Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (337)

plakát

Ad Astra (2019) 

Tady vidim velký špatný. Každý podobný film se musí poprat s problémy na několika frontách. V první řadě by mělo u podobných spektáklů platit, že na place je přítomen alespoň jeden fyzik. Proč ale všechny ty filmy jedou, jedou, jedou... a pak se to pokazí. Gravitace, Marťan a teď tohle. Jenomže zatímco Gravitace přinesla alespoň něco nového a fakt se snažila a Marťan byl když nic jiného tak trochu vtipný, tady je naprosto o ničem děj, vizuální stránka i realističnost. Brad Pitt a Max Richter to fakt nezachrání. Přemýšlel jsem, jestli sem vypisovat všechny poznatky. Třeba jak realistické asi bude proletěl prstencem Neptunu jen ve skafandru. Ale zanechám tu jen to, co se ozvalo z řady expatů sedících za mnou v kině, hned jak naběhly titulky. "I am sorry guys..."

plakát

Alois Nebel (2011) 

Dávám 3* a to jenom kvůli animaci a celkovém vzezření. Je to moje největší filmové zklamání tohoto roku. Nechci se teď vůbec ohánět věcmi typu "nejlepší je vždyck kniha", ale nedotažený děj u všech tří epizod, naprosto zabitá role Karla Rodena (ne jím, ale autory), no prostě provar... je to fakt na snězení popcornu, vypití Coca-Coly a jít domů. Po titulcích jsem se sám sebe ptal "co to jako mělo znamenat".

plakát

Americká vražda: Rodina od vedle (2020) 

Mám obecně rád true crime věci, takže to možná lehce přidává na hodnocení. Každopádně je hrozně zajímavý ten styl, ky jsou použité jen oficiální záběry od policie a ze sociálních sítí. Žádné mluvící hlavy kamarádů "nikdy bych neřekl, že se to stane" apod. je to v tomto ohledu hodně syrové. Chápu ale i nízká hodnocení s ohledem na to, že se koukáte na totální white trash rodinu, kde chlap ovládá ropnou věž a ženská prodává zbožíčko v pyramidové hře a do toho chce už třetí dítě, o které nikdo kromě ní nestojí.

plakát

Americký táta (2005) (seriál) 

Po asi čtyřech letech se tenhle seriál naprosto vyprázdnil. Zatímco dříve ještě stačilo, aby byl tahounem dílu rodinný mimozemšťan, nyní už animovaná verze Alfa bohužel nestačí. Prostě je třeba si přiznat, že tolik patriotských témat není, aby to vystačilo na šest sérií animáků.

plakát

Amnestie (2019) 

Zase jsem to udělal a zase toho lituju. Moje svaté pravidlo "nezapínej na Netflixu nic, co nemá na ČSFD alespoň 70 %" vzalo za své, když jsem seděl jednoho večera sám doma, otevřenou Plzeň a paprikový brambůrky a chtěl jsem něco, na co by se semnou žena asi nepodívala. Hroznej film. Nevím, co mě dráždilo víc. Jestli totální absence smyslu pro realističnost, Marek Vašut hovorici po slovensky, alebo zápletka, která by vystačila možná na jeden díl seriálu. A jako tečka opět Geislerka v totálně WTF roli. A když už už začínáte vidět světlo na konci tunelu, tak celá ta estráda trvá DVĚ A ČTVRT HODINY!!! Lituju všechny z vás, kteří jste se na to omylem vydali, když to před Covidem bylo ještě v kinech.

plakát

Anatomie skandálu (2022) (seriál) 

Je to nahoru dolu. Má to dobré momenty, ale pak zase horší. Myslím, že se to téma dalo zvládnout o dost lépe. Herci dobří.

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

První dvě série v pohodě. Od třetí už se to začíná kazit. Poslední řada byla naprosto o ničem. Sice pořád ukazovala, jak to může v kuchyni vypadat, ale to je celé. Pohlreichův přínos byl de facto nula.

plakát

Anthropoid (2016) 

Chtěl jsem si letos v květnu k výročí udělat radost a doplnit si tento kousek do sbírky. Je to k dispozici na HBO GO, takže krása. Vydržel jsem 17 minut (vím to naprosto přesně). Zkoušel jsem, jestli to není tím, že koukám v angličtině. Přepnul jsem tedy do češtiny a bylo to ještě horší. Možná... možná kdyby se za těch 17 minut nestalo tolik nepřesností a lží. Není to dokument, ale je to asi jako kdybych točil film o únosu letadla a nebyl to teda únos, ale sestřelní a nebylo to letadlo, ale vrtulník a nebyli v něm lidi, ale jen roboti. Budu obviněn z přílišného lpění na tomto kusu naší historie. Budete říkat, že takto se o tom alespoň dozvědělo mnohem více lidí ve světě. Ale než tohle, radši nic. Dvě hvězdy - jednu za Kubiše a jednu za Gabčíka. Tohle si ale nezaslouží.

plakát

Apollo 11 (2019) 

Domnívám se, že tohle musí mít buď 5* nebo nic. Buď se o to zajímáte, zažili jste to, fascinuje vás to - pak není co řešit. Nebo to jde mimo vás, pak taky není co řešit. Některé komentáře tady jsou docela mimo. Stěžovat si, že to není v HD, když se to točilo na 70mm film je... no zvláštní. Srovnávat s First Man je úplně mimo. Je to geniální, skvělý, úchvatný... ale jen pokud vás to zajímá. Jinak budete hodinu a půl zbytečně trpět.

plakát

Argo (2012) 

Kdo někdy zavadí o můj komentář, tak moc dobře ví, že jsem u podobných filmů profesně deformován. Normálně by mi asi honička policejních aut se 747 na ranveji asi vadila. U Arga to ale chápu jako snahu o znázornění oné stísněnosti do poslední chvíle. A proto tyhle úlitby Hollywoodu odpouštím. Nemůžu dát pátou hvězdu, protože filmový zázrak to není, ale kdyby byly půlky, neváhal bych.