Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (5)

Fullmetal Alchemist: Bratrství

Fullmetal Alchemist: Bratrství (2009)

Dost možná vůbec nejlepší anime, krásný, silně propracovaný příběh, sympatické postavy, vyvážená porce akce a emocí, dobře zvolená délka, kdy máte dost času se seznámit se všemi klíčovými postavami a vytvořit si k nim vztah a přitom se nenudit nekonečným buildingem pro boj s hlavním záporákem, který je spíš už jen třešničkou, neboť jeho poskoci (rozuměj dílčí bossové) jsou sami o sobě rozmanité osobnosti. Seriál který baví, mrazí i pořádně dojímá a jen tak neomrzí i po opakovaném shlédnutí. Příběh se vyznačuje neuvěřitelnou komplexností, kdy v průběhu zjišťujete, že prapůvod ústředního konfliktu vznikl již dávno a všechny následné události na sebe navazují, přičemž tato souvislost je servírována přiměřeným tempem tak, že divák má pocit postupného ponořování do tajů fantasy světa, kdy na konci to vše krásně dává smysl. Ačkoli jde o show akční, není nikterak lehkovážná a obsahuje i nemálo morálních otázek, politikaření a násilí, dojímat pak bude diváka silný vztah dvou bratrů a jejich tragický příběh i osudy vedlejších postav.

Inari, konkon, koi iroha.

Inari, konkon, koi iroha. (2014)

Celkově velmi povedené anime. Hlavní hrdinka - Inari, je sice tak trochu tele, které má člověk sto chutí občas nakopnout, ale naštěstí to ostatní postavy zachraňují - asi si taky zamilujete bohyni nerdku, která díky romantickým rpg hrám zatouží po lidské lásce a časem se chce dokonce stát člověkem a vznětlivého bratra Inari. Anime je to veskrze sladké, vtipné, hodně romantické a děj není nijak překvapivý - snad jen krom dua lesbička a (asi) nelesbička, se nedá moc o tom kdo, s kým, jak a jestli bude polemizovat. Seriál má pouhých 10 dílů, manga jede dál, tak uvidíme, jestli bude 2. série. Každopádně jako u jednoho z mála anime v poslední době si autoři místo, kde to uříznout, vybrali dobře a seriál tak působí relativně uceleně, byť zahrnuje pouhý začátek příběhu. V reakci na předchozí komentář od SonGokussj mi to však nedá nezmínit, že Touka (brácha od Inari) je podle reakcí fanoušků dost možná nejpopulárnější postavou tohoto anime. Navíc dvojice Touka - Uka celé to anime táhne, jinak by to byla nuda, neboť Inari a její problémy s láskou jsou přece jen trochu dětinské.

Soredemo sekai wa ucukušii

Soredemo sekai wa ucukušii (2014)

Pohádka o princezně Nike , která je proti své vůli (protože prohrála se sestrami los) poslána do dalekého království, aby si vzala slunečního krále Liviuse I., který si vyžádal jednu z dcer vévody z malého vévodství dešťů, neboť členové z vládnoucího klanu dokáží zpěvem přivolat déšť a tuto schopnost chce sluneční král využít. Nabízelo by se klasické klišé, neboť král je chamtivý protiva a princezna něžná dívka se srdcem na pravém místě, která ho naučí milovat svět a samozřejmě i ji. A ono to v podstatě takové klišé je, až na jednu drobnost, a to, že místo sexy nafoukaného bishíka je král malý protivný kluk a místo křehké květinky je Nike ženská od rány, co si nenechá jen tak něco líbit. Takže tu máme trochu netradiční romantickou komedii, zasazenou do pohádkového středověkého světa. Pro mne velmi osvěžující zážitek, neboť jakmile zadám do filtru při vyhledávání anime romance, cca 80% je ze školního prostředí a většina zbytku jsou spíše variace jiných žánrů s nějakou tou bokem probíhající romancí. Tenhle seriál se především vyznačuje uvěřitelným vývojem vztahu hlavních hrdinů, kdy díky věkovému rozdílu je jejich interakce zprvu spíš komická a taková sourozenecky výchovná, ale později roztomile romantická (ve vší počestnosti, žádné úchylné shota nečekejte). Nike je typ hrdinky, který preferuji - žádné máslo, resp. chlapama obletovaná fňukna, ale normální holka, která to má v hlavě v pořádku. Liviho charakter se v příběhu odhaluje postupně, kdy zprvu je to spratek, posléze mazel k umačkání a postupně s tím, jak vychází najevo jeho minulost a jak se vlastně stal králem, dobyl celý svět, i proč má tak nevyrovnanou povahu (krom působení puberty samozřejmě) ho člověk začne mít rád stejně, jako hlavní hrdinka. Každopádně výborná pohádka, spíš tedy zaměřená na slečny, ale vtipná, milá, romantická, trochu i dramatická, s promyšleným, byť ne příliš složitým příběhem a rozhodně hezky nakreslená.

Akacuki no Jona

Akacuki no Jona (2014)

Zastávám názor, že v každé sezóně by správný anime konzument měl mít možnost vyvážené stravy v podobě alespoň jednoho kvalitního zástupce v rámci standardních anime žánrů. No a Akatsuki no Yona dle mého je nejlepší shoujo letošního podzimu. Má vše co potřebuje mít - akci, krásnou animaci, romantiku, humor, kvalitní příběh, spoustu pěkných chlapů a krásné oblečení. Co víc si slečny můžou přát. Časem mohu varovat, že to přejde v trochu reverse harem, ale ne tak výrazně, aby to obtěžovalo. Sama jsem zvědavá, kam se příběh vyvine. Protagonisté se chovají přirozeně, vývoj hlavních hrdinů je uvěřitelný, zejména Yoně bude nějakou dobu trvat, než se psychicky vyhrabe, což oceňuji, měla jsem strach, že to v anime budou chtít zbytečně uspíšit a udělat z ní rychle badass borku. Naštěstí tady měli ve studiu Pierrot rozum a nechali příběh plynout naprosto ve stejném tempu jako v manze, čímž si to u mě po trochu zprzněném Tokyo ghoulovi vylepšili. Snad se toho budou držet, protože by to pak byl jeden z mála počinů, kdy animované zpracování předběhne svou předlohu. (No mě ke štěstí stačilo vidět způsob, jakým ztvárnili souboje a to, že Haka udělali ještě více sexy :D)