Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Sice jsem dal 4 hvězdy, ovšem v podstatě pouze z nostalgie. Asi jsem měl přehnaná očekávání, možná jsem tak úplně nepochopil tvůrčí záměr který nějak doufám vykrystalizuje v dalších dílech nebo jsem už holt prostě moc starej. Docela mě to zklamalo. Zkrátka, nemůžu si pomoc, tohle byla celkem nepokrytě, prvoplánově a docela trapně vybrakovaná epizoda IV, jen s lepšími efekty, která kromě kompozice "starých" a nových tváří podle mě nepřinesla vůbec nic nového, spíš odnesla to dobré staré. Asi celkem chápu, že není vůbec jednoduché tuto legendární ságu o něco obohatit a umím si představit tu příšernou kritiku, pokud by JJ přišel s něčím úplně novým, revolučním a nekonvenčním. Jenže zkopírovat dějově "čtyřku", včetně některých konkrétních scén (například útok na jediné slabé místo "nové" Hvězdy smrti...OMG!), nacpat tam rádobynový xichty a postavy, vystačit si za celý film jen s jedinou zápornou postavou (a to ještě dost nepřesvědčivou) a čekat za to aplaus jen kvůli osvědčené značce mi přijde hodně ubohý a nedostatečný. Modlím se, aby další epizoda tohle mé zklamání rozmetala na cucky, vysvětlila tento nechutný plagiát a posunula děj i film o několik levelů výše. Protože SW si to prostě zaslouží, fanoušci si to zaslouží, svět si to zaslouží.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Nulové očekávání=skvělá zábava!! Je to fakt sranda, ne trapný vynucený humor, sice vše skončí trochu "nečekaně" happyendem, ale v tomhle případě mi to zas tolik nevadí. Je tam tolik hooodně dobrých scén, zajímavých postav a taková hromada detailů, které by stály za zmínku, že to raději nechám celé nezmíněné, koukněte se sami, to se v několika větách těžko popisuje. Fakt jsem se u toho prima bavil, těším se na pokračováni.

plakát

X-Men: Budoucí minulost (2014) 

Dávám jednu hvězdu z nostalgie, jinak je to pro mě obrovské zklamání. Trikově mazec, myšlenka taky..ale celkově mi to přišlo dost ubohý...napadá mě k tomu jediný komentář: "A dáááál...?"

plakát

Zmizení (2013) 

Tenhle film mě fakt dostal . Totálně. Možná až zbytečně moc jsem to prožíval s hlavním hrdinou. Jako otec dvouleté holčičky jsem to asi ani jinak cítit nemohl a nechtěl. A nelituji toho. Jasně, je to jen film. No a co... Některé scény mě vyloženě donutily přemýšlet nad tím, jak bych se v dané situaci, kterou si samosebou nepřipouštím a nechci nikdy prožít, zachoval sám. Mnoho scén jsem fakt hystericky probulel a provzlykal, občas mi to fakt málem urvalo srdce, což se mi stává tak maximálně jednou za 10 let. Přiznávám, že v jedné situaci, když Hugh mučí retarda, jsem vymýšlel efektivnější metody výslechu. Prostě jsem to celé prožíval s ním. A opravdu, ale opravdu nevím, jak bych se zachoval na jeho místě. Herecký výkon Hugha byl podle mě tak realistický a tak emotivní a silný, že se podle mě všichni Wolwerinové a další jeho role můžou jít tak leda zahrabat. Jako celek film působí trochu neoriginálně a chvílemi se to hrozně vleče a vlastně nic nového nepřinese, většina lidí si asi na konci neřekne...wau, to bylo něco! Ale mě to stačilo, abych si to řekl. Takže... Wau., to bylo tedy něco...

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Je to hustý, fakt nářez, akce jako prase, hudba boží jak hovado, efekty a vizuál fakt nemám slov, postavy promakaný, dialogy nejsou úplně trapný a občas i vtipný...akorát NENÁVIDÍM filmy bez konce!!! Opravdu chápu, že přijdou ještě minimálně dvě pokračování, chápu taky, že se nedá nacpat celý příběh do dvou hodin...ale DOPRDELE proč to musí končit jako nějaká trapná venezuelská telenovela uprostřed akce? To jediný mě na jinak bezvadné a boží podívané fakt nasralo...

plakát

Území mrazu (2013) 

