Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zvrácené příběhy a děsy napříč epochami nepřestávají překvapovat v zatím nejvíc nepředvídatelné řadě téhle převratné antologie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (90)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Iné čierne zrkadlo. Zabúda už na svoje pôvodné kontúry, púšťa sa viac do thrilleru až hororu, no nenudí ani jednou časťou. Čierne zrkadlo sa síce mení, ale stále ostáva povinne čiernym, ktorá je tou správnou farbou. Dá sa predpokladať, že v prípadnom pokračovaní zase neuvidíme iné rozdelenie dobrých a zlých postáv, ako podľa orientácie, politického presvedčenia či samozrejme farbe pleti, ale ak príbehmi upúta ako doteraz, určite to bude dobrý filmový zážitok. V niektorých prípadoch takmer dokonalý. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na stvorhviezdie sa mi pacili len prva a posledna epizoda. Tentokrat sa Black Mirror nedrzi strikne moznych negativnych dopadov ludskych "vydobytkov", ci mozneho sci-fi smeru pokroku, ale si sem-tam aj uleti, co nie kazdy divak ocenil. A to v druhej, stvrtej a piatej epizode. Prihadzujem polhviezdie, pretoze tieto netradicne britske poviedky si zasluzia svoje miesto a urcite sa tesim na dalsiu seriu. Snad bude "on-going" a teda pokracovat stale. :) Odporucam. ()

Reklama

Shizle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aktuálně poslední a taky nejhůře hodnocená série Black Mirror. Hodnocení nechápu, každý z dílů má zajímavou pointu a řekl bych, že až na čtvrtou epizodu, jsou i kvalitativně dost konzistentní. Celkově se v šesté sérii pracuje s nepravděpodobnými situacemi, což jsem zjistil, že mi do konceptu BM hodně sedí. Nejvíc kontroverzní díly Loch Henry a Demon 79, trochu obchází pojetí seriálu a vypouští dnes již signifikantní varování před neprozkoumanou technologií, za to jsem však já jedině rád, protože poslední "technologicky zaměřené" epizody mi většinou přišly slabší. Zejména mi vadí občasné čerpání, párkrát až přebírání nápadů ze starších dílů, kterého si v poslední době hodně všímám. Epizoda Beyond the Sea, ve mně dodnes nejvíce rezonuje, a to i přes lehce přestřelenou stopáž. Nejslabší, čtvrtý díl selhává zejména v tempu, události se dějí, a to bez jakékoliv logiky. Příběh a metafora v něm schovaná mě bavila, bohužel však není epizoda technicky zvládnutá a v téhle kombinaci není výsledek něco, co byste si zapamatovali. Celá série za mě ale vyniká hlavně vizuálně a herecky, technická stránka poslední epizody je vrcholem dnešní Netflixovské produkce. Šestá sezóna jako celek je však solidní pokračování seriálu, nedávejte na zdejší hodnocení. Nejlepší epizody: Beyond the Sea, Loch Henry, Demon 79 Nejhorší epizoda: Mazey Day ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Bez debaty nejslabší BM série (a to se na ni čekalo nejdéle; možná už je opravdu čas "jít dál", protože nic netrvá stejné věčně), ale měla pár svých momentů, nicméně ty většinou pocházely z už "propraného materiálu". Nebál bych se říct, že třeba 'Beyond the Sea' (E03) krom své přestřelené stopáže nabízí jen variaci na 'Striking Vipers' z předchozí série, a i když mi předhodilo nečekané herecké duo, které jsem neočekával, že uvidím (Aaron Paul a Josh Hartnett - po obou jakoby se slehla zem, až na to video tour de house Aarona a fakt, že jsem zapomněl, že Josh hrál nedávno v Ritchieho 'Wrath of Man'). Nicméně, natahovalo se to, ale všichni jsme tak nějak tušili kam a jak to spěje, možná ne úplně přesně, ale bylo to jen slovy Toppera Harleye "Dlouhé čekání... (...) Ne tak, jak jsem čekal". 'Joan is Awful' (E01) byl slušný díl, který, pokud bych viděl jako první by mi asi dal naději a dojem, že se "teprve rozjíždíme" a ne, že tenhle průměr je vlastně vrchol, ale jako bych tohle už viděl x-krát, nicméně mě baví tyhlety 'dickovské' krádeže identit a mindfucky, simulace, protože se to dá v příběhu zamotat mnoha způsoby. Ale nic nového pod Sluncem, vážně. Už to tu bylo i v rámci samotné BM show. 'Loch Henry' (E02) poslední z těch, co stojí za zmínku a asi i nejnápaditější příspěvek, ale vlastně to říkám jen ze shovívavosti (a protože mám slabost pro to, jak vtipný nacházím skotský akcent), poslední dva díly mi přišly absolutně o ničem, a nebyl jsem schopný je regulérně sledovat a to i přes casting jako vždy skvělé Zazie Beetz (E04). Uff. 6/10 ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekněme si narovinu, že už 5. série nebyla úplně ideální, ale místo toho, aby se do ní narvaly odpadní díly, měla raději jen 3 epizody, což většině lidem vadilo. Ale ty 3 epizody byly koukatelné a bavily. V sérii šesté máme už 5 příběhů, z čehož 3 jsou koukatelné a 2 naprostý odpad. Do mého vkusu se trefil Loch Henry a Beyond The Sea. Jako naprostou břečku shledávám Mazey Dey a Joan je hrozná. Docela koukatelný byl i Démon 79. Kdyby se autoři vykašlali na kvantitu a víc zamakali na těch 3 dílech, byl bych asi více spokojenější a nemusel bych psát, že ta dřívější kvalita BM, na kterou jsme byli zvyklí, začíná lehce upadat a seriál nám už nedokáže přinést tolik kvality a originality, jak tomu bylo v minulosti zvykem. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (27)

  • V epizodě se opět objevuje fiktivní streamovací služba Streamberry a dokument „Loch Henry“ měl zpracovat dokumentarista, jenž režíroval dokument „The Callow Years“, který se objevil již v epizodě Joan je hrozná (2023) jako reference na pilotní díl Národní hymna (2011). Je zde zmíněn i dokument „Junipero Dreaming“. Znamená to tedy, že epizoda se opět odehrává v univerzu několika epizod z dřívějška. (jirikzaboj)
  • Ve vizích Nidy (Anjana Vasan), které jí ukázal démon, můžeme vidět logo stanice UKN, která v epizodě Národní hymna (2011) streamovala pohlavní styk premiéra s prasetem. Také v těchto vizích můžeme vidět psího robota z epizody Železná vůle (2017). (jirikzaboj)
  • Vzhled Gaapa byl inspirován Bobbym Farrellem ze skupiny Boney M. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama