Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (382)

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

Kdo nepřizná, že už v půlce seroše fandil o malinko víc Escobarovi, než agentu Peńovi, je prostě trapnej pozér a lže si do kapsy. Escobar byl Don Narco, ale W. Moura byl Don padrone Pablo, na věky věků nejlepší ztvárnění Escobara, amen. Trochu blbý je, že sem to dokoukala těsně po volbách, takže člověku malinko vysychá optimismus. Historie se bude opakovat, dokud lidi nepochopí, že neexistuje demokracie, že existují jen kartely, dobře podplacení politici a šikovně načasovaný populismus. Chobotnice už se rozrostla a agent Peńa v českém podání nikde. Plata o plomo přátelé, v Čechách navíc stačí jen plata...

plakát

Kancelář Blaník (2014) (seriál) 

Tonda Blaník je jediný chlap, s kterým chodím kadit. A ráda.

plakát

Hladová srdce (2014) 

Neříká se mi to coby ženě lehce, ale v případě, že z rodičů je ten větší debil matka, nechť jde veškerá emancipace do prdele a zásadní věci nutno řešit právem silnějšího. Tedy za předpokladu, že z partnerů je stále ten těžší muž. Originální námět, zdařilý výběr herců a překvapivě nečekané rozuzlení. Jednu hvězdu navíc za to, že se tvůrcům podařilo vytřískat celovečerní drama z tématu extrémního stylu stravování, o kterém jsem se domnívala, že je použitelné maximálně do dokumentu. Diskuze o veganství, která se díky filmu nabízí, pro mě nebyla až tak palčivá a zásadní, jako spíš otázka, jak jsme v současnosti schopni respektovat a prakticky řešit svobodu rozhodování ve vztahu, kdy partnera milujete, ale až tak úplně nesouzníte a nesouhlasíte s jeho činy.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

DiCaprio je bez diskuze jeden z nejlepších hollywoodských herců do teplot pod bodem mrazu, na tom se doufám po Revenantovi shodneme. Jeho odpůrci sice stále sveřepě tvrdí, že Leo nehraje, pouze se unyle tváří, ale to mi tady bylo dost jedno, neb zmrzlé grimasy v plnovousech vypadaly u všech stejně. Pro začátek zmíním jediné negativum. Očividně je to dlouhý jak prase a když se ani ve dvě v noci Leo nedoplazil do bejz kempu, musela jsem to vzdát, finále odložit a druhý den v práci sem pak dost naříkala. Dále ale nebudu hledat hnidy, pro mě je hrdina každý, kdo v té nukleární zimě byl ochotný vylézt před kameru, nebo se dokonce svlíknout do jégrovek. Přes dvě hodiny jsem drktala zubama, tahala hnátu cestou na záchod a kompletně se nechala pohltit tím neuvěřitelným bojem o život, který mohla zvládnout jen bytost výjimečná. Přísahám, že kdybych na jeho místě nezemřela hrůzou pod medvědem, požádala bych, aby mě rychle utratili ihned poté. Ale ráda se nechávám opájet iluzí, že někteří lidé v extrémních podmínkách vykřešou ze svých já odvahu, sílu, schopnost překonat bolest těla i duše, no prostě věřím, že člověk nemusí být vždy bezcenné, ukňourané a malomyslné hovado. Pro někoho to možná bude málo na takovou stopáž, ale mému sentimentu jeden statečný chlap a pár hodně syrových akcí bohatě stačilo ke spokojenosti.

plakát

Whiplash (2014) 

