Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (883)

plakát

Byli jednou dva písaři - Svatba (1972) (epizoda) 

Dobře promyšlený poslední díl s až poetickým závěrem. Samozřejmě i na humor dojde a je ho sdostatek - hlavně scéna, kdy totálně rozloží spiritistickou seanci, pak když Bouvard nadšeně deklamuje "Pecuchetovy atomy!" nebo uspávání prasete.

plakát

Byli jednou dva písaři - Lebkozpyt (1972) (epizoda) 

Oproti Tělocviku jde o trochu vážnější díl i se závěrečnou myšlenou a prozřením. K tomu Bouvardův záchvat erotismu a útok na vdovu Bourdinovou. Vyšetření Rozálie, kdy Jerneková prostě nemá šanci vydržet tu dávku, co si ti dva dávají a pak zásun prstů do Dvořákových vlasů - padám :)

plakát

Top Gear - The Burma Special (2014) (pořad) 

Nádherná krajina, přenádherná krajina. Jízda na oslech. Vesnický večírek. Samé poruchy. Vyšperkované náklaďáčky. Špatná řeka. Hnusné naschvály a ostré hlášky.

plakát

Trpaslík - Čtvrtek (2017) (epizoda) 

Ubývá sice humoru (ten zajišťuje hlavně vynikající Suchánek), zato přibývá trochu "temnější" zápletka a děj začíná mít i výraznější záporný náboj. Jo a ta hezká dupka ve sprše taky není k zahození, i když ta postava je tak šíleně nesympatická, že by to snad ani ten zadeček nespravil.

plakát

Byli jednou dva písaři - Tělocvik (1972) (epizoda) 

Pro mě jeden z nejlepších dílů. Tady je vidět, že si to podle mě užívali nejvíc - šerm, šplh, kužely, karate a na závěr chůdy. Nejlepší scéna? Když Bouvard vidí na dvoře, že Dvořákovi jde ta chůze na chůdách a začne po něm řvát :D

plakát

Bohéma - Past na svědomí (2017) (epizoda) 

Tohle je asi to nejhorší, co kdy Česká televize vytvořila. Píšu to bezprostředně zhnusem po zhlédnutí druhé epizody a tu jednu jedinou hvězdu dávám ze slušnosti za to, že mě tento výblitek alespoň při své nudě příliš nerušil, když jsem si během jeho (ne)sledování mohl dělat pracovní věci. Takže - 1. zbytečné a patetické kecy, a je jich plno, 2. scény, kterým neuvěří ani idiot po lobotomii, 3. u dalších scén si člověk říká "proč jako?" pak "wtf?" a nakonec "dělají si ze mě prdel?", 4. muzika nikdy nesmí být otravná a nesmí jí být moc - tady je obojí - plno otravné (a navíc neuvěřitelné hloupé) muziky, 5. nejsem odborník na protektorátní kinematografii, ale vím, že tohle ti herci prostě nedělali, 6. chlupatá chlapská prdel jako dominantní část záběru? 7. události z roku 1968 jsou tak nadbytečné, až to bolí, 8. udělat z Marvana úplného blbce? 9. a z Buriana malé infantilní kolaborantské děcko? 10. herci se snaží, ne že ne, ale o to je to pak horší, když se snaží z hovna uplést bič, ale pořád je to hovno, akorát jsou od něj všichni umazaní od hlavy až k patě, 11. Lilly je pěkné kurva - stačí když má týpek moc a pak to klidně může být i nácek, hlavně že s z ní bude hérečka (na druhou stranu - je to v životě vlastně jinak?) - suma sumárum - počkám na třetí díl, jestli to klesne až na úroveň odpadu - mám strach, že ano.

plakát

Byli jednou dva písaři - Divadlo (1972) (epizoda) 

Copak byl Athos slepec? :D Skvělý díl, kdy si dělají legraci sami ze sebe, z herců, divadla a režisérů. Navíc i Dvořák jim více než slibně sekunduje. A ta závěrečná scénka popravy Milady? Dokonalé.

plakát

Nádraží - To je bomba (2017) (epizoda) 

Pořád je to vtipné a to je hlavní. Jasně že některé vtípky jsou slabší, ale o to víc pak člověk vybuchne (v tomto díle doslova), když přijde nějaký pořádný.

plakát

Byli jednou dva písaři - Anatomie (1972) (epizoda) 

Jeden z nejpovedenějších dílů. Rozmanitý děj - několik chorob, které léčí - scénka s kostrou a vyšperkované hlášky (např. čerstvě mrtvý, na kokota...) zejména Bouvardovy. A poslední věta, kdy záměrně vylezou z role a baví se s kamerou.

plakát

Byli jednou dva písaři - Likér (1972) (epizoda) 

Buvardénka, Pekyšetka, Rozálinka... taky lehký spor mezi oběma pány - scéna u kotle, kdy se těší na peníze - pak ta, kde si vyprávějí sny - bouchající konzervy a nakonec i likér - fakt by mě zajímalo, jakou měl ten likér chuť.