Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (5)

plakát

Dogville (2003) 

Originální, poutavé zpracování. No a ten závěr.. pro mě nečekaný, a proto perfektní.

plakát

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) (seriál) 

Spin-off od původního SG. Obsahuje především více propracované postavy a jejich život, seriál není jen suché sci-fi. K jednotlivým dílům je velmi vhodně zvolena dramatická hudba, která nádherně dokrášluje atmosféru. Jako velký plus také shledávám, že jednotlivé díly na sebe většinou navazují a tudíž tvoří jeden celistvý příběh. Veliká škoda, že se seriál nakonec zrušil a skončil 2.sérií. Konec byl ale takový, že je možné na něj navázat, tak snad třeba jednou... Moje celkové hodnocení 90%.

plakát

Sophiina volba (1982) 

Nejprve jsem se dostal ke knize, a ta se mi líbila víc. Ale film mě také zaujal. Dobře vybraní herci, zvlášť představitel Nathana, se dost podobal tomu, kterého jsem si představoval při četbě. Další dvě z hlavních rolí, Sophie a Stingo, byly taky pěkně zahrány. Také se mi dost líbil kontrast mezi chvílemi naprosté pohody a klidu se záblesky strachu z minulosti, a někdy navíc i s Nathanovým šílenstvím. Očekával jsem trochu působivější film, ale to bude způsobeno tím,že jsem ten celý příběh prožíval už podruhé. Moje celkové hodnocení 90%.

plakát

Náš vůdce (2008) 

Film natočený podle skutečné události na základě psychologického experimentu. Nejprve mi přišlo, že film bude o ničem, ale ten pocit mě po chvíli přešel a pochopil jsem,kam to celé míří. Celý jejich spolek, Vlna, mě pohltil a mít tu možnost, tak se asi nadšeně přidám k nim. A to nejspíš kvůli tomu, jak mě zaujalo zlepšení vztahů mezi členy a jejich vzájemná spolupráce a nadšení. Naneštěstí se to ale zvrtlo a ubralo špatným směrem. Velmi se mi také líbil závěr, při kterém mě docela mátl učitel. Už jsem si myslel, že ho ten celý projekt stáhl taky, ale později se ukázalo, že se snažil studentům jen nastínit situaci, aby jim pak mohl otevřít oči, aby viděli kam to až zašlo. Rozpuštění vlny jsem očekával, ale co následovalo, mě překvapilo a hlavně zasáhlo. Líbily se mi především herecké výkony Jürgena Vogela, Fredericka Laueho a Maxe Riemelta. Moje celkové hodnocení 95%.

plakát

Hlas Česko Slovenska (2012) (pořad) 

Podle mě absolutně nemá cenu ten pořad hodnotit! Přece jenom je to filmová databáze,i když ještě chápu i hodnocení seriálů. Všechny tyhle hudební show za moc nestojí, když to bude člověk hodnotit jako film. Není žádný umění naklikat u všech možných pořadů odpad, po shlédnutí pár minut, nebo jen upoutávky. Leda že se jen dotyčný honí za co největším počtem ohodnocených děl. Myslím, že dost lidí se na tento pořad dívá kvůli hudební stránce. Variace na různé známé písničky mohou být opravdu zajímavé a některé si člověk oblíbí i více než originál. Ten, kdo zpěv učinkujích odsuzuje a nelíbí se mu, asi postrádá hudební sluch a hodnotí odpadem.