Reklama

Reklama

Alita: Bojový Anděl

  • USA Alita: Battle Angel (více)
Trailer 10

Svět vzdálené budoucnosti není ideálním místem k životu, přesto v něm žijí lidé, kteří nezištně pomáhají jiným. Tak třeba kyberdoktor Ido (Christoph Waltz) prolézá skládky, aby našel funkční součástky, které může implantovat lidem, co o část těla přišli. Takhle objeví Alitu (Rosa Salazar), poničeného kyborga se srdcem a duší dospívající dívky, a vrátí jí život. Po probuzení Alita vůbec nic neví. Nepamatuje si svou minulost, nepoznává svět kolem sebe, ale okamžitě nasává nepřeberné množství nových informací. Se životem vrstevníků Alitu seznamuje Hugo (Keean Johnson), mladý rebel s motorkou, který ji od prvního setkání mimořádně imponuje. Díky své zvědavosti pozná Alita i odvrácenou stránku města Iron City, v němž s doktorem Idem žije. Fyzickou konfrontací se zdejším podsvětím v sobě objeví mimořádné, smrtící schopnosti. V tu chvíli se dostane do hledáčku skupiny nájemných zabijáků, kteří terorizují město, ale teď dostali jediný úkol – najít a zničit Alitu. Z obyčejné kyberholky se stane bojový anděl. A konečně si vzpomene, jaké je její poslání. (CinemArt)

(více)

Videa (38)

Trailer 10

Recenze (843)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina druhé dekády 21. století je doba komiksům zaslíbená. Alita nám sice nabízí něco trošku jiného, ale díky přehšeli digitálních efektů vlastně spadá do stejné kategorie jako prakticky téměř všechno co se za vysoké rozpočty dneska točí. Robert Rodriguez měl zase jednou den a zcela určitě obstál více než slušně. Casting se hodně povedl. Waltz společně s Alim a Connelly jsou skvělé neotřelé volby. S mladšími herci už je to trošku složitější. Postava Huga mě moc nesedla. Kdyby jednou vzniknul druhej díl vůbec bych se nezlobil. 70% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Fascinujúci film. Ani nie príbehom, dnes už je to predsa len zbierka kadejakých sci-fi klišé, ale tie trikové technológie sú absolútne dovidenia. Animácia hlavnej hrdinky je taká dokonalosť, že celá Pandora s modrými mamľasmi je vedľa toho Macko Uško a dokonca sa mi zdá, že aj vlaňajšie Ready Player One (hoci je to vo všeobecnosti lepší film) je vedľa tohto smiešne zaostalá záležitosť. Totálna pastva pre oči a Rodriguez to zvládol so cťou, i keď si môžeme predstavovať, ako by to asi zmákol Železný Jim. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Alita je docela dobrý snímek. Efekty pěkné, hezky natočené, super akce. Alita není holka, která by kňourala a do určité míry jsou ti klaďasové sympaťáci. Dolby Atmos tomu slušel. Jen to bylo můj vkus bylo až moc plytké, v podstatě to nedalo prostor si někoho oblíbit. Kdo zná předlohu, tomu by se to mohlo líbit. Pokud překousne tu určitou ztrátu informací. Lepší 3*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podle mě muselo být na papíře obrovské riziko pustit do takového mega námětu za mega peníze právě Roberta Rodrigueze. Ale rizika jsou od toho, abychom od nich měli nějaká očekávání a musím říct, že Ality se Rodriguez chopil s veškerou ctí. Krásný cyberpunk z daleké budoucnosti, který je nápaditý, krásně naanimovaný a hlavně plný bizárních (až béčkových) nápadů, které by po všech těch předchozích filmech napadli opravdu jen Rodrigueze. Za mě tedy super zážitek, který se jednoduše povedl. Vzorový blockbuster se vším tím dobrým, co blockbuster umí nabídnout. A to včetně herců, kde mi největší radost dělala jak, ač animovaná, hlavní představitelka Rosa Salazar, tak její tatík Christoph Waltz. Rodriguez do tohoto filmu dal esenci všeho, co doposud natočil. Absurditu, emoce, animovanou krásu, ale i kousek ze Spy Kids, což mu nakonec ve výsledku také odpustím. Alita se prostě povedla a já si ji díky tomu všemu nad míru užil. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

No vida. I z dementního ťamanského manga pro otoky mozků se dá vydlabat kulantní hybrid Robocajta a Čepelobežce. Vilnévovi bych naordinoval tak milión povinných zhlédnutí, aby se konečně přiučil, jak točit zábavné filmy, a ne nekrotizující ufoporno pro pozérské masturbanty. Robert, mohutně gaučovaný šrajtoflí a softem avatarového lenocha, je po všech těch sračkovitých Špiónských paznehtech zase ve formě a přihasil si to s nabušeným, dějově svižným a vskutku spektakulárním digitálním mrdníkem. Jen je trochu škoda, že kluci zase dementálně cílili do řad nezletilých Hangrgejů a linie o tom, jaxi chce pubertální bojová roboštěrbina mezi trháním mechanických končetin rozličným kyberzrůdám kompulzivně nechat vyprcat konektory úchylně robofilním cigánským fešákem, je pro dospělého heterosexuálního diváka přinejmenším rušivá. A taky mi není až tak úplně jasné, proč vyhodili tolik mrtvých prezidentů za animaci xichtu toho Jelita. Pokud to má být nějaký odkaz, jakože je to vymačkané z plesnivého manga, pak měli mít hnusně patologicky vypoulené oči, jako by se usilovně snažili vysrat přes zácpu, úplně všichni. Jinak škoda peněz! Takže doufejme, že si Éda Norton ve dvojce štěkne víc, ten kaktus z prdele naší juvenilní bojovnice vytáhne a ta nabude neděsivě standardizovaného rozměru očnic. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (61)

  • Když se Robert Rodriguez chopil projektu, který James Cameron původně plánoval pro sebe, řekl: "Neudělám z toho film Roberta Rodrigueze. Chci to natočit jako ztracený film Jamese Camerona. Takový bych sám rád viděl." (NIRO)
  • Alitin (Rosa Salazar) meč se jmenuje Damašská čepel. Ve filmu je řečeno, že se jedná o legendární a velmi vyspělý meč z doby před Zánikem. Má tvar klasické prohnuté čepele, upravené do sci-fi stylu a obohacené o jisté výhody díky plazmě. V manze byla vyrobena přímo na Vrakovišti ze všech vzácných kovů, které tam byly. Je extrémně tvrdá, ale přitom pružná. Nelze ji vyrobit nikde jinde, tudíž je velmi vzácná. Zde funguje jako velký, skládací a nesmírně silný motýlkový nůž. Tato čepel se brousí a tvaruje vodním paprskem nebo ultrazvukem. (GejmronCZ)

Související novinky

James Cameron možná nenatočí další Avatary

James Cameron možná nenatočí další Avatary

05.07.2022

67letý režisér James Cameron (Titanic, Terminátor) čerstvě maličko překvapil filmový svět, když v posledním rozhovoru na téma Avatar prozradil, že nutně nemusí být režisérem čtvrtého a pátého filmu.… (více)

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

03.01.2021

Režisér Robert Rodriguez zakončil rok 2020 poměrně úspěšně. Jeho epizoda Star Wars seriálu The Mandalorian sklidila samou chválu, následně jsme dozvěděli, že bude produkovat (a nejspíš i částečně… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama