Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (620)

plakát

Adoration (2013) 

ADORE na mě působí hodně nezávisle, a i to mu dává výhodu před podobnými milostně psychologickými snímky. Nerad bych ublížil filmu, který není vyloženě špatný, ale co je tady nového a neokoukaného? Nijak nevím, ničím mě až tolik nepřekvapil. Absolutně čekená/nečekaná zápletka, kde dvě dlouholeté přítelkyně začnou postelovou jízdu se syny té druhé, mě nijak nedojala ani nepohoršila. Snad je to tím, že problém nebo spíš nezvyklý propletenec si dle mého zasloužil víc pošťourání do rány. Takhle, jak to Anne Fontaine natočila, mi to celé přišlo hodně povrchní a málo provokativní. Vždyť podobný milostný čtverec by měl být více emotivní, více provokativní, více sexuální. Výkony obou chlapců se mi pak moc nezdáli, ale to bude asi tím, že jsem chlap. Proto spíš oceňuju dvě hlavní ženské postavy, na kterých bylo vidět aspoň trápení a zároveň nadšení z lásky a milování se s mladými muži. Film také evokuje ke spoustě předsudků k něčemu co není zakázané, nezákonné, ani proti přírodě, ale přesto vytváří pocit něčeho „špatného“....Film evokuje mozek a názor nechává na každém z vás, zda vám přijde taková situace nechutná nebo přirozená, vše je věcí názoru a osobního vnímání. V tomhle má u mě film jedno větší + a dávám mu proto průměrné 3 hvězdy :-)

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Pro mě osobně nejlepší seriál, který jsem kdy viděl. Nemám naprosto nic, co bych vytknul. Snad až na poslední díly, které byly slabší a chyběla jim originální, napínavá síla těch předchozích. Někteří mohou seriál odsoudit pro jeho obsah, mě osobně tohle téma říká hodně. Záhady a nevysvětlitelné jevy jsou součástí našeho světa od počátku věků, zaznamenané snad každou civilizací. Akta X toto téma oživila ve vhodnou dobu a naprosto perfektním způsobem. Obsazení dvěma, do té doby neznámými herci byl klíčový tah. Atmosféra některých dílů měla až hororový nádech. Každý si mohl najít v seriálu to své, bylo to krimi, bylo to záhadné a bylo to strašidelné!

plakát

Albert Nobbs (2011) 

Podivné pocity, chladný závěr a nakonec zůstaly jen chvilkové nepříjemné myšlenky. Gesta a pohledy žen, které za maskou mužů hráli své životy mi vysloveně nesedly. To, co mi bylo jasné z počátku se postupem nijak neměnilo, nic dalšího nepřišlo, až na ponurý konec, který však pro mě nepřinesl žádnou pointu. Glenn Close sice herecky dokonalá, ale dokonalost v tomto snímku nemá u mě šanci na žádný úžas a určitě netoužím ho vidět někdy znovu. I tak s menší zaujatostí nemohu ohodnotit za méně, než tři hvězdy, jelikož jsem si určitých kvalit snímku a herců jasně vědom.

plakát

Alfa a Omega (2010) 

Prvních 10 minut jsem bojoval s nutkáním to celé ukončit, ale lenost a žádný jiný nový film po ruce mě donutili k tomu, abych se tím prokousal. No a nakonec musím AaO přiznat pár opravdu dobrých momentů, rád bych dal hvězdy 3, ale vzhledem k celku mi to svědomí nedovolí. Animace nabízí chvílema dokonalé a roztomilé momenty, které jsou tady o mnoho lepší než v ostatních animovaných filmech, což mě velmi překvapilo. Jenže tyhle výjimečné momenty střídají zas scény, které lze označit jen jako velké fiasko. Animace tedy místy značně pokulhává za konkurencí a jinde je prostě úžasná. Smutná očička, omráčení ptáčci a zejména animace malého medvíděte, to jsou ty nejlepší a nejroztomilejší záběry. I kdyby animace byla jen na té lepší hladině, tak AaO sráží další zápory - ujeté popové vytí vlků a jejich tanečky aj., což je moc i na animovanou pohádku. No, a protože jsem zastánce originálního znění a AaO jsem jako jeden z mála filmů viděl s dabingem českým, tak musím zmínit, že i ten stojí za prd a je opravdu hrozný (a není to zaujatostí proti neorig. znění).

plakát

Alice in Wonderland (1903) 

Všechny tyto staré snímky hodnotím za 3, pokud to není nějaký opravdu extra kousek (4) nebo naopak (2). Jak jsem psal jinde a budu psát v každém komentáři k těmto filmům: nepřísluší nám dnes hodnocení podobných snímků. Tři hvězdy jsou spravedlivý kompromis. Rychlojízda příběhem ALENKA V ŘÍŠI DIVŮ. V době natočení byly určitě obdivovány povedené kostýmy. Jinak je filmeček opravdu hodně krátký a základní momenty příběhu jsou jen naznačeny. I dříve mohl být natočen určitě lépe, proto si dovoluji udělit nyní hvězdy dvě. Odkaz na film: http://www.youtube.com/watch?v=zeIXfdogJbA&feature=related

plakát

Alvin a Chipmunkové 3 (2011) 

Kdyby byla kvalita stagnující od předchozích dílů, dalo by se to překousnout. Bohužel se třetím dílem upadá vše hlouběji a hlouběji do nezajímavých hlubin filmového průmyslu. Tak umělou zábavu jsem dlouho neviděl. Otřesné herecké výkony, místy nepříliš povedená animace, céčkový (už snad ani ne béčkový) příběh a žádná pointa, krom už vůbec ne směšného (snad jen v prvním díle) a trapného zařvání "Alvine!!!!".

