Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (113)

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

K tomuhle filmu jsem musel asi dospět. Vím, že když jsem ho viděl před lety tak mi to přišlo jako hrozná nuda. Ovšem teď když jsem ho viděl s odstupem času po prvním sledování, film mě okouzlil. Nevzpomínám si na moc filmů, které by dokázaly takto prezentovat životy lidí s ne úplně "normálním" životním stylem. Navíc hudba která filmem provází je prostě užasná, skěle podrhující atmosféru.

plakát

AO: Poslední neandrtálec (2010) 

Hodně zajímavý film, který mě velmi zaujal. Pro ty kdo by ho chtěli také "zkusit" mám ale varování nepřistupujte k němu jako k nějakému historickému filmu, který se 100% snaží mapovat život tehdejších neandrtálských lidí. Je to spíše nevšední pohádka z neandrtálské doby. Pohádka kterou ale určitě stojí za to vidět a udělat si na ní vlastní názor. Ač má film mnoho nedokonalostí dávám mu 80% po přihlédnutí ke kreativitě a dle mého soudu i originalitě dám procent 90%. .Mě se tento počin líbil a určitě se k jeho sledování ještě vrátím.

plakát

Avatar (2009) 

Moc nerozumím tomu jak může tento film být tak kladně hodnocen. Mě přišel co se týká příběhu hodně slabý a jediný jeho klad je to, že byl výborně technicky zpracován. A také to, že to byl asi první 3D velkofilm. Takže lidé byli zvědaví a chodily na to. Osobně tomu dávám maximálně 60% a to za techniku. Film jako takový, je pro mě podprůměrný. Čekal jsem od něho mnohem více !

plakát

Barbar Conan (2011) 

Zdejší Conan vypadá asi jako Arnee po půl ročním půstu. Ale úplné ořezávátko to také není ! Na zabavení a zahnání největší nudy ucházející.

plakát

Bitevní loď (2012) 

Tohle je tak stupidní až to není možné, skoro to v blbosti atakuje další akční biják poslední doby film Thor a jiné akční hrdiny v plastových oblečcích (kapitána Ameriku ...)

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Blade Runner je zkrátka má srdcovka. Ať už se jedná o literární dílo Philip K. Dick(a), film z roku 1982, nebo geniální soundtrack od Vangelise, který k filmu z roku 1982 vznikl. Byl jsem proto velice napjatý, když jsem očekával, jakou podobu bude Blade Runner 2049 mít. Uklidňovalo mne to, že jsem věděl, že na hudbě k filmu se bude podílet H. Zimmer, jelikož jeho tvorba jistě kvalitu má. Film Příchozí z roku 2016, co D. Villeneuve režíroval, byl také velice dobrý. Proto jsem se v posledních měsících začal na Blade Runnera 2049 těšit. Nyní, poté, co jsem film "2049" viděl, mohu konstatovat, že zklamaný rozhodně nejsem. Film je - dle mého - k atmosféře literární, v případě filmu "2049" ani ne tak předlohy, jako spíše letmé inspirace, v celku autentický. Rozhodně se nezvrtl v přehnanou akci, čehož jsem se trochu, i přes velice rozumně natočené Příchozí, obával. Jedná se zkrátka o pamalinku plynoucí, melancholické, audiovizuálně dokonalé dílo. Film bych sice řadil níže, než řadím prvotní zpracování, proto jsem dal původně pouze 4 hvězdičky. Nyní, když se mi to rozleželo v hlavě, když doma poslouchám vlastně velice povedený soundtrack (Vangelisův je ale samozřejmě "někde jinde" :) ), tak jsem si řekl, že film, který u mne bude pravděpodbně filmem roku, nemohu hodnotit jinak, než je hodnocení 5 hvězd.

plakát

Buly (1992) (pořad) 

Ač se v pořadu možná nezabývají nejlepší ligou světa, rozhodně ho dělají nejlepší komentátoři, takže pokud chcete v českém éteru sledovat hokej - Buly je nejlepší volbou. Jiné Tv kanály jako nova sport atd možná davají potencionálně atraktivnější zápasy, komentátoři se ale těm z ČT nemohou rovnat. PROTO JEDINĚ BULY !!!! :)

plakát

Cesta k ráji (1978) 

Velmi slibný začátek versus dosti nudný konec. V části, kdy se film zvrhne jen v střihy z wrestlingu "zabíjí" svoje kvality a mění se jen na průměrný film tohoto žánru...

plakát

Cestománie (1999) (seriál) 

Výborný cestopis, v dětství jsem ho miloval a představoval si jak to v dospělosti všechno projedu (no... už bych mohl začít) :D. Ne vážně bylo to vážně výborný a myslím si, že žádný jiný český cestopis ať už nová cestománie či cokoliv jiného kvality této zdaleka nedosahuje. Už jen ta znělka pořadu byla kouzelná.