Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (337)

plakát

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série) 

Pouze poslední díl vystupuje z řady. První dvoudíl, který měl asi ukázat, že se NTFLX nebojí tnout sám do sebe, byl absolutně o ničem. Beyond the Sea byl určitě true-BM díl, ale nemělo to šťávu předchozích sérií. A tak, když už teda na něco vzpomínat, tak na Boney M!

plakát

Docent (2023) (seriál) 

Proč? Proč někdo, kdo napíše Případy 1. oddělení pak touží po tom napsat i fikci a takhle to domrdá? Kdyby tam nebyl Trojan a Vetchý, bylo by to horší než Odznak Vysočina. Pokud se chtěl Mareš zpětně pomstít a z policajtů udělat dementy, tak se mu to povedlo. Žádný z členů sboru nejedná logicky, snad s výjimkou soudního lékaře. Policajti si vzájemně neříkají ani to, kdy jdou na záchod, natož aby sdíleli, jestli třeba náhodou nemaj poslední centimtetry k jistotě stran pachatele. Tak se pak stane, že operativce nezajímá, kdo si kupuje léky na vypadávání vlasů, a musí honit dementa po hospodě, přičemž si pro jistotu ani nepoznamenají jeho SPZku, takže ho musí hledat pomocí výslechu vesnického mechanika. Když vaše čtyři dny pohřešovaná kolegyně nechá žvejkačku na plotě podezřelého, co uděláte? Ano, rozhodně nepočkáte na posily, ale půjdete klidnou chůzí dovnitř. Závěr už je jedno. Znovu ne.

plakát

Neslýchané: Králové bažiny (2023) (seriál) 

Ani málo, ani moc. Příběh Gators sice může vypadat extrémně zajímavě, ale kdo se o NCAA jenom trochu zajímá, ví, že jich tam je takových tucet. Proto bych čekal, že to alespoň trochu více vyždíme Božího QB, u kterého se dvě sezóny into NFL zjistilo, že vlastně neumí hrát. Za mě tuctový pořad.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Asi až blízká budoucnost rozsekne diskusi, zda filmy mají mít 2+ hodiny nebo ne. Absolvoval jsem tento film v maloměstském kině a znovu bych do toho nešel. Definitivně se ve mně pohnuly nějaké váhy, takže když jsem se o pár týdnů později měl rozhodnout, jestli půjdu na Napoleona, padlo rozhodnutí počkat na VOD. That being said, jedná se o nejlepší takto dlouhý film, který jsem viděl.

plakát

Zabiják bolesti (2023) (seriál) 

Některé scény asi byly zu viel a dalo se to udělat jinak, ale ta message tam je. Bolelo mě to dvakrát. Poprvé asi jako vás všechny, podruhé jakožto zaměstnance farma průmyslu. Nacházím jedinou útěchu, a to tu, že v našich zeměpisných šířkách k tomu prostě prakticky dojít nemůže. Z hlediska zpracování oceňuji, že seriál něříká, že farma je špatná a zlá, ale že TAHLE farma je špatná a TENHLE přístup je šílený. A že tne do těch míst, která jsou neuralgickými body - FDA, právníci a propojení s politikou. Za mě o trochu lepší než Pharmacist.

plakát

Anatomie skandálu (2022) (seriál) 

Je to nahoru dolu. Má to dobré momenty, ale pak zase horší. Myslím, že se to téma dalo zvládnout o dost lépe. Herci dobří.

plakát

BANGER. (2022) 

Prý Samotáři pro generaci Z. Tak určitě jakoby spíš ne, ale chápu. Hodnocení je asi potřeba rozdělit. Řemeslně je to skvělý. Není to jen plačka nad zlomenými osudy. Je na tom skvěle vidět ten mezigenerační posun, kdy před 25 lety bylo důležitý odkud člověk je, co dělaj jeho rodiče a jakej na něj měli vliv. Zároveň se příběh tehdy odehrával v rámci týdnů až měsíců. Teď je úplně jedno, kdo jsi, odkud jsi přišel, nebo kde jsi vzal na mixpult za půl míče. Jde o to, co se stane dneska v noci. Ber nebo nech bejt, zejtra je úplně jiná kapitola. Tohle je až nebezpečně dobrý obraz, který pozoruju nejen ve vlastní rodině u ročníků, který v rodnym listě mají ČR. Jenže! That is it. Do týhle super nádoby někdo nalil příběh za pár korun, přidal Ivetu Bartošovou z 1. republiky a hlavní zápletku obtočil kolem hrozný blbosti. Za mě táhne film Bendig, kterej tam podle mě měl bejt do počtu a místo toho by měl dostat alespoň nominaci na Lva. Rozhodně nebudu nikoho zrazovat od toho, aby se na to podíval, protože by to měl mít filmový fanoušek v portfoliu. Ale žádná generační výpověď se nekoná.

plakát

Bullet Train (2022) 

Mexičan v Japonsku. If you know what I mean.

plakát

Gladbeck: Únos rukojmích (2022) 

Občas se naskytne příležitost se podívat pod pokličku nějakého opravdu velkého fuck-upu. V případě Němců, a je to zvláštní, mi Netflix servíruje už třetí. Po Mnichově 1972 a Birgit Meierové, zabité 1989 a nalezené až 2017, tu máme tuhle lahůdku. Absolutní brutál. Nechat borce tři dny jezdit po Německu, nakupovat cigára, chlast atd. To už chce fakt velkou míru don't-give-a-shitismu. Nevycházel jsem z údivu prakticky celou dobu.

plakát

Jaderná havárie v Three Mile Island (2022) (seriál) 

Chtěl jsem se dozvědět něco nového, ale dostal jsem jen zbytečně dlouhý kňourání jednoho týpka. Docela rozčarování, horší snad už je jen nová estráda od Háčka s Meghan.