Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Fantasy

Oblíbené filmy (10)

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

"Mně rozkoší jest neproniklý les, a v slastném nadšení se tovaryší má duše s osamělým břehem kdes, kde z hloubi moře hudbu věčna slyší! Mám lásku k lidem, k přírodě však vyšší." - Lord Byron. Emile Hirsch si ode mne za svůj útěk vysloužil bez jediného pochybení 5 hvězdiček. Diváky s duší prahnoucí po dobrodružství si tento film jistě získá. Nečekejte dvě a půl hodiny plné akce, o tom Into the Wild není, přesto s sebou nese své kouzlo v různých formách a zabarveních od počátku až do samotného konce. Emociální vypětí a maximální zážitek. Tento film mi neskutečně přirostl k srdci. Životopisný příběh Christophera McCandlesse, který pociťoval značný odpor vůči civilizaci, natočený dle knihy napsané podle skutečné události, mi bral po celou dobu sledování dech. Cítil jsem radost, nadšení, ale také úzkost a lítost, záviděl jsem Christopherovi každý jeho krok a na druhou stranu jsem byl rád, že jsem se příběhu účastnil jen prostřednictvím televize z pohodlí svého domova. Nesmím opomenout Eddieho Veddera a Michaela Brooka, jejichž soundtrack filmu přidává nesmírnou atmosféru. Neodolal jsem a musel jsem si objednat knihu, podle níž byl film točen. Sean Penn zaslouží obrovskou pochvalu, jedná se totiž o opravdu výjimečné dílo!

Trosečník

Trosečník (2000)

Pominu-li úvod a konec, tak je film téměř beze slov. Koho by moderní film beze slov bavil? Pokud se jedná o film, kterým Vás od začátku až do úplného konce provází naprosto fenomenální herecké výkony Toma Hankse, tak kohokoli! Určitě si každý někdy představil, jaké by to bylo ztroskotat někde sám na ostrově. Co si počít a jak trávit čas? Čekat a doufat, že dorazí pomoc nebo se (třeba i marně) pokoušet vrátit zpět domů? Tom Hanks předvedl perfektní podívanou a mně osobně se do filmu podařilo náležitě vžít. V bezeslovním doprovodu šumu vln oceánu mi byl velikým zážitkem a musím se přiznat, že jsem si ho pustil již nesčetněkrát a jediné, co mi vždy bylo nepříjemné a musel jsem kvůli tomu film předčasně ukončit, byl závěr příběhu - to ale neznamená, že bych to režii vyčítal! Takový je život a co se stalo stalo se. Asi jsem příliš citlivka. Každopádně film pojednávající o vypořádávání se se silným nepřítelem - samotou, na pustém ostrově, si ode mne prostě zaslouží full review!

Legendy z Dogtownu

Legendy z Dogtownu (2005)

Skateboardingem žiji a tento film je mi srdeční záležitostí. O čem Legendy z Dogtownu jsou? Překvapivě ... jsou o legendách z Dogtownu ... jsou o opravdových, žijících legendách - sic dnes již ve svém věku, které nesou největší zásluhy za to, že je dnes skateboarding takový, jaký je. Film diváka vtáhne do časů a prostředí, kde to všechno začalo. Příběh oplývá skvělou atmosférou a energií, a to až do doby, kdy nastane zlom, který s sebou nese to, co jsem měl já sám možnost si tak trochu zažít na vlastní kůži a proto mám tento film tak rád. Najednou je třeba si uvědomit, jak moc jsou lidské hodnoty jednotlivců rozdílné. Je přednější přátelství nebo kariéra? Kamarádi, kteří si mysleli, že je nic nerozdělí, byli možná na velkém omylu ... nebo ne? Tento film doporučuji a doporučuji ho i těm, kteří ke skateboardingu nechovají žádné sympatie. Vysoké hodnocení zaslouží i hudba, která film doprovází. Herci své role zahráli výborně a myslím, že opravdové, herci ztvárněné legendy si tuto dokumentaci právem zasloužily.