Reklama

Reklama

Kancelář Blaník

(seriál)
Trailer
Česko, (2014–2018), 10 h 11 min (Minutáž: 4–11 min)

Hudba:

Midi Lidi

Hrají:

Marek Daniel, Halka Jeřábek Třešňáková, Michal Dalecký, Sandra Nováková, Tomáš Matonoha, Ivana Chýlková, Jan Hřebejk, Ladislav Hampl, Vlastimil Třešňák (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Politický sitkom režiséra Marka Najbrta humorně reflektuje dění na české politické scéně. Hlavní hrdina, majitel PR a lobbingové agentury Blaník, se s každým zná a snaží se tak trochu řídit svět. Politická satira, kterou si oblíbí především fanoušci britského humoru a seriálů tamní produkce. Humorné glosy doplňuje Tonda Blaníka i na twitteru. (StreamCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy pro něco takového? Bohužel, níž se jít nedá, i kdybych se stavěl na hlavu. Substance všech čtyř viděných (konzistentních) dílů je simplexně komplexní až k závrati, takže se každý nechá vidět i vícekrát. Jakoby legendární Česká soda porodila bastarda, který se zřekl matčiny tvůrčí metody programové trapnosti a teatrálnosti a přiklonil se (v tématickém zúžení) k pofidérnímu ideálu adekvátního zrcadlení. Častá přílišná loženost a bulvární prohumorné přehanění nijak nepřekážejíí tématicky přiměřené formální dokonalosti ani obsahové výstižnosti. PR tah na branku odzbrojující, detaily epesně přísné. Drobnosti jako preludace Krylova Anděla jsou neuvěřitelné, ale naprosto sednoucí - česká bramboračka posledních 24 let v kostce. Na Streamu nyní figurují 3 epizody, ale ještě jedna jiná je zde: http://www.youtube.com/watch?v=xDWlOECjfQs. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Věc, která obsahuje nejenom satiru, ironii, sarkasmus, pohrdání současné politické scény, což má za následek, že mnohdy jsou scénky k popukání a nízko nákladové natáčení s důrazem na scénář je trefné. Kancelář Blaník je zvláštní v tom, jak se strefuje do potřeb českého diváka a tím nabízí zaručenou zábavu. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

"Jedinej slušnej člověk v týdle zemi sedí v Johannesburgu v base..." "Nejste KSČ, jste KSČM." "Já vim žes to dělal pro lidi..." "Za todle sme klíčema necinkali..." - no řekněte, dá se tohle nemilovat?:) Dobře, Nadsobotka třeba byl zrovna ze slabšího soudku, ale "fiktivní" pozadí určitých politicky a/nebo mediálně výživných momentů českého veřejného dění tahle skvadra ve formátu několikaminutových dílů odkrývá způsobem sice divácky možná až příliš vděčným, každopádně ale především díky Marku Danielovi a jeho přihrávačům výborně fungujícím. No, tedy, výborně... kdyby jeden díl trval víc než sedm minut, tak mi z té šílené kamery asi upadne hlava, ale jak víme, nic není dokonalé - ani totalita;) Uvidím po jak dlouhé době se mi to začne zdát na jedno brdo. Zatím spokojenost na úrovni 80%, protože perfektně funguje i humor nepolitický, povětšinou arogantně lobbisticky šikanistický. Zdalipak třeba panko Rittig pošle i tímhle směrem nějakou tu osobnostní žalobičku, až skoncuje s těmi "pedofilními fízly"?;) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Chytré, černohumorně vtipné, dobře zahrané... zkrátka brilantní politická satira, kterou by si už český zasmrádlý televizní rybníček nedovolil. Je vidět, že scénáristé do politiky (nejen české) vidí a jejich postřehy jsou někdy tak přesné, že se člověk musí smát, aby nebrečel... A camea českých VIPek jsou už jenom trešničkou na dortu. Gratuluju Streamu! Sledovat můžete zde: https://www.stream.cz/porady/blanik ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

1. série: Kancelář Blaník je velice povedený satirický kousek, který lobuje do dění na české politické scéně a perfektně to do sebe zapadá. Alespoň první sérii bych hodnotil převážně pozitivně. 2. a 3. série: Celé dvě série na mne dělali spíše monotónní a opakující se dojem. Podobný hlášky, stejná hudba, stejné řešení problémů, kouzlo seriálu z lobování reálných problémů (což bylo to vtipný na tomto seriálu) se změnilo na řešení fiktivních problémů. Seriálů dochází nápady a potřebný humor. Asi nebyl dobrej nápad sjíždět všechny díly naráz, protože tím pak člověk prokoukne chyby v celku dobře vypadajícího seriálu. 4. série: Zapadáme tvrdě do stereotypu. Tuhle sérii zachránily díly z vězení, které měly nějakou šťávu a švih, ale poté, když už asi po osmdesáté slyšíte jednu a tu samou hudbu a ty samý hlášky furt dokola, tak vás to silně přestane bavit. Což je věčná škoda, protože seriál umí neustále něco nabídnout. Ale to u je v současnosti otázka zítřků. 5. série: Asi to celkově bylo tím, že jsem si od toho konceptu skoro čtyři měsíce odpočinul. Připadalo mi to mnohem živější a zajímavější než posledních pár sérií. I tak jsou zde věci, co mi pořád lezou krkem. Myslím tím hlavně to, že by se mohla tak trochu změnit hudba. Poslouchat úplně tu samou otravnou serenádu už asi skoro šedesát dílů nebo kolik je vážně unavující a humusárna. Scénář v některých dílech dává asi stejný smysl jako politické výroky samotné. A v neposlední řadě, konečné vymýšlení si zpráv na konci je sice zajímavé a originální, ale vytváří v celku smutný a zvláštní klam něčeho čemu by se měla říkat realita a nebo humor. I tak musím říci, že u nejednoho dílu jsem se zasmál a přišel mi super. Taky spousta z nich ale byla hromada hoven. Maybe get used to it. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (24)

  • Seriál byl původně nabídnut České televizi, avšak ta jej odmítla jakožto "bezzubý". (P. J. D.)
  • Písnička, která hraje ke konci epizody, je „Born To Be Wild“ od Steppenwolf. (Duoscop)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama