Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dlouhé věky od dob, kdy Bohové vyhráli svůj mýtický zápas proti Titánům, se zjevuje nové zlo zmítající světem. Šílený touhou po moci, započal král Hyperion (Mickey Rourke) válku proti lidskosti. Hledá bájný luk Epirus, zbraň nepředstavitelné moci, kterou ukoval bůh Áres. Aby luk našel, shromažďuje krvežíznivou armádu vojáků znetvořených jeho vlastní rukou a začíná válečné běsnění a kruté drancování starého Řecka. Jen ten, kdo vlastní tento luk, je schopen vysvobodit Titány lačnící po pomstě, od úsvitu věků uvězněné hluboko v kameni hory Tartaros. V rukou krále Hyperiona znamená luk zkázu lidstva a pokoření moci bohů - ti totiž dle prastarého zákona nesmějí zasahovat do sporů smrtelníků. Jsou tedy bezmocní, ale jen do chvíle, kdy se objevuje jejich jediná naděje, venkovan Theseus (Henry Cavill). (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (90)

Trailer 2

Recenze (1 090)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pre ľudí, ktorí sa niekedy zaoberali mytológiou a vedia niečo o výstavbe hrdinskej báje, veľká rozkoš. A vôbec nezáleží na tom, že to s gréckou mytológiou nemá absolútne nič spoločné (ani dejovo, ani povahou bohov, ničím...). Dobre vymyslený a precízne vystavaný príbeh s mocnou gradáciou v závere. Atmosféra super, akčné scény super, Rourke super, štylizácia super, Zeus Evans super, hudba vo filme funguje dokonale. Veľká spokojnosť. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle fakt ne. Rádoby osobté pojetí řecké mytologie, které je ovšem prezentováno hnusnými kulisami s papenduklu a spoustou nesmyslných a až tupých scén.Akční scény jsou sice docela fajn a krev zde teče proudem, ale ani to nestačí zachránit jinak unylou a bezradnou režii a totálně zoufalý casting (s výjimkou výborného Rourka samozřejmě). Řeckou mytologii mám rád a možná proto mě toto její pojetí, kdy bohy na Olympu hrají modelky a vysvalení modelové, opravdu bolí. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Že to bude úchylná kryptometrosexuální podívaná (ať už předpona "krypto" dělá se slovem cokoliv), jsme věděli. Celou dobu šlo o to, jestli to jako takové bude fungovat. Sighn je audiovizuální génius, příběh ale odvyprávět neumí, alespoň tentokrát, což je zásadní problém, kvůli kterému musím říct, že jakkoli je fascinující sledovat každý záběr, podruhé to vidět nikdy nechci. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Silně nedoceněný epos, kterému se nemůže rovnat Trója, 300 ani Souboj Titánů (2010) dohromady. Hraní si s mýty už dlouho nepůsobilo tak osvěžujícím dojmem, a když se k tomu připočte ještě jistá Singhova geometrická přesnost a důraz na vizuální stránku máme tu jedno z nejpříjemnějších podzimních překvapení. K čertu s tím, že ten patetismus až nebezpečně často přebírá otěže a žene děj nemilosrdně kupředu a s výtkou, že je Theseus spíše prototypem pasivního hrdiny, který je popostrkován jako hadrový panák k finálnímu střetu s jeho Nemesis Hyperionem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

DUŠE VŠECH LIDÍ JSOU NESMRTELNÉ. ALE DUŠE VŠECH DOBRÝCH LIDÍ JSOU NESMRTELNÉ A BOŽSKÉ..... /// Solidní triky a super zvuk (se zeptej sousedů...), působivej vizuál – včetně lehce drsňáckých ,,gore“ záběrů, vykonstruovaná akce a duchaplná prázdnota. Fanoušci ,,palicí do rozkroku“ budou obdivovat spravedlivýho krále M. Rourka a budou se bavit nad silnejma, bájnejma a moudrejma řečma mezi akčníma obrázkama z třístovky mixnutých Spartakem (tím z písku). Jinak je to samozřejmě pičovina, která má ke smysluplnosti stejně daleko, jako ...Iveta Bartošová k normálnosti. Ale... koho to sere, že? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se poradit Řekům, jak vyčistit ten jejich Olymp. 2.) Vzrušuje mě krev, báje (a pověsti) a ukájím se nad bohyní. 3.) V Barbarovi (Conanovi) bylo málo krve, ve Spartakovi zase málo bohů. 4.) Thx za titule ,,xtomas252“ a ,,johnny.ka“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (107)

Zajímavosti (22)

  • Během celého filmu má Hyperion (Mickey Rourke) každé oko jinak barevné. V posledních scénách mají však jeho oči stejnou barvu. (S.U.E.S.)
  • Při dobývání velké hradby leze Theseus (Henry Cavill) po žebříku beze štítu a beze zbraně, ale v dalším záběru má v jedné ruce meč a ve druhé štít. (CrashONE)
  • Luke Evans (Zeus) kvôli úlohe zhodil takmer 15 kilogramov za sedem týždňov - v niekoľkofázových tréningoch. (Greenpeacak)

Související novinky

Marco Polo – žhavé zboží?

Marco Polo – žhavé zboží?

31.05.2012

Vypadá to tak. V současnosti totiž existuje několik projektů, které chtějí mapovat život slavného benátského cestovatele z druhé poloviny třináctého století. Každý je úplně jiný – třeba seriál… (více)

Superman postaví Velkou čínskou zeď

Superman postaví Velkou čínskou zeď

11.02.2012

Uvidíme, co na to Čínská lidová republika :). Tak nebo tak, Edward Zwick pokračuje v přípravách svého nového historického eposu The Great Wall pro studio Warner Bros. a novou produkční společnost… (více)

Proyasův ráj ztracený?

Proyasův ráj ztracený?

14.12.2011

Studiu Warner Bros. se v posledních týdnech moc nedařilo. Zaručené „hity“ jako Happy Feet 2 a Šťastný Nový rok tvrdě narazily na nezájem publika i nepřízeň kritiků. A přestože Sherlock Holmes: Hra… (více)

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

01.05.2011

Ještě vás fráze „ve stylu 300“ neomrzela? Užili jste si seriál Spartacus a líbí se vám trailer na starořeckou fantasy Tarsema Singha Immortals? Připravte se na další projekt v podobném duchu. Tím… (více)

Reklama

Reklama