Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvláštní agent Harry Tasker (Arnold Schwarzenegger) vede dvojí život. Plynule mluví šesti jazyky, je dobře vycvičen pro kontrašpionáž a pracuje jako mezinárodní špión pro vládní organizaci nejvyššího utajení, ale jeho žena Helen (Jamie Lee Curtis) už patnáct let věří tomu, že má za muže obyčejného nudného obchodníka s počítači. Harry má všechny schopnosti, prostředky a odvahu chránit svoji zemi... jen jestli dokáže ochránit také svoje manželství? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (839)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

James Cameron mnohokrát dokázal, že patrí medzi režisérsku špičku. Myslím, že mu žáner akčnej komédie sedí. Od začiatku až do konca je snímka preplnená výbornými miestnymi vtipmi a dychberúcou akciou. Vizuálne efekty sú na rok 1994 veľmi pekné a nepriehľadné, čo dodáva filmu kvalitu vizuálnej stránky. Popri Arnoldovi sa blysne Jamie Lee Curtisová v úlohe jeho manželky. Striptíz nezabudnuteľný. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To jsou celí oni, teroristi. Vůbec je nezajímá, že už máme po pracovní době." Nejsem žárlivý, takže v případě podezření, že je mi žena nevěrná, nezačnu instalovat odposlechy, nepřemístím satelity a dokonce ani neaktivuju zásahovou jednotku. Prostě si jednou za čas přeleštím parohy a budu v klidu. Agent Harry je však jiný a bude bojovat, což je celkem zábavné, možná dokonce o jadernou hlavičku zábavnější než francouzský originál. Zásluhu na tom má hlavně kovboj cválající ve výtahu a jeho uspávací povídání o počítačích. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně hodně dobrej akční film, který místama vyložen i jako ucházející komedie. Akce je tu dost, je perfektní, hlavně na konci, kdy je i pronásledování stíhačkou. Příběh je hodně dobrý, akorát délka 141 min je trochu moc. Zásadní chyba to není, ale některé scény josu zbytečné, hlavně prvních 45 min se lehce vleče, ale nuda to neneí. Hodnotím 87% = **** ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Explodující arabský terorista? Botou po tobě nekorektní Jamesi! Nápadité akční scény jsou Cameronovou doménou, přesto se mi zdá, že z daného námětu šlo vymáčknout mnohem víc. Kamuflovat doma povolání vládního superagenta je mnohdy těžší, než skrývat nevěru. To ví i Arnie, který nám zase jednou hraje jako by spolknul posilovací stroj King Gym.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Napoprvé byl pro mě tenhle film zklamáním - jako teenager jsem Arnolda nesnášela ve většině komediálních rolích a od Camerona jsem byla zvyklá na solidnější kousky. Nedávno jsem viděla většinu "True lies" znovu a musím si poopravit dojem: tohle je vážně povedený mix akce a komedie, Arnold pro jednou skutečně působí jako profesionální herec, respektive ta jeho prkennost sem tak nějak mile patří, a ostatní mu velmi zdatně sekundují: Jamie Lee je sexy manželka, aniž by byla sexbomba, Tom Arnold je správně hláškující parťák, Tia Carrere krásná mrcha a arabský padouch umí hezky kulit očička. Akorát Eliza Dushku v roli dcery mi lehce lezla na nervy a pomočování Billa Paxtona bylo zbytečné a laciné. Všudypřítomná nadsázka dělá z tohoto filmu ne úplně hloupou a hlavně svižně zábavnou podívanou. Oproti původnímu hodnocení palec nahoru (úspěch, většinou to dělám opačně:-)). 79% ()

Galerie (97)

Zajímavosti (55)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. července 1994 ve Westwoodu v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Pravdivé lži míří na Disney+

Pravdivé lži míří na Disney+

21.05.2019

Poměrně překvapivá zpráva přichází od serveru Collider. Producent, režisér a scenárista McG (Tohle je válka!, The Babysitter) plánuje televizní verzi Pravdivých lží pro streamovací službu... Disney+?… (více)

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

18.09.2013

Užijte si tuto představu, dokud ji James Cameron nebo někdo z 20th Century Fox nevyvrátí. Filmový web Latino Review ale tvrdí, že má informaci z „top level" zdroje. Stručně a jasně: Arnold… (více)

Pravdivé lži jako seriál

Pravdivé lži jako seriál

14.09.2010

James Cameron dlouho mluvil o pokračování svého nejlepšího (slyším ze zadní řady nějaké námitky? ;-)) filmu. O dvojku se zajímali i Arnold Schwarzenegger a Jamie Lee Curtis, představitelé manželů… (více)

Reklama

Reklama