Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Biografie (7)

Sheldon Lettich (scenárista / režisér / herec)

24.05.2010

Sheldon Lettich se narodil v New Yorku a záhy se jeho rodina přestěhovala do Los Angeles. Po ukončení střední školy se dal k armádě a vyzkoušel si i službu ve Vietnamu jako spojař. Na univerzitě začal snít o filmařském řemeslu a zpočátku to vypadalo, že se stane profesionálním kameramanem. Na Americkém filmovém institutu, který… (více)

Kirk Hammett (herec / scenárista / skladatel)

27.02.2010

"Moje kytary jsou jako pupeční šňůra. Mám je přímo propojené s mým tělem."Kirk Lee Hammett se narodil 18. Listopadu 1962 v San Franciscu. Kirkova matka pocházela z Filipín a otec byl Irský obchodník. K hudbě ho údajně přivedl jeho hippie bratr Rick. Za své první peníze které si vydělal prací v Burger Kingu si koupil zesilovač… (více)

James Hetfield (herec / scenárista / skladatel)

03.01.2010

James Alan Hetfield se narodil 3. Srpna, 1963 v Los Angeles. Tento introvertní frontman kultovní metalové formace Metallica vyrůstal v silně věřící křesťanské rodině. Po přestěhování do Kalifornského La Brea se začal na popud bratra věnovat hudbě a na střední škole hrál s kapelou Obsession. Jamese nejvíce ovlivnily kapely Led… (více)

Duane Whitaker (herec / scenárista / režisér)

03.01.2010

Duane Whitaker je rodákem z Texaského Albiene a střední školu vychodil v nedalekém Lubbocku. V jednadvaceti letech odešel z Texasu do Californie, se snem prosadit se v Hollywoodu. Z počátku začal aktivně psát a režírovat malé divadelní kusy. Řada televizních a filmových rolí přišla později.Duane Whitaker se často objevuje v… (více)

Derek Fowlds (herec)

03.01.2010

Derek Fowlds se narodil 2. září 1937, na jihu Londýna v Balhamu a vystudoval Royal Academy of Arts. Za svůj život ztvárnil desítky televizních rolí, avšak jeho kariéra začala na divadle ve West Endu, ve hře The Miracle Worker. Na televizních obrazovkách divákům zdomácněl v seriálu THE BASIL BRUSH SHOW. Poté přišlo několik … (více)

Matt Sorum (herec / skladatel)

03.01.2010

Matt William Sorum je rodákem z Kalifornského Mission Viejo. Tento skvělý bubeník a perkusionista se nejvíce proslavil svým sedmiletým působením v amerických hardrockových kapelách Guns N´Roses a Velvet Revolver.Matt Sorum se narodil do americko-norské rodiny a hrát začal ve středoškolských kapelách ve svém rodném městě. Jeho… (více)

Jay Leno (herec / scenárista)

18.03.2007

James Douglas Muir "Jay" Leno se narodil 28.dubna, roku 1950 v New Rochelle, ve státě New York. Jay od raného věku projevoval velký talent pro mluvené slovo. V 70.tých letech vystupoval v řadě stand-up comedy show, ale pravý průlom přišel až v roce 1987. Jay Leno od roku 1987 pravidelně alternoval za Johnnyho Carsona v… (více)

Reklama