Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (11)

plakát

Alternative Math (2017) 

Podle googlu se dva plus dva rovná čtyřem. Pokud vám však nějaký rozumbrada řekne, že daný problém může mít při nahlížení jinou optikou odlišné řešení, pak mu prostě řekněte, že je tupé hovado. Smějte se mu, ukazujte si na něj prstem. Hlavně ho nenechte odejít s tím, že má pravdu. Protože pokud tato stvoření neodkážeme zpátky na okraj společnosti, pak začnou samotnou společnost ovlivňovat čím dál tím víc. Budou chtít, co já vím, řídit firmy jako je třeba google. A až nám google na prostou otázku kolik je dva plus dva nedá jednoznačnou odpověď, pak naší civilizaci již nebude pomoci.

plakát

Kosmo (2016) (seriál) 

Dokud neuděláme něco velikého, zůstaneme národem malých zmrdů.

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) 

Vesmírnou Odyseu jsem viděl, a v podstatě nepochopil. Tak jsem si otevřel knihu. Při četbě jsem si pak přehrával jednotlivé scény a bylo mi jasné, že Kubrick je tak trochu génius. Zaměřil se na audiovizuální stránku a tu vypiloval téměř k dokonalosti. Tam kde Clark potřeboval slova, Kubrickovi stačila jen hudba. A kdyby měl film jen 90 minut pak bych byl určitě nadšený, jenže nemůžu hodnotit 5* dílo u kterého jsem třikrát usnul. (Poznámka: Podívat se na to zhulený)

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Iron Man se změnil. Je temnější, labilní a hlavně se bojí. Film se už netočí kolem jeho ega, které muselo být v minulých dílech v centru centrálního prostoru. Ještě v kině jsem si říkal, že to je špatně. Ale když emoce vychladly (a už jen to, že ve mě film natočený podle komiksu vyvolal jakékoliv emoce, zvěstuje že se jsem se skvěle bavil) tak jsem se začal těšit na druhou projekci. A pak na dalších 10. Iron Man je jednoduše ukázka toho, že když se lpí na detailech tak to dopadne dobře. Záporáci jsou záporní, klaďasi kladní, výbuchy velkolepé, zbraně promakané (Potato Gun) a hudba s filmem funguje. No a nakonec, úplně nejlepší jsou hlášky a průpovídky, které po sobě všichni bez milosti střílí. A není jedna nebo dvě, ale staví se na nich celý film. Blackovi šly už ve Smrtonosné zbrani a jdou mu pořád. Je to prostě parádní akce. Nejlepší z celé dosavadní trilogie. Zatím teda střízlivé čtyři a časem to možná zvednu. Btw. spočítal někdo kolik členů má Digital Effects Crew?

plakát

V zakázaně zóně: Air Force One (2008) (TV film) 

Reklama na Ameriku, které chybí už jen hymna na konci. Všichni američané tady pracují na 100%, všichni jsou specialisté a nikdy nechybují. O samotném letadle se tvůrci zmiňují jen tak mimochodem.

plakát

Muži, co zírají na kozy (2009) 

Naprosto skvělá a šílená satira o tom, že drogy jsou dobré ááááno. Jo a George Clooeny má kníra :D Peace.

plakát

Paralelní světy (2012) 

Myšlenka Upside down je jedním z nejoriginálnějších sci-fi od počátku kinematografie a Mélièsovy Cesty na měsíc. Škoda že svůj potenciál zlikvidovalo na tak primitivní zápletce jako je milostný příběh navzdory nepřízni osudu.

plakát

Barva kouzel (2008) (TV film) 

Pratchettovy knihy jsou založeny na dokonalém absurdním humoru. Tak proč je tohle taková nuda?

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Snad jen Tarantino si může dovolit udělat z negra v 19. století plnohodnotného člověka a doufat, že mu to projde. On se ale nebojí a udělá z negra dokonce otrokáře. To už by bylo i na Quentina příliš, kdyby neexistoval Samuel L. Jackson. Především díky němu si druhá polovina filmu drží standard, který nastavil v té první fenomenální Waltz. Od DiCapria jsem prostě čekal víc. Celý film vlastně stojí a padá na těchle třech a ještě na soundtracku. Rap tam sedí. Za pět ale nemůžu, Tarantino to umí i líp.