Reklama

Reklama

Iron Man 3

  • USA Iron Man Three (více)
Trailer 1
USA / Čína, 2013, 130 min

Režie:

Shane Black

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks), Larry Lieber (komiks) (více)

Scénář:

Shane Black, Drew Pearce

Kamera:

John Toll

Hudba:

Brian Tyler

Hrají:

Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Ben Kingsley, Paul Bettany, Rebecca Hall, Guy Pearce, James Badge Dale, Jon Favreau, Stan Lee (více)
(další profese)

Bohatý průmyslník Tony Stark kdysi změnil ve svého nepřítele talentovaného vědce Aldricha Killiana. Ten pak zasáhne do jeho života ve chvíli, kdy začne USA zotročovat sérií vražedných útoků terorista Mandarin. Spojení mezi záhadným teroristou a vědcem musí Tony odhalit během pátrání, které ohrožuje nejen jeho vlastní život, ale i bezpečnost prezidenta a státu. Protivníci totiž mají k dispozici geneticky modifikované mutanty, kteří dotekem taví kovy a příležitostně vybuchují. Když Mandarin zničí Starkovo sídlo a většinu techniky, je Tony zahnán do kouta a bude nucen přežít pouze prostřednictvím svých vynálezům a při ochraně svých nejbližších se bude muset spolehnout jen na svou geniální mysl a instinkty. Při odvetě ho neustále trápí nezodpovězená otázka. Je on sám součástí svého obleku, nebo je oblek pouze součástí jeho samého? (TV Nova)

(více)

Videa (60)