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Líbilo...trošku mimo běžné schéma. Je k nelogičnostem v seriálu: Proč někteří mrtví - duchové nesly známky, zranění ze své smrti a někteří byli bez poskvrny? Proč byli všichni mrtví ve věku, v kterém umřeli, a pouze uklízečka byla stará, i když zemřela mladá a krásná? Tak se zjevovala jen mužům. Proč někteří duchové nemohli opustit dům a někteří klidně ano? Nerovností v ději bylo dle mého nějak moc. To, že duchové vystupovali jako živé bytosti - měly stejné city, cítili bolest, utrpení aj., tak bych neviděl dle schématu seriálu důvod pro život. Smrt by pak byla vysvobozením a lidé by mohli "žít" takto na věku. Také nechápu postavu ztvárněnou Jessicou Lange, která mohla v klidu zemřít mladá a zůstat na věky s mladou tváří, když znala tajemství smrti a domu, místo, aby stárnula s vědomím, že zemře jako stará a vrásčitá dáma.... Za originalitu a celkem napínavé zvraty pak dávám čtyři hvězdy.

plakát

Angels Crest (2011) odpad!

Nesnesitelně nudný kýč. Hra na drama se možná podařila, ale tím nejnudnějším a nejotřepanějším způsobem. Příběh, který nemá žádné emoce - ty jsou ukazovány hodně křečovitě a nemají patřičnou hloubku. Ono už s daným námětem je těžké něco smysluplného udělat. Film založený na takové nešťastné události, by měl mít úplně jiný styl, měl by vtáhnout diváka do kolotoče výčitek, obviňování, zoufalství a pochopení. Tohle všechno tu sice je, ale tak šedivě zpracované, že jsem nebyl nucen a ani jsem neměl zájem se do toho všeho ponořit. Celou hodinu a půl byl jen boj s tím, udržet oči na obrazovce. Film, který je tak nudný, že mám co dělat abych udržel vždy aspoň 10 minut pozornost u příběhu, si nezaslouží ani jednu hvězdu. Emoce jsem tu rozhodně nenašel, snad jen urputnou snahu, která bohužel dělá z filmu pouze nudnou záležitost. Další art, který to svou nezávislou a nezábavnou formou nedotáhne dál, než k divákům, kteří se rádi mrskají podobnými napodobeninami kvalitních příběhů, jen aby ukázali, jak jsou kulturně a intelektuálně “dál“ :-D

plakát

Angry Birds ve filmu (2016) 

V klidu koukatelný animák. Aniž bych byl nějaký fanda Angry Birds her aj., tak jsem se vcelku pobavil. Jedna vtipná scéna za všechny a výbuch smíchu asi na 2 minuty.....to stálo, se na to podívat :-D

plakát

Anna Frank (2009) (TV film) 

Celkem mě udivuje hodnocení odpadem od některých uživatelů. Ale je to věc pohledu a názoru, sám jsem dal několikrát odpad i některým megahitům zde. Jenže ohodnotit odpadem takový film, který už svým obsahem a odkazem nemůže nezanechat v někom odezvu, to už je bezduchost. Film má jistojistě určitou kvalitu a jeho dějové pozadí sice už tak filmově otřepané má stále svou historickou hodnotu a tudíž bych dal minimálně za jednu hvězdu, když už bych chtěl dát na frak té na city hrající esenci. Za sebe hodnotím film Alberta Negrina za 4 a troufám si tvrdit, že jde o dost lepší snímek, než např. PIANISTA aj. Jde sice o odlehčený film o brutalitu koncentračních táborů na úkor citových vazeb a hlubších osudových linek, ale právě proto je film tak jedinečný. Co pak filmu dává hlubší smysl a prohlubuje emoce je bezpochyby hudba Ennio Morriconeho. Poslední dobou mi jeho hudba už tolik nesedla, ale tady předvedl přesně to, co asi každý filmový režisér a producent od skladatele očekává. Jeho smutné a zároveň až romantické pasáže dávají příběhu nečekanou podobu. Film, děj a hudba jsou dohromady stránkami knihy, kterou jsem sice nečetl, ale jakoby ano. Jen u knihy máte takový ten jistý pocit, že rozumíte, že jste pochopili, že jste se jen nebavili, ale poznali a u tohoto filmu jsem měl právě tento pocit. Až laškovný PIANISTA, krutý SCHINDLERŮV SEZNAM, reálný ODSUN, to všechno jsou dobré filmy na dané téma. ANNA FRANK jde ale mnohem dál, upouští od krutostí, které jsou již známé právě z oněch jiných filmů a soustředí se na člověka a jeho pocity, možná na úkor toho všeho trochu zlehčuje, ale to budiž odpuštěno.