Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (96)

plakát

Sigur Rós - Heima (2007) 

Duši hladící dokument (resp. reklama na Island:) o jedné z nejoriginálnějších kapel současnosti. Božská hudba této islandské formace v Heimě dostala kulisu krásné přírody a melancholických tváři zádumčivých obyvatel této severské země. Režisér skvěle zachytil povahu kapely a přenesl jí na plátno nezapomenutelným způsobem.

plakát

Den zrady (2011) 

Moje druhé setkání s Ryanem Goslingem a druhá ´´one man show´´ tohoto kanadského herce. Ides of March není nijak originální, ale přesto jde o zajímavý politický thriller, kde se to jen hemží skvělými herci. Politické tahanice se nejedou jenom ve Strakově akademii a IoM ukazuje, že souboj o nejmocnějšího muže světa je teprve silná káva. Georgově režii se nedá nic vytknout, ale scénář postrádá větší tah na bránu.60%

plakát

Sucker Punch (2011) 

Na tvorbě Zacka Snydera se bohužel projevuje určitá dekadence, která mě u tvůrce skvělých Watchmenů, 300 a Úsvitu mrtvých strašně mrzí. Snad se mu brzy podaří navrátit do starých kolejí. Sucker Punch je jednoduše předvídatelná slátanina, která mi nic nedala…

plakát

Děcka jsou v pohodě (2010) 

Vcelku zajímavý žánrový film, ze kterého je bohužel až moc cítit ženská režie. Nominace pro Annette Bening se dá vcelku obhájit. Celkově nenáročná podívaná na nedělní večer.

plakát

Výměna (2008) 

Další zářez na pažbu Clinta Eastwooda. Changelling znovu ztvrdilo kultovní status tohoto excelentního filmaře. Angelinu vyprovokoval k jejímu nejlepšímu dosavadnímu výkonu a celkově se mu to prostě povedlo. Clinte toč, toč, toč a nepřestávej!

plakát

Rodina Sopránů (1999) (seriál) 

The Sopranos je dechberoucí podívaná od první do poslední série. Vykreslenost charakterů, geniální casting, perfektní soundtrack a v neposlední řadě precizní režie pasují tuto ságu na samé čelo americké televizní tvorby. Svět Mafie nebyl nikdy popsaný tak úžasným způsobem. Neuvěřitelná je zejména stabilní kvalita všech sérií. Tam kde 99,9% seriálů dochází dech, tam Tony Soprano teprve pomalu přišlapává na plyn a míří do panteonu nejkultovnějších gangsterů filmové a televizní tvorby.

plakát

Tintinova dobrodružství (2011) 

Aj být tak o 15 let mladší…To bych se z TinTina zaručeně po…. a dával pět hvězd. Takhle musím vzdát jenom poctu věčně mladému a věčně skvělému filmaři Stevenu Spielbergovi. On a jeho parta kolem Jacksona, Williamse, Kaminskiho a dalších, natočila skvělý film postavený na technicky dokonalém zpracování, vynikajícím soundtracku a skvělém scénáři. TinTin je příběh s velkým P a věřím, že děti musejí prožívat podobný zážitek, jako já při prvním zhlédnutí Nekonečného příběhu, Star Wars nebo Indiana Jonese. TinTin se povedl a částečně jsem Spielbergovi odpustil, že dává pohádkam přednost před Minority Reporty, Seznamy apod.

plakát

Lepší svět (2010) 

Hævnen si jde pro filmové ceny až moc okatě. Za zmínku stojí především výkony dvou dětských představitelů.

plakát

Město (2010) 

Bena sralo stejně jako mě, když Al Pacino rozstřílel v Heat Roberta De Nira. Natočil skvělý krimi thriller se vším co od něj očekávám s krásnou pomstou lidem z FBI za už zmíněný Mannův benchmark všech krimi filmů. Že z průměrného herce vyrostl výborný režisér už celý svět ví. Těšme se, co tenhle Bostonský patriot předvede dál...

plakát

Robin Hood (2010) 

Film tak špatný že ani nestojí za komentář. S hodnocením musí člověk používat jako měřítko ostatní Ridleyho/Russellovi filmy. 20%.