celou Sibiř. Fascinující je i ta posedlost ruského pronásledovatele, která vrcholí zdrcující scénou na mostě... ale víc už psát nebudu, abych se sám nepřipravil o potěšení z dalšího zhlédnutí.

plakát

Vyjednavač (1998) 

Herecký koncert. Souboj dvou extrasilných osobnosti, od kterého nečekejte víc než od řemeslně dokonalého amerického akčňáku. A dostanete přesně ono - napětí, hlášky, akce, drama, zvraty. A to v podobě, která se neokouká.

plakát

Muži, co zírají na kozy (2009) 

U málokterého filmu se jeho tvůrci museli bavit tak skvěle jako u tohohle. A naštěstí jsem se tentokrát bavil i já jako divák. Jedna z nejlepších filmových mystifikací vůbec.

plakát

Den před krizí (2011) 

Prvotřídní herecké obsazení filmu o tom, jak parta bankéřů zatočila se světem jen pro to, aby náhodou svět nezatočil s nimi.

plakát

3:10 Vlak do Yumy (2007) 

V době, kdy se westerny netočí, je úžasné narazit na western, který funguje, jak má. Sympatický záporák a ještě sympatičtější klaďas, nádherné exteriéry, zajímavý příběh s parádním koncem a hlavně krásná muzika. Tleskám.

plakát

Otcové a dcery (2015) 

Výborný Russell Crowe v zajímavém komorním filmu, u kterého mě totálně vytočil konec. Ale na druhou stranu aspoň nějaký konec. Mnohem raději mám film, kdy se s autory mohu rozejít v názoru, než když autor neví, co vlastně chce.