Píšu si tak svůj průměrný komentář k tomuto průměrnému filmu, kouknu kousek dolů na koment pod a co nevidím...Malarkey a píše skoro nachlup to samé...no nechci se po něm opičit a nic nového a originálního mě k tomuto fakt velmi průměrnému filmu nenapadlo...takže si přečtěte co napsal Malarkey, páč s tím bezezbytku souhlasím a představte si, že jsem pod tím podepsaný taky :)))

plakát

Nevědomí (2013) 

Nemůžu jinak než ještě celý roztřesený a se slzou v oku udělit plný počet! Nemám co bych tomu vytknul. Fakt nic. Nechci nic vytýkat. Nadchlo mě úplně vše, příběh, hudba (ta především!), scény, herecké výkony (tedy snad krom Olgy...ale to se dá přehlédnout, nějaký trapný ale pěkný xichtík tam být musel...) Prostě parádní silný sci-fi příběh jak prase. I slzu na konci jsem uronil. A nemyslím to ironicky. Fuckt mě to dostalo :)

plakát

Vetřelci (1986) 

Podle mě jednoznačně nejvtipnější a nejakčnější film o vetřelcích. Asi to bude kacířství, ale pro mě možná lepší než "jednička". Úplně miluju hlášky jako "Jak to myslíš že vypnuli proud, jsou to jen zvířata..." nebo "Hudson: Sedmnáct dní?! Bože, já nechci být prorok, ale tady nevydržíme ani sedmnáct hodin. Ty věci sem vlezou přesně tak, jako to udělaly předtím. Ripley: Hudsone... Tohle dítě přežilo mnohem déle a nemělo žádné zbraně a žádný výcvik. Je to tak? Hudson: Tak z ní jako bude velitel? Héé?" a taky "Možná, že jsi nesledoval poslední události, ale dostali jsme na prdel, kámo!" Hlavně mě nadchla a dodnes uchvacuje ta ponurá atmosféra se stovkami krvežíznivých monster, skvělá hudba a na svou dobu úžasné efekty. Horda po zuby ozbrojených mariňáků střílejících po všem co se pohne, je taky nezapomenutelná. Ale především herecké výkony, obzvláště zbožňuji roli Hudsona, především ty jeho srábkovské kecy a hlášky, neopakovatelně ztvárněnou Billem Paxtonem a samosebou nepřekonatelného Lance. Prostě kdyby šlo dát 6 hvězd, jsou tam!!!

plakát

Atlas mraků (2012) 

Film se mi docela líbil, akorát mám pocit, že jsem ho tak úplně nepochopil. Jako podívaná to bylo super, mohl jsem na dvě hoďky vypnout hlavu a jen sledovat a nechat se unášet celkem originálními obrazy, scenériemi a dialogy, ovšem na zadek mě to neposadilo... Když si tak čtu ostatní komentáře, nejspíš mi u toho sledování a unášení něco uniklo...možná bych to měl zkouknout ještě jednou a pak možná hodnocení vylepším. Popravdě zase tak dobrý, abych na to koukal dvakrát či vícekrát se mi to však nezdá.

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Nevím proč zrovna tenhle film mě tak nadzvedl z gauče a donutil napsat komentář, nejspíš to bude tím, že tak bezduchý a stupidní a primitivní mixmaš jsem už fakt dlouho neviděl. Přiznávám, že knižní předlohu jsem nečetl a vím jistě, že ani číst nechci. Nezaujal mě a příliš nebavil ani první film, takže jsem od "dvojky" čekal v podstatě to samé...ale když o tom většina mých přátel mluvila tak nadšeně a vřele doporučovala...no ale hrůza!!! Bylo to podle mě ještě horší! Prostě nebýt tam Woody a Donald, ani bych to nedokoukal do konce. Abych jen nehaněl, efekty nebyly nejhorší, hudba super, Woody, ačkoli neměl tolik prostoru, vtipně hysterický, Donald tajemně děsivý...ovšem tyhle dva herci by se mi líbili asi v jakékoli roli..no ale podtrženo sečteno, na fakt pěknej film je to zoufale málo. Zbytek filmu byl uplakanej, utahanej, nelogickej a hloupej cajdák bez patřičného rozuzlení, bez známky zápletky, vše co se tam dělo, bylo tak primitivně předvídatelné a neoriginální. Prostě děs. Příšerná ztráta času. Když si představím, že budou ještě dvě pokračování, nechce se mi žít...