Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Akční

Oblíbené filmy (6)

Počátek

Počátek (2010)

Film často stojí a padá s tím, jak je srozumitelný. "Počátek" může být pro mnoho diváků matoucí, ovšem tím vůbec neztrácí na kvalitě a na oblíbenosti. Propracované úrovně děje s jeho kompozicí à la geniální mysl Christophera Nolana, který zde představil vlastně jednoduchý příběh krize svědomí, tentokrát však nahlížený ze symbolického, psychologického a psychoanalytického pohledu. A ačkoliv bylo pro mě rozuzlení příběhu Fischera víceméně dost nejasné, což vzhledem k tomu, jakou roli v příběhu hrál, může být trochu problematické, dávám tomuto filmu pět hvězd a navíc status mého nejoblíbenějšího filmu. Tenhle film nestačí vidět jen jednou!

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

Jsem rád, že někdy někdo točil horory, u kterých nemusíte mít strach, že se na vás z plátna nebo obrazovky povalí litry krve a kila střev a mozků nebo klišé typu kanibalové, duchové a démoni - a kdy to hororové má své logické uplatnění. Film natočený na motivy knihy Ladislava Fukse nejenže odráží depresivní povahu spisovatele, ale především je geniálním snímkem, který tu genialitu má v jednoduché myšlence - že cesta do pekla je dlážděná dobrými úmysly. Teď si nejsem úplně jistý, jestli to sem sedne, to přísloví, ale myslím, že to nejjednodušeji vysvětluje celý příběh bez toho, aniž bych musel psát spoilery. Velkolepý herecký výkon Rudolfa Hrušínského a mrazivá hudba Zdeňka Lišky - oboje dodává filmu už s tak výborným dějem další dimenzi. Pět hvězd a místo v žebříčku mých nejoblíbenějších filmů.

5 centimetrů za sekundu

5 centimetrů za sekundu (2007)

Vrcholně romantické a mistrovské dílo animovaného filmu, které dokázalo během pouhopouhých šedesáti minut vykreslit příběh plný lásky, zamilovanosti, naděje, melancholie. Velmi emoční, vskutku poetické a romantické, avšak vše přirozeně a nenuceně. Nádherná kresba a kouzelný název vše jen podtrhují. Jaká škoda té závěrečné písně u titulků - to tam tak strašně nesedělo! Ale to prostě nemůže snad ani o (větší) chlup zničit ten dlouhotrvající dojem z této vizuální a příběhové opulentní nádhery pro oči, srdce i duši. Pět hvězd a ovace vestoje nejméně hodinu dlouhé, plus zařazení k oblíbeným filmům.