Ke svému hodnocení musím dodat, že se pohybuji v hudební branži, takže moje nadšení z filmu by se mohlo zdát lehce neobjektivní. Na druhou stranu jazz je pro mě úplně jiná planeta a skvělý bubeník ze mě taky nikdy nebude. Jediné, čím mi Whiplash mohl být o něco bližší než průměrnému divákovi je fakt, že mám skvělý smysl pro rytmus a rozeznám kvalitního muzikanta od šumaře. Přesto jsem přesvědčená, že ani tahle divácká výhoda vám nebude chybět k dokonalému zážitku, pokud milujete opravdu kvalitní drama. Je totiž úplně jedno, že film postrádá pro běžného posluchače chytlavé rytmy, tady jde především o emoce. Samozřejmě pokud jste zvědaví na trapnou šarádu, kýčovité kostýmy a populární odrhovačky, pusťte si Mamma mia nebo jinou sračku. Tady se o vás bude pokoušet infarkt. Psychopatický tyran s prvky génia, nebo génius s prvky tyrana, to už je jedno, ale já bych ho dala přesně tři minuty, pak bych se v nervovém zhroucení odporoučela ze školy a nejspíš i ze země, navždy a daleko. Jak mohl toho učitele někdo snést...? Kladete si otázku, co ty lidi žene, je to jenom obrovská ambice a touha být nejlepší, má to skutečně takovou sílu, že kvůli tomu snesete šikanu na úrovni základní vojenské služby u pohraničníků z padesátých let? Lítala jsem mezi emocemi skutečné úzkosti až bázně z učitele, mezi soucitem, obdivem a ohromným fanděním k Andrewovi. Až do samého závěru napjatá jak struna, skoro s hadrem v ruce, abych mu přiskočila utřít pot z čela. Bože to bylo tak strašně dobrý!!! Oskary pro oba, nebo tam osobně dojedu poblít koberec! Zatím rozhodně zážitek roku.

plakát

E.A. Poe: Podivný experiment (2014) 

Ben Kingsley fenomenální. A tyhle drámy z blázince já prostě můžu. Mysteriozní, mrazivé, napínavé po celou stopáž a hvězdu navíc lepím za nečekané rozuzlení na konci, tentokrát mě fakt podfoukli, neodhalila jsem:)

plakát

Bankéř (2004) 

Lehce předvídatelná, ale velmi milá pointa, podivín na pusinku a úsměv nad tím, jak je "samčí" onanie krystalicky trapná, když se jí účastníte pouze jako divák.

plakát

Knick: Doktoři bez hranic (2014) (seriál) 

Dostala jsem doporučení neotálet a okamžitě na doktory z Knick vlítnout. Než jsem se osmělila, skeptik ve mně opět vytrvale prudil: No, vypadá to jak Chigaco hope z prostředí Willyho Foga, to zas bude nuda. A co ta ojetina Owen, s divným hitlerovským účesem a knírkem, vždyť vypadá jak iluzionista z přelomu století, bude dost charismatický, aby utáhl chvíle nudy, co zákonitě přijdou? Nebudu muset čučet na nějaký kudlankovský mávání kadidlem a přikládání pijavic, já, která nosím na spaní tričko s nápisem I love science? Och, to jsem se spletla. Už několik nocí kvůli Knicku usínám ve dvě, nemůžu se nabažit naturalistických operací, drsnýho Owena, naprosto skvělé futuristické hudby, která v kontrastu s dobovým prostředím vytváří neskutečně temnou a napínavou atmosféru. Je to věrné, je to dramatické, je to psycho a skalpel tam má tolik prostoru, že prostě nemůžu jinak, než do plných!

plakát

Voormanův problém (2013) 

Nacpat srozumitelně do třinácti minut myšlenku, že Bůh má smysl pro humor a celý vesmír včetně našich životů je jedno velké hřiště.. Geniální.

plakát

Pečovatel (2014) 

V první třetině jsem začala poznávat, že už jsem ten samý příběh někde četla. A on z toho vylezl Léčitel od Mo Hyder (v originálu The treatment). Jeden z mála thrillerů od Hayder, který opravdu stojí za to. A kdo nerad čte, tomu lze tuto belgickou krimi chuťovku doporučit, coby absolutně uspokojivou alternativu. Povedlo se jim vycucat z knihy to podstatné a hlavně to výborně natočit i zahrát. Detektiv sympaťák, atmosféra po celou dobu mrazivě pedofilní. Upozornění: Není vhodné pro matky majoritního etnika s dětmi do deseti let. A to si tentokrát nedělám srandu. U otců nejsem míru zhnusení schopná odhadnout, chlapi jsou prasata vesměs všichni.