Trailer 1

Recenze (1 772)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JÁ JSEM TEĎ JINEJ ČLOVĚK. MŮŽU PŘIJÍT O BARÁK I O VŠECHNY SVÝ HRAČKY. ALE JEDNO MI NIKDO NESEBERE. VŽDYCKY BUDU IRON MAN.“... /// Když egoismus a posedlost vstoupí do vědy… no prostě – KONEČNĚ film, kterej tomuhle sebestřednímu chlápkovi sluší. Vytříbenej smysl pro humor, pro akci a pro padoucha. Tony střídá obleky jako Kalousek politický strany a zdárně přebírá od Avangers filmovou štafetu. A přestože zničil jenom přístav, dostává jako bonus DOKONALOU ženu! Zapomeňte na na nudný mletí pantem, tady jde vo akci a Marveláckej komiksovej svěží vzduch. Tohle se dá vidět i víckrát! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevěřím, že Iron Man může oslnit něčím jiným, než snůžkou nudnejch keců. 2.) Zajímá mě, jakej dokáže natočit film scénárista Posledního skauta. 3.) Thx za titule ,,Happyday1991“ a ,,Marty“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavé a (byť nepředvídatelné) místy silně zavánějící debilitou aneb "Jak zruinovat úhlavní zápornou postavu Iron Man univerza během jedné scény." Maximální hodnocení od většiny uživatelů jsou stejně přepálená, jako logika okolo všeho v tomto rádoby nezáživném "blockbusteru". Není to sice uspávačka jako dvojka, ale žádný zázrak se taky nekoná. Shane Black si za tohle zaslouží tak maximálně nějaké to pozlacené ovoce, namísto oslavování jako zachránce plechového hrdiny. Pár efektních momentek se zde sice najde a Guy Pearce je luxusní hajzl, ale jako celek? Lesk a bída. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kiss Black's ass! Pokud bychom tohle dílko brali jako akční thriller s prvky cáklé komedie, bylo by to solidní, ale ne zase tak extra zboží, ale... V komiksových vodách Marvelu je to závan svěžího dechu a snaha tvůrčí dravosti procpat do sevřeného univerza něco ze sebe (nejvíc se to povedlo v hravé závěrečné titulkové sekvenci). Ten temný odér, který se linul z trailerů je, jako dobrá polovina zápletky, jenom šaráda, která neuvěřitelně baví a to ještě než nahlédnete za oponu. Nekompromisní Mandarin zatápí Tonymu, který má snad poprvé v životě opravdu strach. Extremis je jako dar z nebes a vnáší tolik potřebnou invenci v bitkách (oblekové inferno můžé trumfnout snad jen galaktická válka). Savin (James Badge Dale si tu postavu vychutnává) a jeho parťáci zdatně vzdorují kovovým oblekům. Guy Pearce (mile roztřepaný v začátku, pak stylově slizský) je trochu ve stínu sira Bena Kingsleyho, který je nepřekonatelný a staví celé komiksové záporáctví na zadní. Robert Downey Jr. ukazuje trochu jinou polohu Tonyho Starka a příklání se k postavě Harryho z Kiss Kiss Bang Bang, což je velice osvěžující. Hlavně špičkování s malým klučinou a verbální přestřelky s Rhodeym (Iron Patriot je tu v podstatě pro smích). Akce je trochu nepřehledná, ale bylo i hůř. Záchrana Air Force One je třeba parádní. Polovystrojený Tony parádní. Finále s lodí a obleky už tak moc ne... Na každý pád je to parádní podívaná, silná v dialozích a příběhu. Touhle cestou se přesně mají ve fázi dvě vydat. Sem s Thorem a Capem. P.S: Místy se smálo celé kino (všichni tři lidi). Potato Gun Mark II. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Iron Man 3 je z pohledu komiksových fanoušků tak trochu oříškem. Z trilogie je to určitě po filmařské stránce nejlepší film, a to samé se dá říct i o sólovkách v MCU. Tady by mohl někdo namítat, že Winter Soldier je lepší, ale tento názor je absolutně subjektivní, protože každý preferujeme něco jiného. Hlavním problémem, čímž se vracíme ke komiksu je Mandarín. Pro neznalé je to postava, která je spojena s originem Iron Mana, a také jedna z jeho největších nemesis. Jediný rozdíl tkví v tom, že Iron Man vznikl v komiksech ve Vietnamu, zatímco v MCU v Afgánistánu. Tento krok byl pochopitelný, protože Marvel se snažil přizpůsobit současné vojenské situaci. Problémem však je, že z neuvěřitelně silného záporáka udělali najednou joudu, který si jen hrál na hrozbu. Toto je fakt, který mně se jako twist neuvěřitelně líbil, protože jsem ho nečekal. Díky tomu jsem ochoten přejít i to, jak bylo s postavou naloženo. Rozumím však tomu, že tohle nemusí vzít každý. K úplnosti dodám jen to, že Marvel stoupl v očích zklamaných fanoušků aspoň díky Marvel One-Shot: All Hail the King. Tady bylo vysvětleno, že všechno není tak jednoduché, jak se zdá a Mandarín opravdu někde pobíhá. Za mě tedy jednoznačných 5*, ale chápu rozhořčení ostatních. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Trailer klame telom a to veľmi. Chvíľami to je dobre, chvíľami zle. Jedno je ale isté, žiadny Bruce Waynovský syndróm sa nedeje a Iron Man je po tretí krát tým, čím vždy bol. Hlaškujúcim metrosexuálom, teraz akurát s občasnými návalmi úzkosti. Ako štartér blockbusterovej sezóny 2013 aj cez značné trhliny (decko, prezident, motivácie, finále) môže byť. Štvorka ale už naozaj potrebuje kvalitného režiséra. 70% ()

Galerie (121)

Zajímavosti (111)

  • Když je Tony (Robert Downey Jr.) v garáži a píchá si injekci do ruky, jeho generátor na hrudi mu prosvěcuje tričko. Hned v dalším záběru, kdy si otírá ruku alkoholem, je generátor vypnutý. (Mysteri699)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 409 milionů dolarů. Součet těch celosvětových dosáhl 1215,6 mil., což film ve své době dostalo na 5. místo žebříčku komerčně nejúspěšnějších snímků všech dob. (endoskop)
  • Krycím názvom snímky bolo označenie "Caged Heat". (MikaelSVK)

Související novinky

Marvel našel nového superhrdinu

Marvel našel nového superhrdinu

01.11.2022

Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Ambulance) se musel kvůli nabitému diáři vzdát role v prequelu Šíleného Maxe Furiosa, jeho oceňovaná hra Topdog/Underdog na Broadwayi ale brzy končí (nebo minimálně… (více)

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

Reklama

Reklama