Reklama

Reklama

Americká vražda: Rodina od vedle

  • USA American Murder: The Family Next Door
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Autentické a bezprostřední záběry dokumentují zmizení Shanann Wattsové a jejích dětí, a taky hrozivé události, které následovaly. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Formát dokumentu na hodinku a pol sa mi pozdáva viac než 6-10 dielne verzie. A keďže je to „moderná“ vražda, nevyhneme sa častému čítaniu komunikácie na sociálnych sieťach, čo je už pomaly ako čítať titulky, ale na druhej strane sa tu dostávame prípadu pod kožu. Vďaka súkromným správam vieme ako sa obeť cítila, čo zažívala, čo sa v rodine dialo. Policajné zábery z vyšetrovania a výsluchu sa mi ale páčili, celkovo je to všetko skĺbené v ľahko pochopiteľnom koncepte a so záujmom sledujete, čo sa vlastne v skutočnosti stalo. Záverečná výpoveď obžalovaného bola mrazivá a je tu opäť aj malý odkaz na sociálne siete, ktoré aj v tomto hroznom prípade dokázali urobiť z obetí mrchy a z vraha chudáčika. Našťastie spravodlivosť si našla toho pravého, no na konci si mohli tvorcovia odpustiť tie štatistické narážky na mužov, že väčšinou sú oni páchateľmi týchto trestných činov. Podobnú štatistiku s černochmi by si samozrejme už nedovolili zverejniť. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Netflix svoje dokumenty často zbytečně natahuje, aby mohly vzniknout minisérie. Tady překvapivě padla volba na celovečerní formát a hned to má větší spád. Šokující je případ sám o sobě, takže nebylo potřeba vymýšlet žádné dějové kličky a končit umělými cliffhangery. Sociální sítě mají na lidstvo blahodárný vliv. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Na začátek bych chtěl napsat, že to nepíšu do spoilerů jelikož už je to tu vykecané tak, že pokud můj komentář někomu vadí piště těm co to vyzradily dříve než já ne mně. Chlápek si nabalí ženskou a udělá jí 3 děti (jedno ještě nenarozené) pak ho ta ženská věčně otravuje a časem zjistí, že někoho má on nechce přijít o děti (o ni přijít mu asi nevadilo) tak je zabije a dostane doživotí. Dokument se skládá z facebookové komunikace mezi ním a jí z videí z facebooku (točila si tam každou sračku takový typ ženské co točí snad i to, že chodí na záchod ) a videí s její kamarádkou (dobrá pipina mimochodem pravděpodobně panna a feministka) a ostatními. Na kolik jsou ty záběry skutečné nebo nejsou těžko říct pochybuji, že policisté nechají natočit sebe na kameru jak zasahují vím, že v Americe jsou na policistech kamery v případě, že by někoho zastřelily a někdo se soudil, že byl neozbrojený nebo tak, ale tohle není tento případ i ty scény z výslechové místnosti a přiznání jsou nejspíše fake na druhou stranu je možné, že mu to už bylo šumák a povolil jim to jelikož hůře už dopadnout nemohl. Otázka je jak to měl řešit rozvod by to asi nevyřešil jelikož z dokumentu vyplývá, že ta Shannon byla stíhačka a nejspíše by mu nedala pokoj ani po rozvodu vražda taky není řešení (těch dětí mě bylo jediných líto jí vůbec a názor , že ji mlátil dříve chlap to na tom nezmění spoustu žen mlátí bývalý a chovají se normálně) a soud by to asi taky nevyřešil jelikož by děti dostala do péče nejspíše ona (většinou je získá ženská jako, že matka) a podle jejího údajného chování před vraždou by mu je beztak asi nepůjčila ani kdyby náhodou vyhrál soud on nebo kdyby je měl ve střídavé péči samozřejmě je to chlapský pohled na věc nějaká ženská to bude asi vidět jinak a neberu jí to. 80 procent P.s. k tomu dodatku samozřejmě bývají i případy kdy ženská zabije své děcka, aby je nedostal chlap, ale jelikož to točila ženská tak si musela prostě rýpnout P.s. 2 podobný případ byl i v České Republice chlap zabil své děti a pak vystupoval na kameře , že je hledá taky tuším dostal doživotí https://cs.wikipedia.org/wiki/Vladim%C3%ADr_Bayer ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Americká vražda je nadmíru zajímavým filmem, při jehož sledování mě nemrazilo jen proto, čeho je člověk schopen, ale i z toho, že prakticky z toho, co člověk dá na sociální sítě lze zmapovat už snad úplně všechno. O oběti jsme se tímto způsobem dozvěděli skoro všechno, přičemž stačilo k tomu přidat jen pár dalších SMS zpráv a pár záznamů z kamer a lze vlastně vytvořit podrobný příběh rodiny. Jinak k samotnému hlavnímu tématu musím uvést, že mě fakt dostal. Vyvolal ve mě takové emoce, že musím uznat, že práce tvůrců byla odvedena na výbornou. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Vyšetrovanie zmiznutia, pravdepodobne únos, bežný policajný postup, spovedanie príbuzných a susedov a ku tomu nejaké Facebook videjká. Človek by si myslel, že to nebude nič špeciálne, proste únos zapríčinený zdielaním všetkého na FB, ale v jednom momente nastal zvrat a ja som sa odvtedy nemohol odtrhnúť od obrazovky a bol som v napätí, v takom, že to prekonalo rôzne iné Krimi/Drámy a bolo to intenzívnejšie aj vďaka tomu, že toto je reálny prípad. Jednoducho je to film, ktorý od určitého momentu musí zaujať každého. !Spoiler! Chýbalo mi tu však vysvetlenie, prečo ten chlapík zabil rodinu kvôli tomu, že už nemiloval manželku, ale to sa asi nedozvie nikto. !Koniec Spoileru! ----------------- 8,5/10 (Videné 16.10.2020, Originálne znenie) ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama