Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Sedm statečných

Sedm statečných (1960)

Můj milovaný film z dětství, viděla jsem asi tak třistakrát, bez vymýšlení ;o))

Den Šakala

Den Šakala (1973)

Strhující film o atentátu. Starý film, který je na vysoké úrovni po stránce charakterové. Verze s Brucem Willisem se odklání v předmětu útoku, je to zasazené více do dnešní doby, ale rozhodně nedosahuje toho napětí a té krásy opravdovosti a hereckého orchestru.

Francouzská spojka

Francouzská spojka (1971)

Gene Hackman v jeho životní roli. Roy Scheider mu velice dobře asistuje. Téma je působivé, zpracování navodí pocit opravdovosti, věříte tomu od samotného počátku až do hlubokého konce ve dvojce. Můj první film o policistech, do kterých jsem se poté zamilovala.

Motýlek

Motýlek (1973)

Herecký orchestr, téma strhující, zpracování dokonalé, napětí roste pomalu ale jistě, nakonci vás to dostane na kolena. Osudový příběh člověka, který se dostane do vězení ve Francouzské Guyaně. Doporučení: dívejte se na to celé, bez přerušování, bez odbíhání, a hlavně pouze když budete mít smutnější náladu. Dlouhý film o dlouhé cestě, ponořte se do opravdové touhy po svobodě, a zapomeňte při tomto filmu na všechny akční přestřelky amíko-hrdinů, kteří se i s jednou svorkou dostanou z ostrova Alcatraz, protože takhle se opravdu zdrhá a bojuje o svobodný život. (Souhlas s komentem Lima)

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Všechny dosavadní díly jsou strhující. Originální námět a velmi dobře zpracované. Ve své době šokující trhák. (Oprava: Prometheus mi nesednul...)

Predátor

Predátor (1987)

Všechny dosavadní díly jsou natolik originální a strhující a velice dobře zpracované, že už lze pouze jediné = tleskat za odvedenou práci.

Terminátor

Terminátor (1984)

Všechny dosavadní díly jsou extra originální a zpracování je dokonalé. (Oprava: 4. díl Salvation jsem nepobrala, vymyká se dosavadní sérii a bohužel mě nenadchnul). "I´ll be back!" a já se budu zase těšit ;o))

Star Trek

Star Trek (2009)

Strhující podívaná, kdy lačně čekáte, co se bude dít dál. Super pojaté staré dobré ve slušivém nově technicky provedeném kabátku, který padne jako ulitý. Ano, jsem okouzlena. Nelze srovnávat se starými seriály ani filmy! Jsem vášnivý fanoušek Trekkies a nedám na to dopustit, proto jsem ráda, že mě pojetí novodobosti nezklamalo. Bohužel jsem měla jenom jediný problém, na mladého Spocka jsem si nemohla zvyknout. Zkrátka Leonard Nimoy je ztělesněné vůlkánství a nikdo jiný to nedokáže (ok ok jsem hooodně subjektivní xD). Hodnocení na 100% jako zbrusu nový Star trek s novými efekty. Slast pro oči. Velmi dobře vybraná hudba, která vyšperkuje emocionální obraz příběhu. Perfektní technické zpracování, dokonalý příběh, skvělí herci, velmi dobře zabitých 127 minut, kdy nemáte ani pocit, že je to málo ani hodně. Zkrátka takhle má vypadat dobře odvedený scifi akční film. Bravo!!!

Koule

Koule (1998)

Nedoceněný film! Předpokládám, že se nikdo nebude zaobírat literární předlohou, přesto ji velice doporučuji, od Michaela Crichtona, malá kniha, rychle se přečte a film nekopíruje do detailu (odbočuje i v hlavní linii). K filmu: scifi založené na moci ztvárnit vše, co si jenom přejeme. Kdo by si pomyslel, že mimozemský vesmírný koráb připluje a zakotví na dně oceánu před třemi sty lety s mocným a úžasným darem, které slabomyslné představy člověka přetvoří na časovanou bombu…jenže co kdyby to nebylo mimozemského původu? Hlavním vyústěním filmu je pochopení svých slabostí a moc není v tom, co můžeme vytvořit, ale to, co dokážeme ovládnout. Ovládáme své emoce? Ovládáme své představy? Kdyby ano, budeme ovládat svůj strach z ostatních lidí? Hlavní důvody proč vidět film: skvělí herci, časová přesmyčka (na kterou přijdete až po zhlédnutí filmu), koule ve které stojí - přej si co chceš a budeš to mít, řešení (takového není schopen každý). Český dabing z devadesátých let je velmi dobře zpracován.