Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

claudel 

všechny recenze uživatele

Co mě nejvíc překvapilo - že tento film natočila žena. Co mě nejvíc nepřekvapilo - výborný herecký výkon Heatha Ledgera. Po půlhodině jsem uvažoval, že to vypnu, nesnáším, když se z flakáčů, kteří se chovají jako primitivové dělají legendy. Postupně si mě však film získal a konec mě i dojal. Hudba na jedničku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film na horúce leto, len sa môže stať, že budete chcieť prežiť radšej leto v sedemdesiatkách.  V podstate niet čo vyčítať, čisto subjektívne ale musím skonštatovať, že k surfovaniu ani skateboardingu nemám vôbec žiadny vzťah a nič z toho som nikdy neskúsil. Občas trochu drhne kauzalita, útek pred políciou, dokonca aj napadnutie strážcu zákona, ostane nie že bez potrestania, ale aj bez povšimnutia. Ale tu išlo najmä o sprostredkovanie tej neuveriteľnej voľnosti, na ktorú dnešná mládež môže zabudnúť a po ktorej už ani vôbec netúži. Možno to chcelo viac akcentovať ten rozdiel medzi plánovanými "20 rokmi prázdnin" v balíku a rutinný život strednej vrstvy v strednom veku. 70% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalší film o divokých, nezačleniteľných rebeloch, veriacich svojmu (pre ostatných nepochopiteľnému) životnému štýlu. Okrem skvelej atmosféry 70. rokov uprostred Kalifornie, sú ozdobou tejto snímky (ktorú mal pôvodne režírovať David Fincher, ale nakoniec zostal "len" ako producent), herecké výkony neznámych chalanov, ktorých mentorom je miestami až valkilmerský Heath Ledger. Spolu s Jokerom a SKROTENOU HOROU podľa mňa jeho najlepšia postava. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

No, abych pravdu řekla, film se mi i líbil. Sice mi zezačátku vadila ta šílená kamera... Po asi deseti minutách jsem usoudila, že to k tomu filmu asi patří. Rovněž jsem měla mírné nesrovnalosti ve skutečnosti, kdo je chlapec a kdo dívka, ale zvykla jsem si i na Stacyho. Dále obsazení chlapci byli velice šikovní, především Jay a taky Skip. Hudba byla poměrně chytlavá... Takže 3,5. (Půlka navíc je za roli Heatha... super styl života) ()

Kubick 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jedno z překvapení roku. Dlouho jsem tento film odkládal, protože mi skate a surfové prkno není zrovna moc blízké. Možná díky tomu jsem s větším úžasem sledoval to dokonalé kouzlení s kusem prkýnka. Děj je více než zajímavý, diváka neunudí a ještě se naučí něco málo z historie skateboardingu. Opravdu perfektní podívaná. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Pri natáčaní scény v prázdnom bazéne, režisérka Catherine Hardwicke spadla a bola dve minúty v bezvedomí. Štáb si myslel, že zomrela. Keď prišla k sebe, jazdci ju utešovali slovami: "Teraz viete, ako sa cítime. Vitajte v klube." (Smok)
  • Film byl natočen pomocí ruční kamery. (Sufferer)
  • Stacy Peralta založil tím Powell - Peralta, za ktorý začal jazdiť aj 14 ročný Tony Hawk. (Smok)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama