Reklama

Reklama

V Dublinu 19. století žije Albert Nobbs, excentrický muž středního věku. Pracuje jako číšník v Hotelu Morrison, který řídí nekompromisní Marge Bakerová. Albert pracuje tvrdě a šetří peníze aby si jednoho dne mohl koupit trafiku a žít vlastní život. Nemá na světě nikoho, kromě svých spolupracovníků. Albert (Glenn Close) je totiž žena, která více než třicet let předstírá, že je mužem. Je mužem, který má své tajemství a ženou, která má svůj sen. Jednoho dne najala paní Bakerová malíře jménem Hubert Page (Janet McTeer), aby vymaloval jeden z pokojů v hotelu. Přinutí ho, aby na jednu noc, dokud nedokončí práci, sdílel Albertovu postel.  Hubert zjistí důvod, proč s ním Albert nechtěl sdílet pokoj. Odhalí mu vlastní- stejné tajemství. Skrývá se v mužském převleku před svým tyranským manželem. Oba jsou uvězněni ve vlastní pasti... (TV JOJ)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (139)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

(viděno 6. 1. 2012) Zase jeden z těch snímků, který jsem chtěla vidět, abych byla v obraze na nadcházejících udělování filmových cen. Herecky výborné, Glenn Close si pravděpodobně odnese oscarovou nominaci, ale myslím, že na samotného Oscara to ani tentokrát není. Film sám je na tom hůře. Pro mě naprosto chladný, odtažitý a bez emocí. Jenom kolem vás propluje a za pár týdnů si na něj pravděpodobně ani nevzpomenete. Škoda, že Albert Nobbs je takový nedotažený a nepropracovaný, protože námět je to slibný a určitě z něj šlo vytřískat více. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný film o transgenderové problematice 19. století, odehrávající se v jednom dublinském hotelu. Myslím, že se jak z tématu, tak z herců dalo vyždímat ještě o trochu víc. Glen Close je samozřejmě dobrá herečka, ale jako Albert Nobbs mě zkrátka nepřesvědčila. O to větší překvapení pro mě byla Janet McTeer. Scéna, ve které ukáže pravou tvář mě fakt překvapila. Nečekala jsem to. Nejen že se jí skvěle daří hrát sympatického malíře, ale i v citlivých momentech je její hraní opravdové a bez přetvářky. ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se vlastně ani nechtěl podívat, ale na chvilku jsem to zkusil a už jsem vydržel až do konce. Ať si každý píše co chce v recenzích, především na ČSFD, ale mě osobně se příběh dotkl nebývalou hloubkou, herectvím i zpracováním a odhalil, jak to mnohé ženy jakékoli orientace měly težké v minulosti, tady konkrétně příběh zasazen do Dublinu konce 19. stol. Koncert Glenn Close, Janet McTeer a pro osvěžení oka gay diváka i Aaron Taylor-Johnson (jako Joe) ... 81088 ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Glenn Close v roli muže byla fantastická a kdybych nevěděl o čem film je tak ani nepoznám, že to je žena. Skvělou práci odvedl i tým co se staral o její vzhled. Námět je zajímavý a docela jsem zíral jak se v tehdejší době chovali k ženám. V roli Helen byla skvělá Mia Wasikowska, která letos měla hodně zajímavý rok a nebude trvat dlouho a nějakého Oscara získá. Roste ve velkou hvězdu. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Konečně zase nějakej pořádnej film a silnej materiál, kdepak, se třema hvězdama ani s modrou barvou mě neošálíte, toto bylo opravdu něco, a Glenn Close vytvořila postavu, která se jen tak nevidí, a jestli ani za toto nedostane Oscara, tak to bude hodně velká smůla. Obávám se ale, že ho nedostane, nikoliv proto, že by její výkon byl slabší, méně pozoruhodný než u M.Streep v Iron Lady, ale proto, že tento film je typicky antikomerční a antioscarový outsider, o to víc je doopravdy kvalitní a silný. Výborná je i Janet McTeer. V podobném typu filmů většinou bodují spíše vedlejší role. Zde bych ale rád viděl oceněné obě herečky, protože předvedly něco mimořádného. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (5)

  • Během natáčení filmu dostala Glenn Close zápal plic. (Pavlínka9)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2011 na filmovém festivalu v Telluride. (BMW12)
  • Roli Helen měla původně ztvárnit Amanda Seyfried, postavu Joa zase Orlando Bloom. Oba však natáčení opustili z důvodu účasti na dalších projektech. (oje)

Související novinky

Glenn Close je chlap a chce za to Oscara

Glenn Close je chlap a chce za to Oscara

20.03.2010

O tom, že je Glenn Close vynikající herečka, se nemusíme dohadovat. Přestože by měla sbírat nominace a Oscary s frekvencí Meryl Streep (neříkejte mi, že jste si je nikdy nespletli), má na kontě jen 5… (více)

Reklama

Reklama