Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (55)

plakát

Vikingové (2013) (seriál) 

Po 7. dílu zvyšuju na 5*, jelikož si mě tento seriál získal nejen propracovanou vikingskou tématikou a bojovými scénami, ale i válečnou strategií, a dokonce jemným humorem při porovnávání vzájemných kultur a jejich tradic. PS: Gustaf Skarsgard alias Floki je velmi zajímavá postava, která se stává zatím mou nejoblibenější, teda samozřejmě až po Katheryn Winnick :)

plakát

Paralelní světy (2012) 

!! Obsahuje náznaky spoileru !! Takový pěkný trailer to byl... Scénáristé si ale tímhle počinem doslova vytírají pozadí nejen s učebnicemi fyziky. Naprosto nedotaženou základní myšlenku filmu, ve kterém nic nedává smysl, bych MOŽNÁ byl ochoten ještě přežít. Přidejte k tomu velmi slabou romantickou zápletku, absolutní netečnost hlavní hrdiny vůči volnému pádu a máte tu největší zklamání minimálně za poslední 2 roky. PS: Druhá hvězdička za pár graficky pěkně zpracovaných scén, jejichž většinu uvidíte už v traileru. PPS: Divím se, že si nenachcal do nosu!

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Začátek velmi zajímavý, možná bych řekl, že dokonce skvělý. Po čase se zdlouhavé pohledy do kamery staly k smrti nudné. Zápletka zamotaná, ale zajímavá a precizně budovaná atmosféra, rušená mnohdy výše zmíněnou téměř nekončící nudou. Díky hudbě od mistra Morriconeho jsem nakonec film i vydržel do konce.

plakát

Diktátor (2012) 

Začnu od hudby, kde hlavně v závěrečných titulcích vynikly poarabšťené známé hity. Smysl pro humor mají zřejmě v rodině... Sasha podle mě zase posunul hranice humoru o kousek dál. Některé scénky jsou dovedé k dokonalosti, hlavně ta v helikoptéře, mě naprosto odrovnala. Kromě Bruna, který mi zatím unikl, je podle mě Diktátor zatím nejlepší Sashuv počin. Těším se na další.

plakát

Poslední skaut (1991) 

"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský maj tajemství. Koho to sere." Hlavně tento legendární český dabing udělal z této trošku peprnější komedie moji srdcovou záležitost. Willis v roli ztroskotaného člověka, otce a soukromého detektiva, který je vyzbrojen ostrýma kulkama a ještě ostrejšími slovy. Sekunduje mu Wayans v podobě ex-fotbalisty na fetu a nakonec malá ale uvědomnělá Danielle Harris. "Zakop si, uklouzlo ti to a náhodou si vrazil ptáka do mý ženy."

plakát

Kolja (1996) 

Bezchybně napsané dílko plné Svěrákovského humoru, skvělých záběrů a nádherné hudby od pana Soukupa. Podle mě absolutně oscara hodný film, o čemž svědčí i fakt, že pokaždé když to někde vidím, klidně i od prostředka, prostě se musím dodívat až do konce. "Složenky, vy krávy zelený, nenažraný."

plakát

Skyfall (2012) 

Drobné zklamání od agenta dvojtá nula. Mendes nenaplnil mé možná přehnané očekávání ani z daleka. První bezmála polovina je taková nemastná a neslaná, potom je to konečně Bond jak má být, a v další vteřině zas není. Nesmrtelnost kombinovaná s neschopností ubrala na "důvěryhodnosti" tohoto profláklého britského gentlemana, jako předvolební politické sliby. Nakonec přihřátý pseudohacker záporák, tomu všemu nasadí korunu, se svými algoritmy plných virů. Díky bohu aspoň za Aston Martin DB5.

plakát

Méďa (2012) 

Přisprostlá "pohádka" obohacená o super hlášky, romantickou zápletku, Milu Kunis a hlavně o velmi unikátního plyšového Méďu. K tomu všemu drobné zesměšnění Hollywoodských hvězd a hvězdiček a nějaká ta sebeparodie, není co dodat, plný počet.

plakát

Ten Největší (2007) 

Humor tohoto snímku asi nesedí každému, ale o to jsem radši, že mě sedl perfektně. Na dlouhé zimní večery, nebo jen tak na zasmání ideální volba.

plakát

The Punisher: Dirty Laundry (2012) 

Tak tomu říkám product placement na vážně kvalitní sklářskou výrobu. Ikdyž si mohl vzít Yoo-hoo jako záložní...