Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (61)

plakát

Oliver Twist (2005) 

Je velmi zvlaštní porovnávat knižní předlohu a filmové zpracování. Zatímco kniha se jen hemží černobílími postavami a žid Fagin je zde vylíčen zcela zaporně, ve filmu z tímto člověkem začináte soucítit a ze zcela černobílích rysů se hned stávají rysy šedé. Film mi dal přesně to,co mi v knize chybělo, hlubší rozvinutí hlavní dějové linie,namísto vytváření stále nových,kdy by se jinak vše vyřešilo už o 100 stránek dřív. Tim však rozhodně nechci hanět knižní předlohu a skládám hold jak Charlesi Dickensovi, tak Polanskému.

plakát

Revival (2013) 

"A tohleto se bude vysílat kde." "Tak je to pro Český Rozhlas,takže všude." "Takže třeba Indie?" Kapelu Smoke jsem si skutečně zamiloval. Nevím kdo vymýšlel ty písně,ale dle mého názoru jsou skutečně bomba. Je možná jen trošku škoda,že si tvůrci lépe nepohráli s tím disidentstvím u skupiny,hned by mi byla ještě sympatičtější :-)

plakát

Drž hubu! (2003) 

Ačkoliv nemám Francouze rád,pro francouzské filmy mám opravdu slabost. Je v nich skryta určitá nadsázka,kterou žádný Hollywoodský film nemá. Zcela brilantní výkon Gérarda Depardieu si bezsporu zasluhuje zařazení,mezi mé nejoblíbenější herce. Dokonale napsaný scénář pak pouze podtrhuje dokonalost celého filmu. Zcela jedinečný kousek,u kterého se budu bavit znovu a znovu.

plakát

Big Lebowski (1998) 

Na tomto filmu miluju snad každou větu. Rozhovory mezi Walterem a Dudem jsou naprosto jedinečné. Cenzurou zde opravdu nešetřili a díky tomu film jako jeden z mála nepůsobí stroze a je velmi přirozený "Líbí se mi tvůj styl Dude." Dude i Walter jsou úžasní sympaťáci. Tento film můžu vidět klidně každý den a budu se bavit stále stejně skvěle. Možná bych měl napsat ještě něco. A víte co? Seru na to. Jdu na Bowling.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

V životě jsem se na žádný film do kina tak netěšil. O to lepší je,že v životě jsem nebyl v kině na lepším filmu. Nolan mě opravdu nezklamal. Nadšení a napětí se u mě dá směle vyrovnat prvnímu shlédnutí Temného rytíře. Přesto se mi zdá,že nový batman nedosahuje stejných kvalit. Důvod je bezpochyby ve zloduchovi ztvárněným Banem (doufám,že píšu správně). Na rozdíl od Jockera byl pro mě Bane nezajímavý odpudivý a celkově velice nesympatický zcela obyčejný v ničem nevynikajícíí zloduch. Nejsem fanouškem komiksů s batmanem ani jsem nikdy žádný nečetl, a proto nevím jaké měl Nolan možnosti v databázi zloduchů, ale Bane u mě opravdu nezabodoval. Čím u mě Nolan zabodoval je zakončení,jak už tady bylo mnohokrát řečeno,Batman prostě nemohl zemřít. Už jen kvůli návaznosti na v budoucnu natočené Batmany. Přesto Nolan vyřešil zakončení nejlépe jak mohl. Temný rytíř povstal je bezpochyby nejlepší film letošního roku. za mě jednoznačně 5 hvězd

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Genialita tohoto seriálu bezpochyby spočívá v tom,že nikomu nijak nenadržuje a všem dává přibližně stejný prostor.Tím dává prostor divákovi vybrat si vlastní rod,kmen,či postavu které bude fandit nebo kterou si oblíbí. Já si oblíbil skřeta Theriona Lannystera a rod Stárků,což byla pro sledování serálu trochu složitá kombinace :). Seriál mi dal 20 nezapomenutelných hodin. Přestože je druhá série mnohokrát lepší,geniální je i ta první. Nemůžu se dočkat uvedení pokračování,jenom doufám,že další díly nebude točit Daniel Minahan,neboť mi jako režisér opravdu příliš nesedl a v jeho dílech je opravdu až příliš násilí,a děj se zde doslova ztrácel. Také mám obavy z toho,že pokud budou ve třetí sérii v hlavní roli bílí chodci,seriál pro mě bude nekoukatelný,neboť hororovým fanouškem opravdu nejsem. :)

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Už jsem si myslel,že takto dobrý film už nikdy natočen nebude.

plakát

Saturnin (1994) 

Nemohu souhlasit s tím,že film je horší než kniha. Naopak televizní podoba byla obohacena o plno nových vtipných scén. A tehdejší gentlemenské prostředí pan Verčák vystihl naprosto dokonale.Nesmím také zapomenout na vynikající výkon Jany Synkové v roli tety Kateřiny,která je dle mého názoru skutečně nedoceněná herečka. A Oldřich Vízner je zase dokonalý v tom,že nechá ostatní herce kolem sebe vyniknout a přitom jeho postava neztrácí na důležitosti. A herce,který by se více hodil na roli Jiřího než Ondřej Havelka byste rozhodně nenašli. 95%

plakát

Pianista (2002) 

Pianista je první film,který jsem od tohoto vynikajícího polského režiséra viděl. Je to neuvěřitelně krutý ale zároveň neuvěřitelně krásný film,při jehož sledování obrovsky soucítíte s postavami. Málokdy něco tak prožívám jako právě tento film. Co mi na filmu trochu vadilo bylo,že jaksi postrádal titulky,což byl zejména u německých dialogů trochu problém. Nevím,jak moc byl Spielmanův příběh příběh pro tento film upraven,tak či tak je to neuvěřitelný příběh. Výborný film. 95%