Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Pohádka
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (155)

plakát

Adéla ještě nevečeřela (2010) (divadelní záznam) 

No, já nevím. Na divadle to určitě vypadalo jinak, v televizi to spíš nudilo. Z geniální a svižné filmové komedie zbylo velice málo, písničky děj spíš zpomalovaly a po pravdě, nějaké chytlavá a zapamatovatelná melodie tam chyběla úplně. Myslím, že kdybych teď, cca půl hoďky po shlédnutí záznamu slyšel některou z písniček v rádiu, asi bych ani nepoznal, že je to z Adély. Už teď se mi nevybavuje ani jedna. Ale jak říkám, v divadle to bylo asi jiné.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Normálně bych na to vůbec nešel, superhrdinové mě nikdy nebrali a Superman byl k smíchu už v podání Ch. Reeva, ale dcera to chtěla vidět a tak jsme šli do kina. No, nebylo to nejhorší, technicky samozřejmě dokonalé, ale to je asi tak všechno. Děj se dá popsat pěti větami, a to jedna z nich bude ,,O ničom!" Doktůrek na smeťáku najde rozbitého robotka s lidským mozkem, který je sice 300 let starý, ale žije; dodělá mu nožičky a je z něj roztomilá, okatá (hóóódně okatá) dívenka, co se zamiluje do chlapečka, který robotky naopak rozebírá a prodává na součástky. Všichni kolem se honí, závodí, perou a samozřejmě chtějí všichni onu roboholku zabít. Ona je přece jiná, lepčí a navíc má něco proti hlavnímu padouchovi a to se neodpouští. V celém filmu neexistuje postava, co není aspoň částečně počítačově upravena. Prostě v budoucnosti budou lidi nosit místo protéz robotické ruce a nohy. To nás čekají vyhlídky. Ale pro děti je tohle akční film, jaký je baví, tak proč jim to hanit. Není třeba si zatěžovat hlavičky složitým dějem, hlavně , že je tam rychlost, závody, akční souboje, utržené roboruce, rozsekané hlavy atd atd atd.

plakát

Americká kletba (2005) 

Klasická americká duchařina, prý podle skutečných událostí. No, když se kouknu na to, že v Americe je možné cokoliv, tak proč ne? Vždyť i Akta X a V zajetí démonů byly natočeny na motivy skutečných událostí, tak proč ne tohle? Ale to je jedno, natočeno je to celkem hezky, Sutherland je správně ujetý a malá Wendy z Petra Pana povyrostla a střihla si hlavní roli v "bubákově". Jako odpočinkové koukání dobré.

plakát

Amulety života a smrti (2008) (TV film) odpad!

V podstatě je to film dobrý k léčbě insomnie. Prospal jsem se dokonale.

plakát

ANO nebo NE (2018) (pořad) 

Když to běželo před lety v ČST jako Šest ran do klobouku, bylo to zábavné. Snad i proto, že tehdejší ,,celebrity" byly skutečné hvězdy a ne cuchty. Dnes je to jen slabý odvar s nezajímavým a neschopným moderátorem.

plakát

Apokalypsa ve znamení zvěrokruhu (2014) (TV film) 

Pozor! Země v ohrožení! Musíme na pomoc zavolat všehoschopné a všemocné americké vědce s morálkou Indiany Jonese, kteří dokáží spasit svět svou nevídanou inteligencí, nasazením pro věc a oddaností Americe a lidstvu samotnému. (Výzva ,,Zachraňte svět" se ve filmu ozvala hned několikrát.) Samozřejmě nesmí chybět nezbytný love motiv, aby bylo romantice učiněno zadost a taky nemůžeme postrádat potrhlého vládního agenta, snažícího se všemožně (a zcela nelogicky) zabránit záchraně světa. No, jestli má Amerika ve státních službách takové vylízance, má se svět na co těšit. Pominu katastrofy ,,ve tvaru znaků zvěrokruhu", protože (světe div se), stát o pár kilometrů dál a dívat se na ně z jiného úhlu, budou mít tvar zcela jiný. Ale budiž. Je ale zarážející, jak to má, dle am. filmařů ten osud krásně načasováno. Po všech peripetiích a bojůvkách se podaří zaktivovat ochranný štít, který působí jen těch nezbytných pár vteřinek, kdy na zemi dopadají ty Střelcovy šípy, ochrání celou Zeměkouli a pak se vypne. Takže kdyby ho zapli o 10 vteřin dříve, byla by Země a lidstvo v prdeli jak Baťa s dřevákama. Prostě slátanina. Ale místa k pobavení se najdou. Po jedné z katastrof se synáček probudí, na svém mobilu se dočítá, že je bez signálu a v dálce je slyšet otec, kterak do telefonu říká něco ve smyslu: ,, ... ne, nemluvil... Nemůžu se nikomu dovolat..." No prostě prča :-D

plakát

Baron Prášil (1961) 

Tady snad není co říkat. Zemanovy filmy patří právem do klenotnice české kinematografie. A Miloš Kopecký je nepřekonatelný. Stejně, jako ostatní Zemanovy filmy nemohu dát jinak, než 5 hvězdiček

plakát

Bídníci (2012) 

Já to nechápu. Jestliže nenávidím muzikály, tak nepůjdu do kina na filmové zpracování muzikálu ,,Les Misérables" jen proto, že to jsou bídníci od Huga. Co jste, páni kritici, čekali jiného, než muzikál? Nebo jste si mysleli, že se kvůli vám v muzikálu nebude zpívat? Když vím, že se mi to líbit nebude, tak na to nečumím a nepomlouvám.

plakát

Bílý kamínek (1973) (seriál) 

Taky si seriál pamatuju ještě z dob, kdy na všech dvou československých TV programech bylo lautr hovno co k vidění. A tak producenti nakupovali takové skvosty, jako jsou Děti z kouřové hory, Bílý kamínek a pod. Ošklivé a protivné dětičky prožívaly dobrodružství, která nebyla ničím zajímavá a jediné, co bylo ke koukání, byly přírodní scenérie, které mě jako 12letého kluka nijak nebraly. Takže jediná výhoda seriálu byla, že mě u obrazovky moc neudržel...

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Taky se řadím mezi skalní fanoušky QUEEN. Nebudu tady ale rozebírat, jestli je film časově a historicky přesný. Je mi celkem jedno, jak dlouho se kapela dávala dohromady, který ze členú vyšel na veřejnost se sólovým projektem jako první a už vůbec neřeším, kdy a jak se Fredy nakazil a proč. Film byl natočen jako oslava geniálních umělců a jejich díla a jako takový je skvělý. Je to příběh lidí, kteří něco dokázali a byli nejlepší ze všech. A herci jsou dokonalí, občas jsem ztrácel přehled v tom, jestli se dívám na herce nebo originál. . A pro ty tzv. skalní fanoušky alias samozvané ochránce pravdy ("ve skutečnosti to bylo jinak a já to musím ventilovat...") : Ti, co lpí na detailech, ať si pustí některý z dříve natočených dokumentů; ti, co toužili vidět psychologické drama ze života buzny, ať si najdou nějaký film s queer tématikou, je jich víc, než dost; ti, co chtěli vidět orgie si můžou najít nějaké péčko na internetu. A fanoušci pikantností z bulvárních plátků ať si hledají drby, kde chtějí a nelezou do kina!