Reklama

Reklama

Americká kletba

  • Velká Británie An American Haunting (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je založen na základě jediného zdokumentovaného případu v historii Spojených států, kdy duch způsobil smrt člověka. V letech 1818 – 1820 v Red River ve státě Tennessee byla rodina Bellů a zejména jejich nejmladší dcera vystavena teroru neznámého původu. Případ byl popsán ve více než dvaceti knihách a jeho stín se nad městem vznáší dodnes. Rodina Bellů se zoufale snažila najít racionální vysvětlení pro hrůzné události kterým čelila, ovšem zcela bez úspěchu. Teror postupně nabýval na intenzitě a duch začal dokonce komunikovat. Zanechal hrůzný vzkaz: jednoho dne budu zabíjet. Až v roce 1998 byl nalezen rukopis tehdejšího místního učitele a rodinného přítele Bellů, který vnáší do případu nová fakta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Richie666 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl jednu hvězdu přihodit za povedenou scénu s úprkem v kočáře, nicméně hloupý a poměrně odfláklý konec mi v tomto úmyslu zabránil. Nuže dočkali jsme se standardního bu-bu-bu, k jehož technickému provedení nemám výhrad, ale které je zároveň ověnčeno těmi nejhoršími klišé a chvílemi fakt nudí. Dvě hvězdy málo, tři zas moc... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Natočit podle (údajně) pravdivého příběhu něco ještě méně věrohodného než, řekněme, Noc s nabroušenou břitvou, to vyžaduje mimořádný talent. Scénárista/režisér Courtney Solomon takový talent má. Jeho nízkorozpočtový horor o zlu (zprvu) nejasného původu, které v Tennessee 19. století terorizuje jednu famílii, ztrácí na věrohodnosti kvůli neschopnému vypravěčství a množství klišé (ztracená nevinnost je symbolizována zlomenou panenkou; postavy občas utrousí něco jako „musí pro to existovat racionální vysvětlení“). Ač se Solomon snaží vybudovat atmosféru vlastní Poltergeistu, Vymítači ďábla nebo Kruhu, s jeho schopnostmi něco podobného vyznívá spíš jakoby se duchové snažili unudit celou rodinu k smrti. Donald Sutherland a Sissy Spaceková za účast v tomto díle nepochybně proklínají své agenty. 30% ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Skromný snímok, ktorý ma niečo do seba. Celých 91 minút "hustej" atmosféry, ktorá dokáže vyvolať strach. Avšak niekde tento snímok stroskotal, niečo tomu rozhodné chýba... Herci snaživý, prevedenie presvedčivé, ale ten záver sa niesol v zmätenom duchu, ktorý bol tak nejak nedotiahnutý do konca... Chcel som vidieť viac, možno práve tá krátka stopáž uškodila tomuto filmu... 6/10 ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

American Haunting hodnotim ako nadpriemerny horor(ked ratame tieto novodobe),dostal som presne to co som od filmu cakal.....par lakaciek,nejaky ten pribeh(nie moc originalny alezaujimavy).Ale koniec ma moc nepotsil..aj ked treba uznat ze nic take som este vo filme nevidel(je mozne ze to uz niekto pouzite bolo ale pre mna to bolo uplne originalne) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde o jeden z nejvíce zdokumentovaných případů projevů ducha, je tohle zpracování docela suché. Takové hrozně sterilní, pořád jsem na něco čekal, a ono nic. Útoky ducha jsou vcelku nezáživné a pointa dost podivná. Korunu tomu všemu nasazuje krátká (rozjezd-konec) linie ze současnosti, to už je úplně úlet. Sutherland předvádí standrardní (pod)výkon, Spacek je nijaká, zajímavá mi přišla akorát hlavní hrdinka v podání slaďoučké Rachel Hurd-Wood. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Film začíná v roce 2006 v Red River v Tennessee a je vyprávěn jako příběh z dopisu. Klíčový děj se začíná odvíjet od konce roku 1817. (noelcoward73)
  • Kromě několika filmových zpracování se legenda stala také námětem pro mnohé písně. Například metalová skupina Mercyful Fate zpívá ve skladbě „The Bell Witch“ na albu „In the Shadows“ (1993). (imro)
  • Horor od nezávislého distributora Freestyle Releasing stál 14 milionů a v amerických kinech debutoval (5. – 7. 5. 2006) s obratem 5,7 mil. dolarů na třetí příčce žebříčku návštěvnosti. Celkový výdělek se vyšplhal na 16,2 milionu. (imro)

Související novinky

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Reklama

Reklama