Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (5)

plakát

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 

Tohle měla být nejlepší a nejtemněší epizoda, tak to ani náhodou. Stejně jako předešlé dvě epizody nové trilogie si mě ani tato nedokázala získat. Opět je vše přeplácané digitálnímy efekty a díky tomu ja akce nezajímavá, nudná a nepřehledná. Je zde nejvíce soubojů se světelnými meči, které jsou příšerné hlavně souboj Yodi a Sidiouse, dívat se na bojujícího Yodu je opravdu směšné. Závěrečný boj mezi Anakinem a Obiwanem je zdlouhavý, opravdu dlouhý a vůbec nepůsobí jako souboj na život a na smrt. Celkově mě Pomsta Sithů hrozně zklamala, postrádá kouzlo původních dílů.

plakát

Americký vlkodlak v Londýně (1981) 

Mám rád vlkodlačí horory a tento patří na vrchol. Všechny scény jsou opravdu strašidelné a ujišťuji vás, že se u nich budete bát. Už jen ten začátek, kdy jsou dva kamarádi za měsíčního svitu sami na blatech a slyší jen strašlivé vytí a vrčení. Začátek je opravdu brilantní, pak film malinko ztrácí tempo a jsou zde i malé prvky komedie, ale to mi nebránilo, abych si film užil, až do úplného konce. Rozhodně doporučuji.

plakát

Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (1983) 

Můj nejoblíbenější díl. Návrat Jediho jsem viděl snad stokrát a stále mě baví. Pro mě má nejlepší scény z celé trilogie. Začátek na Tatoine je úžasný, když C3PO a R2D2 dorazí do Jabbova paláce a mi poprvé vidíme samotného Jabbu, který vypadal fantasticky. Bitva u Sarlacco hnízda byla super, Luk se konečně pořádně předvedl se světelným mečem. Celkově úvodní půl hodina na Tatoinu je zábavná, skvělý úvod. Zbytek filmu, už je jedna velká bitva na měsíci Endor a na hvězdě smrti. Závěrečná mezi Lukem a Vaderem je perfektní a když se do toho přidá Imperátor je z toho dost silný zážitek.

plakát

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980) 

Pokračování stejně skvělé jako Nová naděje. Impérium je temnější a bráno více vážně než Nová naděje a to se mi líbilo. Ubylo vtipu a přibylo více dramatičnosti. Impérium je nejtemnější, protože tady hrdinové prohrají a vítězí zlo. Han Solo zmražený v karbonitu, Luk se dozvídá strašlivou pravdu a rebelové musí opět hledat bezpečný úkryt. Impérium je určitě nejlepší díl celé ságy, není mým nejoblíbenějším to je Návrat Jediho, ale uznávám, že je nejlepším.

plakát

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977) 

První Star Wars, které jsem viděl a musím říct, že to byl skvělý zážitek. Celý film má svižné tempo ani chvilku jsem se nenudil, výborně natočenou akci, zajímavý příběh a sympatické postavy. Na dobu kdy Nová naděje vznikla má skvělé efekty, závěrečná vesmírná bitva u hvězdy smrti je úchvatná. Masky různých tvorů z galaxie jsou mistrovské dílo. A nesmím zapomenout na krásnou hudbu Johna Williamse bez které, by Star Wars nebylo Star Wars.