Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (619)

plakát

Válka Bohů (2011) 

Tvůrci se snažili zaujmout rozmanitými kostýmy, maskami a kulisami, no výsledek byl pouze takový, že to vše působilo strašně přeplácaně. Navíc to vůbec nevypadalo, že se postavy pohybují v prostředí, které se právě objevuje na plátně, ale bylo jasně vidět, že chodí mezi kulisami jako v divadle a že pozadí za nimi bylo nejprve jen modré plátno. Asi to vše byl autorský záměr a mělo do vypadat netradičně a velkolepě, ale nakonec to působí dost amatérsky.

plakát

V cizí kůži (2011) 

Sice tady tohle téma už bylo v Mezi námi děvčaty, ale to vůbec nevadí, protože tvůrci to tentokrát převedli do chlapského světa, což skýtá další nové možnosti. Můžu říct, že jsem se opravdu slušně pobavila a že je tenhle film určitě jedním z lepších v tomto žánru.

plakát

Violet & Daisy (2011) 

Zajímavý nápad na scénář, přiměřená délka a dvě nadějné mladé herečky. Vypadá to, že na tom nejde nic zkazit. No bohužel, tvůrci zřejmě nevěděli, jestli z toho udělat černou komedii nebo drama a tak to ve výsledku byla pěkná nuda.

plakát

V peřině (2011) 

Ale no tak lidi, vždyť je to pohádka pro děti! Jo, bylo to hodně ujeté, ale sem si jistá, že děckám se tohle bude líbit - včetně těch písniček. Neviděla jsem to 3D, myslím, že tak to mohlo získat nový rozměr (myšleno zážitkově :). Je to fakt úlet.

plakát

Vřískot 4 (2011) 

Většina sequelů, je jen ždímačka na prachy, kde se opakuje stará zápletka jenom s tím rozdílem, že je to čím dál tím stupidnější. Líbí se mi, že tady se filmaři nesnažili jen prodlužovat zašlou slávu, ale že sem tam i inovovali a nebáli se dělat si srandu z předchozích dílů a tento díl pojali jako záležitost remakeového vraha. Hlavní zápletka je samozřejmě stejná, jinak by to nebyl Vřískot, ale jinak se to snažili pojmout trochu odlišně a to se cení. Na to že to je už třetí pokračování, to není vůbec špatné.

plakát

Warrior (2011) 

Sice bylo od začátku jasné, k čemu tento film směřuje (a člověk se mohl divit nač k tomu potřebuje režisér skoro 2,5 hod), ale přesto bylo na co se dívat. Sportovní tématika a rodinné drama byly dobře skloubené a nepůsobilo to tak, že by tam byla rodinná zápletka byla jen tak napasovaná, aby měl příběh nějaký děj. A i když bylo jasné už od začátku o čem bude poslední scéna, tak se stejně nabízelo několik jejích rozuzlení a to správné asi napadne člověka opravdu až na konci. Takže pro ty, kterým nevadí rvačky, stojí určitě za podívaní.

plakát

Železná lady (2011) 

Nemůžu si pomoct, ale od filmu jsem čekala trochu víc. Celé mi to připadalo jako natočené pro televizi a to nemám nic proti TV filmům a mám ráda životopisy. Myslím, že se to celé dalo udělat trochu zajímavěji. Ale jinak musím vyzvednout masky, protože Meryl Street byla ve stáří opravdu skvěle namaskovaná.

plakát

Žraloci na s(o)uši (2011) odpad!

Hrůza a děs, ta hodina a půl pro měla utrpením. Grafika byla příšerná, jak z nějaké počítačové hry. Lidi vypadali fakt strašně a když už nějakou rybu udělali obstojně, tak si s ní vůbec nevyhráli - s žádnými detaily. Ani třeba bubliny, když ryba vyplula a zamávala ocasem, takže vám to připadlo, že tak nějak pluje ve vzduchoprázdnu. Zvukové efekty taky dost časo opomíjeli. No a ten příběh taky hrůza. Asi chtěli napodobit Nema nebo co, ale vůbec se jim to nepovedlo, děj byl absolutně o ničem. Řekla bych, že se to může líbit leda tak dětem do tří let.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Miluju styl Tima Burtona a tady ta vizuální stránka byla opravdu skvělá. Přesto ale musím říct, že jsem nedostala to, co jsem očekávala. Něco mi tady chybělo, ale nedaří se mi identifikovat, co to bylo, natož to pojmenovat... =/ I přes ty krásné masky mě tady nic nezaujalo, jako by to bylo nějaké prázdné... ale nevím, nevím, asi se na to budu muset ještě jednou podívat. Každopádně za ty peníze to nestálo (i když 3D) a to se mi vzhledem k dvojce Tim Burton & Johnny Depp říká opravdu s těžkým srdcem.

plakát

Alfa a Omega (2010) 

Dětem se to asi líbit bude, ale pro dospělé to bude neskonalá nuda. :) Znáte to, příběh o ničem, kde předem víte, jak to dopadne. Žádný originální nápad a s animací si evidentně taky hlavu moc nelámali. Proto mě taky překvapuje, že se tady angažovaly v dabingu Christina Ricci a Hayden Panettiere.