Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Drama o příčinách a dopadech krize zneužívání opioidů v Americe, které sleduje osudy jejích viníků, obětí i právničky, co se snaží celé tragédii přijít na kloub. (Netflix)

Recenze (42)

punk_zero 

všechny recenze uživatele

Viete si predstaviť, čo by sa stalo, keby niekto natočil seriál o Mandelovi a do hlavnej role by usadil bieleho herca či dokonca herečku? To by bolo povyku! Samozrejme nič podobné sa nikdy nestane. Takto nám už najmä americkí „woke“ tvorcovia predviedli napríklad čierneho Spartaka, Beethovena, Annu Boleynovú, D’Artagnana či Kleopatru, ale mnoho černochov sa objavuje napríklad aj v záberoch zo stredovekej Európy. Pokiaľ ide v prípade natáčaného filmu o kompletnej fikcii, ktorá nie je založená na pravdivom príbehu, potom je vlastne celkom jedno, koho si tvorcovia do filmu obsadia. Avšak v prípade, keď ide o film založený na pravdivej udalosti, by mali byť predstavitelia aj svojou podobou čo najvernejším skutočným postavám. V novom seriáli nedošlo len k tomu, že Netflix vymenil belocha za černošku, ale tu dokonca ušetril aj na hercoch, pretože černoška zastupuje hneď tri hlavné biele postavy, teda skutočných vyšetrovateľov. Dnes si iba totálny blázon môže predplácať taký odporný kanál (obrazne aj doslova), akým je Netflix. Zlatá socialistická ČST, zlatý Jan Zelenka… A Netflix nie je jediný, podobná liberálno-fašistická propaganda sa valí aj z mnohých iných stanic /aj detských/, napríklad Disney Channel či Nickelodeon. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Petr Berg a Matthew Broderick pro mě byli největší tahouni. Ale nakonec to bylo úplně o něčem jiném. O příběhu samotném, který může pro svojí hloupost snad opravdu vzniknout jen a pouze v Americe. Na kontinentě s neomezenými možnostmi pro všechny, kteří ví, jak se ho správně chopit. A věděl to i strůjce komerčního používání Oxycontinu. Chvílemi jsem měl pocit, že jsem v seriálu neslyšel nic jiného, než název tohoto "lečiva", takže mám pocit, že na ten název už nikdy nezapomenu. Nezapomenu to ale ani pro těch šest dílů této minisérie, která nešetřila absurditou a šílenostmi, u kterých byste nevěřili, že jsou lidi schopni vykonat. A zřejmě jsou. Šílený příběh z prostředí farmaceutik. Kolik takových existuje a kolik takových se dostalo na povrch, aby o tom filmoví tvůrci vyprávěli. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tato sérka celkem polopatisticky ukazuje jak si Amerika zadělala na velký opioidní problém, který sice někdo chtěl řešit ovšem prachy opět zvítězily a nic se nestalo. A to ještě nepojala (série) syntetický  Fentanyl, který je ještě horší a nikdo z jeho uživatelů neví zda se po jeho požití vůbec probudí...Týká se to Kanady i zbytku Ameriky...Jojo když politici kryjí mafiafarmafirmy, tak se asi nic nezmění. Za mě vlastně nepřekvapených 75% ()

ER 

všechny recenze uživatele

Oproti Dopesick slabší podívaná, která staví na modelu polodokumentu, kdy dějem provází vypravěč jako autentická osoba událostí. Skoky v čase, jenž se zabývají vznikem farmaceutického impéria, částečně bortí děj, současnost je pak podána spíše bulvárně. Průměrnost seriálu nezachrání ani herecké výkony, či forma. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Richard Sackler je na kudlu do ledviny. Celý zvrácený systém kolem něj by si ji zasloužil také. Jelikož systém nemá ledviny, funguje si vesele dál. Ty úvodní vsuvky s rodiči mrtvých považuji za zcela zbytečné. Místo toho bych viděla raději něco více z rodiny, která si krásně vydělává na produkci a distribuci drog. ()

Galerie (85)

Reklama

Reklama